Красавицата и Звярът - LEAVES' EYES и ATROCITY в София на 27 октомври

28 окт 2013, 17:39 ч. 1071 / 10 31
пред./следв.
В приятната неделна есенна вечер на 27 октомври влизането в клуб "Mixtape 5" в София беше спокойно и безпроблемно. Първа на сцената трябваше да се изяви българската група WARTIME. Около 20:30 ч. нашите момчета започнаха представянето си, като още от самото начало забиха изключително стабилно и поддържаха нивото до края на сета си. Пред сцената все още не се бяха събрали много хора, но тези, пренебрегнали родните прогресив-траш метъл "техничари", могат само да съжаляват. WARTIME са превъзходна банда, която не се страхува да експериментира в по-сложен, смесен стил, извън всякакви догми и клишета. Те стартираха сета си с парчето "Endless Horizon" от последния си албум "Solar Messiah", издаден през миналата година. Продължиха с "The Deepest Fear", а след това с едни от най-големите си и обичани хитове - "For One Moment in Time". По време на изпълнението вокалистът Иван Иванов, освен добри вокални възможности и огромна енергия, демонстрира страхотно чувство за хумор: "Тази вечер след нас има едни много яки банди, вие сигурно за тях сте дошли и аз леко завиждам, ама нищо." Тези думи окончателно преодоляха бариерата (ако такава изобщо имаше) с публиката. Междувременно клубът все повече се пълнеше, а силното и артистично изпълнение на WARTIME "заковаваше" все повече хора пред сцената. Концепцията на парчето "Inner Sight" беше обяснена от Иван почти като притча, включваща свещените за всеки метълист "консумативи" бира и картофки. Феновете на бандата бяха зарадвани с една приятна новина, а именно, че WARTIME готвят нов албум през 2014 г. Съответно последва изпълнение на едно парче от него, с работно заглавие "Rebuilt". Старият албум на групата "Against Destiny" (2010) беше почетен с една единствена песен - "The Drifter". WARTIME завършиха сета си със заглавната композиция от албума си от 2012 г. "Solar Messiah", пожелаха на публиката да се забавлява с бандите след тях и бяха изпратени с възторжени аплодисменти.
Сетлист на WARTIME:
01. Endless Horizоn
02. The Deepest Fear
03. For One Moment In Time
04. Inner Sight
05. Rеbuilt
06. The Drifter
07. Solar Messiаh
   Дет метъл ветераните ATROCITY бяха първите чуждестранни гости на сцената тази вечер - и само как я щурмуваха! Немско-холандската шайка е от онези групи, които не оставят безразличен зрител и енергичният им захват вдига всяка ръка във въздуха и вади вик от всяко гърло. Началото бе поставено с "Pandaemonium" от най-новата творба на 28-годишната група, "Okkult", която излезе през април тази година и е дванадесета поред в студийната им дискография. Композиции от актуалния албум съставяха половината сетлист. Хамелеоните ATROCITY, които не са спирали да експериментират с жанровете, показаха недвусмислено, че двете части на "Werk 80", макар и да имат заслуга за голям дял от популярността им, са далеч от квинтесенцията на бандата и не бяха представени в програмата. А и, както се изрази фронтменът Alexander Krull, за група, която е в играта от 1985 г. насам, е трудно да свири парчета от цялата си кариера и да откликне на всички желания на публиката, а такива се чуха в паузите нееднократно.

   "Изкривяванията на времето" все пак ни запратиха в ранните 90 г. на миналия век, към първите два дългосвирещи албума на ATROCITY, от които чухме "Fatal Step" и "Necropolis", а "Blood-Stained Prophecy" от "Willenskraft" (1996) вокалистът посвети на IN FLAMES, тъй като, по неговите думи, това парче е било свирено за последно през годината, в която е излязъл албумът, на турне с шведските дет метъл машини, и е станало любимо на Anders Friden и компания - а публиката снощи без усилия разбра защо.

