BLIND GUARDIAN - единствената метъл банда, свирила на 5 континента за 18 месеца

14 юли 2007, 16:50 ч. 297 / 3 14
пред./следв.
След като току-що бе потвърден концерт на BLIND GUARDIAN в Претория, Южна Африка, който ще се състои на 13 октомври тази година, това става единствената метъл група, която е стъпила на всичките пет обитаеми континента (в т. ч. Северна и Южна Америка като един континент) за период от 18 месеца.

   Българските почитатели на немските Бардове имаха незабравимия шанс да ги видят на 17 май 2007 г. в София по покана на "Most of Evil Music".

   В други новини, ремастрираните издания на първите седем албума на BLIND GUARDIAN са вече на българския пазар чрез Музикална компания "Wizard" и могат да бъдат поръчани от онлайн магазина на 'Про-Рок'. Това са: "Battalions of Fear" (1998); "Follow the Blind " (1989); "Tales from the Twilight World" (1990); "Somewhere Far Beyond" (1992); "Imaginations from the Other Side" (1995); "The Forgotten Tales" (1996) и "Nightfall in Middle Earth" (1998).

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тигър 9.08.2007 12:46:51 отговори + 0 0
Не съм казвал, че Blind Guardian не са популярни, дай да се разберем. Точно обратното, казах, че доста от познатите ми се бяха настървили много за този концерт, но с тия цени просто се поотказаха. Откровено казано, това, че група като Blind Guardian е в "Топ 3" на която и да е класация за 12 години, ми е доста трудно да го повярвам. Съвсем сериозно. Нещо като линкче ще дадеш ли, че да се уверя? Защото ако толкова време са били толкова напред в класациите, концертът им тук нямаше да събере толкова малко публика. Щеше да бъде като концерта на Iron Maiden или Manowar - за тях съм доста по-склонен да повярвам, че са в челото на някоя класация. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GuardianBg 2.08.2007 00:33:19 отговори + 0 0
Тигър, не се изтървай за популярността Blind Guardian. Ако в твоите среди слушат повече Helloween, това не значи че са по-популярни. Ще ти дам един прост пример. Списание "Rock Hard" (най-четеното рок-списание в света) в края на всяка година прави множество класации, една от тях е най-популярна група за годината. През последните 12 години Blind Guardian винаги са в ТОП 3! За сравнение Helloween по-често са извън десeтката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 16.07.2007 13:32:46 отговори + 0 0
MadHamish, това, което използваш като аргумент, е непотвърден слух, който на всичко отгоре няма как да бъде потвърден поне за момента.

Нека направим една проста сметка. 5600х16=89600 лева приход от билети за концерта на Helloween. 2500х35=87500 лева приход от билети за концерта на Blind Guardian. Сега, отделни са разходите за зала, звук, осветление и така нататък, но е факт, че в случая с два пъти по-ниска цена на билетите се постига по-голям приход. Тъй че от "Жокер Медия" вероятно просто са решили да печелят не от високи цени, а от оборот.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 16.07.2007 02:07:15 отговори + 0 0
Helloween - организатор Жокер Медиа - руската мафия киха колкото е нужно. Ако искат, билетите може и да ги пуснат като талони към съботния "Капитал" исти курец. Blind Guardian - организатор Most Of Evil Music. Ъндърграунд фирма, с някаква бира като спонсор. Билетите трябва да покрият разходите.
Достойнствата на двете групи е безсмислено да се сравняват. Друг е въпросът, че съм с дълбоки пристрастия към Гардиън.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 15.07.2007 15:34:45 отговори + 0 0
SkInLeSs, коментарът ти си е простотия, откъдето и да го погледнеш.

Че и е грешка. Все пак Helloween и Blind Guardian са основани кажи-речи по едно и също време - има-няма пет-шест години разлика. Как тогава Helloween са престарели ********(не знам какво си написал на мястото на звездичките, но явно е било нецензурно), а слепите пазители не са?

