Успешен старт с Joe Lynn Turner за клуб "Joy Station"

4 окт 2013, 12:31 ч. 1761 / 6 28
пред./следв.
Във вечерта на 3 октомври София се сдоби с още един музикален клуб. Намиращият се в Студентски град "Joy Station", към който има и боулинг зала, отвори врати снощи, а собствениците му са си поставили доста амбициозна цел - освен участието на български банди и тематични DJ партита, в клуба да гостува и по една чуждестранна рок група или изпълнител месечно. Началото на тази похвална инициатива (това са цели 12 концерта на световноизвестни музиканти годишно), бе дадено в 21:15 ч., когато на сцената се качи един от най-обичаните рок певци у нас - Joe Lynn Turner. Компания му правеха именитият български китарист Николо Коцев и неговата група КИКИМОРА, а в следващия около час и 45 минути посетителите в "Joy Station", които бяха над 700 на брой (събитието беше предварително разпродадено), чуха едни от най-известните композиции от дискографиите на RAINBOW и DEEP PURPLE.

   Всичко започна с добре познатите ни "Death Alley Driver" и "I Surrender". Joe Lynn Turner отдавна не притежава онзи глас, който помним от 80-те години на миналия век, но пък умее да компенсира този недостатък със сценичното си поведение и непрестанния си контакт с публиката. А и неговите концерти представляват един своеобразен "The Best" - редят се хит след хит и публиката не спира да му приглася. Между отделните песни Joe разказваше интересни истории, свързани с дългогодишната си кариера. Като тази, за приемането му в DEEP PURPLE. През 1990-а групата си търсели нов вокалист и той отишъл на прослушването. Трябвало да изпълни поне 3-4 песни. Първата била "Cut Runs Deep". Тъкмо започнал да пее и Jon Lord казал: "Това е! Ти си следващият ни певец!" Или пък затова как Dio, с когото били близки приятели, му се обадил от болницата: "Хей, Joe, как си? Лечението ми напредва, всичко ще бъде наред. Чувствам се все по-добре." Три седмици по-късно, докато Turner бил на турне, му съобщили, че Dio е починал. Тук дори видяхме сълзи в очите на Joe. Или пък, затова как Roger Glover го посрещнал в RAINBOW. Още щом го видял му казал: "Знаеш ли какво си ти? Spotlight Kid." На което Turner му отговорил: "От това може и да излезе много добра песен!" Или пък как Ritchie Blackmore веднъж изсвирил някакъв риф, след което се обърнал към него с думите: "Имаш десет минути да напишеш текст за това парче!" "Седнах в тоалетната - това е мястото, където музикантите най-често създават песни - и започнах да се чудя за какво точно да пиша. Сетих се, че предишната вечер се бях скарал с гаджето си, защото тя си мислеше, че й изневерявам. А точно тогава това не се беше случило. Трудно е да го повярвате, нали?! Така се роди "Jealous Lover". Не знам къде е това момиче в момента. Май е някъде във Флорида. Скъпа, благодаря ти за парчето!"

   Joe Lynn Turner е идвал много пъти в България, но като че ли снощният концерт му се получи най-добре. И причината, затова бе не само неговото поведение (личеше си, че той е в настроение и искрено се забавлява), но и още две неща. Първото е чудесното озвучаване, което се надяваме да се превърне в традиция за клуб "Joy Station". А второто е групата, която акомпанираше на Joe. Познаваме музикантите от КИКИМОРА отдавна и няма как да не забележим музикалното им израстване, откакто до тях стои Николо Коцев. За него пък едва ли е необходимо да говорим много - китарист от световна класа, със силно присъствие на сцената. Станахме свидетели на класни китарни сола в почти всяка от представените песни. Що се отнася до подбора на композициите, то феновете на RAINBOW и DEEP PURPLE чуха не само емблематични за кариерата на Turner парчета, но и такива, които в оригиналния им вариант не са изпети от него. Ronnie James Dio бе почетен с "Man on the Silver Mountain" и "Kill the King", в едно от силните попадения за вечерта се превърна "Perfect Strangers", а концертът завърши с любимата на всички "Black Night", след което Joe Lynn Turner не пропусна да зарадва най-верните си фенове с автографи.