   Макар че впечатляващото присъствие на Alex Krull на сцената, което не се свеждаше само до легендарната му грива, не остави скучен момент в шоуто, гвоздеят в програмата определено беше актуалното парче "Satans Braut", за което под прожекторите бяха призовани да танцуват две млади български "вещици" (защото за такива се пее в песента, каза Alex), избрани на случаен принцип или може би заради страстта на любовните им обяснения към дългокосия фронтмен. "Вкъщи слушам съпругата си, но на сцената аз съм шефът," пошегува се хер Krull, за да "оправдае" желанието си да се обгради с нежно присъствие пред половинката си Liv Kristine.

   Самата тя предстоеше да се възцари на неговото място след минути, а едночасовият музикален пир на ATROCITY, белязан със солидни дози куфеене, викове и скандирания на името на групата, бе закрит с една безспорна класика - вдъхновената от Дракула "Blut" - и с "Reich of Phenomena" от концептуалната творба "Atlantis" (2004).
Сетлист на ATROCITY:
01. Pandaеmonium
02. Haunted by Demons
03. Fatal Step
04. March of the Undying
05. Bloоd-Stdined Prophеcy
06. Satans Braut
07. Death by Metal
08. Necropolis
09. Blut
10. Reich of Phеnomеna
   След атрактивното изпълнение на ATROCITY, дойде време за по-мелодични напеви с LEAVES' EYES. Всъщност на сцената останаха китаристите Thorsten Bauer и Sander van der Meer, както и снажният вокалист Alexander Krull, зад барабаните вместо Joris Nijenhuis седна Felix Born, а към компанията им се присъедини нежната половинка на хер Krull - Liv Kristine. Изпълнението на бандата започна с епично интро, след което отсечените барабани на парчето "Galswintha" атакуваха под ръкоплясканията на вече доволно пълната зала. Песента е от предстоящия да излезе през ноеври 2013 г. албум на LEAVES' EYES "Symphonies of the Night". Характерно за сетлиста на бандата беше акцентът върху новото им произведение, с включване на първите пет парчета от него. Едва ли обаче имаше недоволни от това решение, тъй като "Symphonies of the Night" е едни много силен албум, с плътен звук и отлични композиции. След новата песен групата изпълни един от големите си хитове "Take the Devil in Me".

   Всички песни бяха посрещани изключително възторжено от публиката, която се забавляваше чудесно и беше абсолютно съпричастна на случващото се на сцената. Liv Kristine благодареше кокетно с нежния си глас на аплодисментите след всяка песен. Alexander Krull още от изпълнението на ATROCITY заразяваше всички с веселяшко сценично поведение, непрекъснато се шегуваше и подканяше феновете да викат, пеят или скачат. В песните и пасажите, където не беше необходимо присъствието му, а се разливаше само ангелският глас на Liv Kristine, Alexander се скриваше за кратка почивка зад кулисите, за да "нападне" внезапно с могъщите си ревове. А невероятната му дълга коса се развяваше около него, като на някое митично създание от легендите, за които се пееше.

    Освен в света на приказките, групата заведе феновете си и на "пътуване" до Франция с парчето "To France", чудесно изпълнен кавър на Mike Oldfield. Прозвучаха още прекрасните композиции "My Destiny" и "Melusine", също и посветенета на плаванията на норвежките викингите към неизвестни земи "Farewell Proud Men". До края на представянето си LEAVES' EYES изпълниха още нови песни от предстоящия си албум, като публиката много хареса посветената на Жана д'Арк "Maid of Lorraine". Бандата завърши сета си също с ново парче - началната песен от "Symphonies of the Night" - "Hell to the Heavens". Като бис беше изпълнена дългата епична композиция "Froya's Theme" от албума "Njord" (2009), а като аутро прозвуча "Mot Fjerne Land". Магнетичният фронтмен Alexander Krull обеща нови срещи с българската публика, за които се надяваме да не чакаме много дълго.
Сетлист на LEAVES' EYES
01. Intro
02. Gаlswintha
03. Take the Devil in Me
04. Fading Earth
05. Farewell Prоud Men
06. Velvet Heart
07. My Dеstiny
08. Symphonies of the Night
09. Spirits' Masquerade
10. Melusine
11. Тo France
12. Maid of Lorraine
13. Hell To The Heavens
14. Froya's Theme
15. Outro (Mot Fjerne Land)