Казах, че не ги обичам много и това е истина. Но знам колко са популярни. Знам колко хора се бяха наточили за този концерт. И единственото обяснение, че събраха само 2500 човека публика, за мен е в цената. Може ли билетът да струва 35 лева, при положение, че по същото време билетът за концерта на Manowar беше 30? Или ще кажеш, че Blind Guardian са по-популярни и по-добри? Не са и би трябвало да го знаеш. За концерта на Helloween дадох 16 лева и 48 стотинки - повече от два пъти по-малко. А поне в средите, в които се движа, Helloween са не по-малко популярни от бардовете. Е, това е. Надявам се да си ме разбрал. Не недовоствам от цената на билета за концерта на бардовете, защото тъй и тъй нямаше да отида. Просто разсъждавам. Надявам се да е било достатъчно логично.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DICKINSON_ 15.07.2007 13:25:23 отговори + 0 0
Винаги ми е било интересно едно. Как може всички да викат "леле тая банда ми е любимата" Идва бандата свири и си тругва, и после всичките тези хора викат "УУУУУУУУУУУУУУУУУ, капути, колко малко свирихте" Ами по дяволите защо тогава ходите на концерти бе хора? Защо си давате парите ей така? Сега след "кралете" всяка друга група която ще дойде вбъдеще ще е супер зле само защото не е свирила 3 часа. Относно коментара за Мейдън........нямам думи, хората дойдоха свириха, изкъртиха ни главите и се изкефиха. Изпълниха си докрай задължението към промотърите и към феновете. Иначе, да съгласен съм че можеха да свирят и още и още, но договора си е договор и ако искаш още трябва да си ПЛАТИШ още. Така,че коментари от сорта на"Тия вече не ме кефят защото свириха 1ч.45мин." не са уместни. Гардиън също свираха точно толкоз въпреки,че по договор трябваше да свирят 2ч.10мин. ама ницки. Както и да е. И моля ви псевдо феновете, стига с тия тъпи коментари за която и да била група. И на мен не ми хареса факта,че Мейдън свириха толкоз ама......ако някой от вас си е направил труда да им погледне в сайта, те на това турне свирят с един и същи сет лист и времетраенето е едно и също, така че.....
П.С. Хайде със здраве
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SkInLeSs 15.07.2007 13:06:33 отговори + 0 0
Не ви ли писна ? Само глупаци се изказват с уж "компетентните" си мнения ... такива били ,скъпо било ....като ти е скъпо -отиди в чужбина ,там може и да е по-евтино ... като не те кефят -не пиши коментари за тая група .... ако са свирили малко ,то не знам колко трябва да са свирили "великите" Девици ... и за да продължа типично в български стил , ще кажа ,с риск да ми бъде изтрит коментара,че "Тиквите" са адските престарели **********... ае със здраве Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 15.07.2007 11:22:04 отговори + 0 0
Не ги обичам много, няма да крия. Но все пак очаквах концертът им тук да събере поне два пъти повече хора. Но не стана... Може би проблемът е в твърде високата цена - 35 лева. Преди да скочите срещу тази ми приказка, припомнете си цената на билета за концерта на Helloween в Зимния дворец миналата година. Повече от два пъти по-ниска, да. И събраха два пъти повече народ. А и Helloween са си по-добри, де... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 15.07.2007 10:36:13 отговори + 0 0
Концерта им тук бил зле не знам си кво си и т.н.Хайде стига бе с години чакахме тази банда и се изкефих максимално.Вие какво искате да ходят чисто голи ли по сцената.Колкото до тово дали са се изкефили групата на българската публика ДА изкефиха се и ще доидат пак.Все пак на края с нашето знаме бяха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sorgenskammer 15.07.2007 08:22:48 отговори + 0 0
Както бях казал преди няколко дни,най-добре ще бъде Blind Guardian да подгряват на следващия концерт на Gamma Ray в Каварна.Те и без това май не обичат да свирят дълго и няма да става досадно за тези,които не им се кефят особено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.07.2007 19:34:53 отговори + 0 0
Концертът им тук беше зле, колкото и да съм им фен. Само баш ултрасите се изкефиха за съжаление.
А това с "единствената" група много интересно как точно се доказва. Прилича ми от рода на тези "единствени" събития, които се случват всяка година по няколко пъти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2007 19:13:01 отговори + 0 0
WOLф те умрелата зала не можаха да напълнят пък какво остава за стадион...иначе и аз искам много да ги гледам пак. Проблема в залата беше кофтито озвучаване... Иначе е абсурд Гардиан на стадион...за съжаление :/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SkInLeSs 14.07.2007 19:02:44 отговори + 0 0
Те са едни от най-великите и си остават такива ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 14.07.2007 19:02:38 отговори + 0 0
Искам пак да дойдат, мамкаму. И не в някоя умряла зала, ами на стадион, както си му е реда. А да, замалко да забравя - и да изсвирят "борн ин ъ моурнинг хал":>> Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".