   Пожелаваме успех на новия клуб и нека да запази нивото (организация, звук, осветление и не на последно място - при разпродаден концерт, хората вътре можеха съвсем спокойно да се движат, а не да са натъпкани като в консервена кутия), на което станахме свидетели снощи. До края на годината чуждестранните изпълнители, които ще изнесат концерти в "Joy Station", са британската рокендрол група THE RUBETTES, гостувала у нас през 2003-а година в Банско (7 ноември) и всенародните любимци URIAH HEEP (5 декември), за които това ще е втора изява за 2013-а у нас, след хедлайнинг участието им на мото-рок феста във Велико Търново. Сред българските изпълнители, които ще се изявяват в клуба са БТР (10.10.), МАСТИЛО (17.10.), АНАЛГИН (24.10.), ТУРБО (14.11.), AffEct (28.11.), СИГНАЛ (12.12.) и ДИАНА ЕКСПРЕС (19.12.).

   Ето и пълен сетлист от концерта на Joe Lynn Turner, състоял се на 3 октомври 2013 г., в клуб "Joy Station":
01. Dеath Alley Driver
02. I Surrender
03. Perfect Strangers
04. Cut Runs Deep
05. Jealous Lover
06. Man on the Silver Mountain
07. Kill the King
08. Can’t Let You Go
09. Stormbringer
10. Can’t Happened Here
11. Highway Star
12. Spotlight Kid
13. Burn
Бис:
14. Long Live Rock and Roll / Lazy / Long Live Rock and Roll
15. Blаck Night
Ози

Joe Lynn Turner live
Joe Lynn Turner live
Joe Lynn Turner live


Коментари   (28)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Sonia Kr. 4.11.2013 12:03:31 отговори + 0 0
Какви разпродадени билети!Само 2 реда почитатели отпред бяха отишли на концерт, другите само си седяха да пият и да щракнат по една снимка.заведението изглеждаше някак празно и наистина се разминавахме свободно.Звукът си беше супер,а гласът на Джо-уникален, по-скоро китаристите "позацапваха" на някои места.Само който не е чувал Бон Джоуви на живо може да твърди, че гласът на Джо не бил както преди.Глас като ракета изтребител, силно начало и силен край, а не-о, извинете ме , гласът ми изчезна.Относно клуба, защо бяха запазили паркингите само за Вип-овете, а ние да търсим къде да паркираме? Иначе, ако поканят Джо пак-ще го гледам с удоволствие!Той е легенда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.10.2013 10:41:41 отговори + 0 0
Беше страхотно! Много хубав материал, но няма ли да има повече снимки? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal heart 7.10.2013 11:11:45 отговори + 0 0
Велик !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.10.2013 00:00:56 отговори + 0 0
Беше размазващо! Джо Лин Търнър е легенда, която на всичкото отгоре се раздаде! Кикимора също свириха страхотно! Вече чакам следващото идване на тази легенда надявам се на същото място, със същия звук и със същата банда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.10.2013 14:42:37 отговори + 0 0
как да стъпим там като нема еднодневни билети, ебаси ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Rock'n'Troll 4.10.2013 22:56:40 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-10-04 20:31:04
А веднъж месечно блек ще има ли?

Да. Даже по-добро. Всяка Сряда блек-парти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 4.10.2013 22:48:41 отговори + 0 0
И във Варна беше много добър! Завиждам на софиянци, че са близо до такива събития. Че и на Ерик Мартин ще ходят... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Живко 4.10.2013 22:14:06 отговори + 0 0
Екстра беше концерта. Джо е велик, колкото и вече гласът му да не е онова, което беше навремето. Нов, лъскав клуб, готин звук, изненадващо не скъпо пиене - няма от какво да съм недоволен.

Успех на клуба. Декември сме там на Юрая!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 20:31:04 отговори + 0 0
А веднъж месечно блек ще има ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dido the great 4.10.2013 19:57:26 отговори + 0 0
мамка му ,изпълнил е the cut runs deep .ако не се лъжа за първи път изпълнява песен от slaves and masters на живо в бг.това е любимата ми песен от албума.тази година го слушах на живо два пъти , но си пееше класики на purple , които не са с неговия глас в албумите(за разлика от гилън в каварна ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 4.10.2013 14:45:25 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-10-04 14:41:
..Джо Търнър е голяма работа!!!!!!!Сега чакам с нетърпение да видя и Ерик Мартин!!!