HeathenHeart, Florimel


   Над 60 снимки от концерта на LEAVES' EYES, ATROCITY и WARTIME, организиран от "BGTSC", може да бъдат разгледани в нашите галерии.




Коментари   (31)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Истинският Жозеф 1.11.2013 16:10:40 отговори + 0 0
Жозко Алтидор, взимаш едно огледало, поглеждаш и ще видиш един истински обратен. Тук не е мястото и си се объркал сериозно. И да! Още веднъж - концерта беше велик! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жози Алтидор 1.11.2013 12:53:47 отговори + 0 0
Гледам тука и обратни са се появили. Защо ли не се учудвам... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock'N'Troll 31.10.2013 22:57:09 отговори + 0 0
Жози Алтидор, мечтаеш ли да гушнеш бастуна на този, на който си се кръстил? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LethianDream 31.10.2013 18:12:12 отговори + 0 0
Не ми е нужен Гугъл като запален футболен фен да знам, че Алтидор е тъмнокож футболист, национал на САЩ. Предполагам, че тъмнокожите не се вписват в рок/ метъл музиката с малки изключения (веднага се сещам за вокала на Сепултура), така че ми е интересно какво търсиш изобщо тук Анонимен, виждам го, че е трол ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2013 16:18:48 отговори + 0 0
Не си толкова значим, че да търся кой е Жози Мози с Гугъл. Като не слушаш тези групи какво правиш тук три дни да се обясняваш? Бас ловя, че си от някое квартално групе и завиждаш на Wartime. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Жози Алтидор 31.10.2013 15:28:25 отговори + 0 0
виж в гугъл кой е Жози Алтидор и не си вади глупави изводи. слушам каквото си искам и определено не е нито лортайм, нито атросити, нито лив кристинчето Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.10.2013 15:40:28 отговори + 0 0
Ае, кво се занимавате с тоя, не виждате ли, че е някакъв трол?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LethianDream 30.10.2013 14:07:42 отговори + 0 0
Жози, кажи кое е непосредствено тогава, разбрахме за посредственото, изброй любима група или изпълнители, на които музиката не им е боза..Само да не се окаже, че слушаш разни хип-хоп крапове, щото ника ти натам сочи със страшна сила Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жози Алтидор 30.10.2013 10:10:01 отговори + 0 0
не аз не съм казал нищо за организатора нито за пеенето, просто с такива талаш банди (и трите) няма кво да се случи. посредственото си е посредствено , ако ще и като славейче да пее музиката като е боза.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.10.2013 09:46:15 отговори + 0 0
Със сигурност. Този е като платените тролове на тройната коалиция. Даже сигурно това работи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 30.10.2013 09:24:53 отговори + 0 0
Седмици преди концерта на няколко пъти попадам на една и съща мазна, безформена осанка да обяснява като ментор, че този концерт ще е провал, Лив не може да пее, организатора е гола вода, луд и тн.
Жози Алтидор, ти ли беше!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2013 17:53:09 отговори + 0 0
Жози Алтидор, ти да не завиждаш нещо? ...Защото аз лично си изкарах страхотно. Не съжалявам нито за минута, прекарана в клуба. Със сигурност и хората около мен си прекарваха страхотно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жози Алтидор 29.10.2013 16:59:05 отговори + 0 0
евала брато, продължавай така и на следващия скучен концерт ще си спечелиш free entry за заслуги! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LethianDream 29.10.2013 16:25:34 отговори + 0 0
Радвам се за теб и спестените ти кинти, чудя се само за какво са ти, така или иначе мексиканския метъл си го точищ от тракерите и си купуваш най-евтиния алкохол Приятно прекарване в бърлогата ти пожелавам, аз ще си ходя на "скучни" концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жози Алтидор 29.10.2013 16:20:17 отговори + 0 0
най страхотнот е че си спестих парите и слушах мексикански метъл пред тези БГ и световни лидери на скуката по света Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


М 29.10.2013 14:54:54 отговори + 0 0
Хейтърс гона хейт!
Концертът си беше страхотен, ай стига ривахте!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2013 13:38:03 отговори + 0 0
Жози Алтидор - 2013-10-29 09:26:21
като гледам нацъканите минуси със сигурност и бг бандата в стил траш-прогресив (?!?) и "световните" са направили незабравимо шоу
---

Смяташ ли, че "нацъканите минуси" са критерий за хора, които са присъствали и не им е харесало? Концертът си беше без забележки като организация, звук, представяне на групите - отвсякъде.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но Красив! 29.10.2013 13:27:53 отговори + 0 0
А ти под мен покажи малко чувство за хумор и оцени това на този под теб ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2013 10:53:02 отговори + 0 0
Първо ти покажи малко мислене - ако тя е звяр мъжът ли и е красавицата. Върнахме времето 1 час назад, обед е - трябва да си се събудил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2013 10:36:23 отговори + 0 0
Варно, че Лив не е супер красавица, но чак пък да я наричате звяр в заглавието е грубичко.Не мислите ли?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


LethianDream 29.10.2013 10:25:38 отговори + 0 0
Алтидор, да, братле, на световно ниво бяха "световните" и направиха незабравимо шоу. Лив Кристин е уникална певица, за първи път на концерт се чувствам сякаш съм си пуснал албума вкъщи- чисто прекрасно пеене без грам фалш. Ама откъде да знаеш за тая певица, друго си е да удариш две двулитрови каменици на пейката пред вас и да разцепиш ушите си с мексикански метъл.. На тоз под мен, да, малко "бехме", но ценители и групите го оцениха. По-добре малко истински отдадени фенове, отколкото много помияри с ръце в джобовете, дошли на театър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2013 10:05:47 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-10-29 09:38:32
Ми да беше дошъл да видиш.

Оти бре,малко ли бехте
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2013 09:38:32 отговори + 0 0
Ми да беше дошъл да видиш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жози Алтидор 29.10.2013 09:26:21 отговори + 0 0
като гледам нацъканите минуси със сигурност и бг бандата в стил траш-прогресив (?!?) и "световните" са направили незабравимо шоу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2013 09:24:47 отговори + 0 0
Наистина беше страхотен концерт,жалко,че бяхме толкова малко.
Но важното е,че стана купона
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пепи 29.10.2013 08:02:20 отговори + 0 0
Чудесен концерт беше! Много добра българска банда, и две световни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2013 21:42:10 отговори + 0 0
Жози,объркан си чадо. Айде лягай си!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2013 20:47:28 отговори + 0 0
Браво Катехизис! Върнахте ме пак на това страхотно събитие!
Беше невероятно изживяване!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Блек кет 28.10.2013 19:30:32 отговори + 0 0
Прекрасна Лив! Страхотни Атросити и великолепни Уортайм! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жози 28.10.2013 18:27:18 отговори + 0 0
Абе, палчетата надолу дето плачете да си ги сложите на едно друго място, изобщо бяхте ли, посетихте ли, чухте ли за какво идеше реч? Две мега банди и нашенци, които изкефиха на макс. Ууууу, идеалният ивент Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 28.10.2013 18:19:10 отговори + 0 0
Много яко беше!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".