Чакаме Ерик и 6 ноември с нетърпение, трябваше и него тук да го направят, Рокит е доста по малък!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 14:41:33 отговори + 0 0
Там където бях аз озвучаването беше супер. Като цяло съм много доволен! Зле е работата със сервитьорките, ама...Джо Търнър е голяма работа!!!!!!!Сега чакам с нетърпение да видя и Ерик Мартин!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 14:39:56 отговори + 0 0
Не съм "разбирач", понеже не си чувах вокала? Нямам и претенции на такъв. А не можеш ме убеди че си чувах вокала колкото и да се пънеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай Хуй 4.10.2013 14:15:50 отговори + 0 0
Леле... Голями разбирачи тук, голямо нещо! Не се чувал Търнър. Да, не се чуваше тогава, когато му падаше гласа или не можеше да вземе високите, факт. Когато пееше сравнително нормално си се чуваше всичко. И отпред, и отзад.
Добре беше звукът, доволен съм. Чувах всичко ясно - китарни сола, клавирни сола, бас, барабани, втора китара.
На бара почакахме - това също е факт. Но като изключим това, други забележки нямам. Някой спомена цените - ами за такъв тип заведение няма такива цени! Между 2,50 и 3,50 наливна бира, 2,90 вносна водка, джин и уиски, 2,00 българска водка и джин (говорим за 50 грама). Като се сетя в Sofia Live Club каква резачка е и ми става лошо. Цените тук са съвсем човешки (за такъв тип заведение).
Оправят ли проблема с чакането на бара всичко ще е на 6. Успех на начинанието.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

СС 4.10.2013 13:59:32 отговори + 0 0
Нямало е Смоука? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 4.10.2013 13:52:36 отговори + 0 0
е, аз бях не на 10 метра, а точно отпред и фронтално на Джо - което не значи, че би трябвало да ми се губи вокалът Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 13:40:29 отговори + 0 0
To не беше само водката толкова. Джинът също...Само дето си чаках малкото джинче да се появи половин час и накрая сервитьорката каза:"Ми няма да стане май с поръчката, съжалявам" Българска работа! Да е жив и здрав Джо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 4.10.2013 13:38:22 отговори + 0 0
Бях на 10 метра от сцената, леко в ляво - също нямам никакви забележки към звука. Всичко се чуваше идеално. Това е мнението и на цялата ни компания (6 човека). Сервитьорките се бавеха с поръчките, ама това е бял кахър. Първа вечер им е, може да им се прости. Абе готин купон стана, пак ще се ходи там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тити 4.10.2013 13:34:42 отговори + 0 0
Големия плюс беше цената на водката Финландия 50 мл 2.90 лв !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 13:26:12 отговори + 0 0
Не знам как е бил "перфектен" отпред звука, освен ако това ви е първият концерт въобще и сте чули изобщо нещо - което и ви е зарадвало.
След наистина страхотния звук на феста лятото във Варна, това беше отвратително.

Мда - този Никола Малмстийн сякаш не схващаше, че концертът все пак е на вокалист, а не негов.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тити 4.10.2013 13:21:59 отговори + 0 0
Е що не каза на Николо да си намали маршала Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър Иванов 4.10.2013 13:21:43 отговори + 0 0
И аз бях отпред и звукът си беше перфектен. Чакаме Uriah heep! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 13:20:54 отговори + 0 0
Страхотна вечер. Can't Let You Go Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 13:20:19 отговори + 0 0
Страшна "сцена". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 13:18:29 отговори + 0 0
Пак се смазах! Гледам го вече 4ти път на живо и Джо си е просто Джо. Само естествено осраха звука и това ми уби частичка от кефа, но лесно се превъзмогна. Иначе за самия клуб...Зле е измислено с бара. Трупат се хора от едната страна и като вече няма място за още народ- отиват от другата страна, където барманите издават поръчките на сервитьорките и става някакъв пълен леш! Мега чакане на проста поръчка, а ако се попадне и на сервитьорка, лутаща се като муха без глава...Лошо! Но да се прави купон, това е важното Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 4.10.2013 13:15:33 отговори + 0 0
какво чудесно озвучаване, отпред не се чуваше вокал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 12:57:18 отговори + 0 0
Велик!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.10.2013 12:51:18 отговори + 0 0
шокар !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".