Tarja Turunen омагьоса 5000 души в София на 28 октомври

28 окт 2008, 22:54 ч. 1165 / 7 64
пред./следв.
В хладната нощ на 28 октомври Северната звезда слезе от небето над софийската зала "Фестивална" и вля сгряващото си сияние в сърцата на хиляди опиянени меломани. Финландската гласовита фурия Tarja Turunen, по-известна като бивша вокалистка на симфоник метъл пионерите NIGHTWISH, подари на българските си фенове паметно шоу, раздаде с шепи любов и получи поне още толкова в замяна.
   Без никакви подгряващи изпълнители или увертюри, концертът започна малко след 20:30 ч., когато светлините угаснаха и под бурни аплодисменти силуетът на Tarja, като нощна пеперуда, разперила криле, се появи сред синия блясък на единствен прожектор, зад бяло платно, покриващо като зимна преспа сцената. Гласът на певицата се извиси над пианото, силен и уверен, примамващ и обещаващ, а когато мелодията на "Boy and the Ghost" достигна кулминацията си и отприщи цялата си мощ, платното падна (макар и само наполовина - дребен технически проблем) и разкри сияещото лице на Tarja, която с видима наслада махаше на над петхилядното множество в пълната зала. Нейното "Здравей, София", произнесено на чист български, вдигна децибелите на и без това оглушителния тътен на тълпата поне двойно.
   Последваха още две композиции от актуалния солов албум на финландката "My Winter Storm" - "Lost Northern Star" и "My Little Phoenix", а Tarja беше във вихъра си на сцената - обикаляше я от единия до другия край, а зад нея се вееха поли, ръкави и коси.
   Следващата песен, която певицата представи като "част от миналото" cи, вдигна във въздуха ръцете на цялата публика - не е тайна, че мнозина бяха дошли да чуят песни на NIGHTWISH и получиха първата - "Passion and the Opera". Сетлистът на концерта, макар и с акцент върху соловата творба "My Winter Storm", не остави разочаровани лица и смълчани усти. По-късно феновете на "стария NIGHTWISH" се насладиха и на "Dead Gardens", "Nemo" и "Wishmaster".
   В кратки инструментални преходи между песните звездата тичешком се скриваше зад кулисите, за да смени сценичния си костюм, и така, загърната в сребристобяло наметало с качулка, изпя "I Walk Alone". След умопомрачително гръмотевично барабанно соло на Mike Terrana, певицата се завърна в бордо за силно емоционалната "Sing For Me", а за "Nemo" Tarja искреше в емблематичната за песента алена наметка и също така ален микрофон. И това бяха едва половината от дрехите, които смени по време на шоуто.
   Финландката представи и новата си композиция "Enough", която получи горещо посрещане от българската публика и накара Tarja да сподели, че й е било отдавнашна мечта да пее в България, и да обещае, че много скоро ще се върне. За мен върхът на вечерта беше невероятно вълнуващото изпълнение на "Minor Heaven", което преля в мотиви от "The Reign" и "Oasis", като за последната самата Tarja седна зад малък кийборд и си партнираше с клавиристката Maria Ilmoniemi. В дъното на сцената изгряха десетки малки светлинки като върху осеяно със звезди небе и под звуците на пиано и виолончелото на Max Lilja, Tarja сподели едно поетично откровение за красотата на живота. Бих се радвала да чувам занапред от нея повече такива песни, защото, носен от звуците на двата нежни инструмента, чистият й глас заблестя с цялата си прелест.
   При последвалото представяне на групата (част от която беше и сесийният басист на BLIND GUARDIAN Oliver Holzwarth, за пръв път на турне с Tarja, на мястото на ангажирания с други проекти Doug Wimbish) заслужено най-оглушителни овации обра страшилището зад барабаните Mike Terrana. За него това бе второ посещение в страната ни, след лято 2005 в Каварна, когато ни гостува с Axell Rudi Pell.
   Основната част от програмата завърши час след началото с Алис-Купъровата "Poison". Преди време директно бях отписала версията на Tarja като един от най-несполучливите кавъри в историята на музиката, но трябва да призная, че на живо класиката беше почетена подобаващо и публиката видимо оцени изпълнението.
   След кратка пауза, огласена от задължителните скандирания на тълпата за още (които в случая далеч не бяха служебни, а напълно искрени), Tarja и музикантите й излязоха за бис с експлозивната "Wishmaster" от времената на певицата с NIGHTWISH - хората отново бяха на крака и пееха с пълно гърло. Последва "Die Alive" и втората порция нощна романтика - акустичната китара на Alex Scholpp и гласът на Tarja в баладата "Calling Grace".
   Дойде време за сбогуване. След няколко поклона с участието на един роден трибагреник, подаден на Tarja от първите редове, въодушевената от пламенната реакция на публиката си певица слезе сред тълпата, по-близо до феновете си. А след още една пауза се завърна за втори бис, непредвиден в програмата - записания от NIGHTWISH през 2001 г. кавър на Gary Moore - "Over The Hills and Far Away".
   Приключи един невероятно успешен концерт, с който Tarja Turunen разби на пух и прах всякакви съмнения (включително и моите), че заслужава да се радва на пълнокръвна музикална соло кариера, ярък живот под прожекторите и безусловната любов на феновете си, независимо от миналото й, което винаги ще я следва. Сега чакаме шанса на NIGHTWISH да покажат на българска сцена какво могат без Tarja, защото Tarja показа, че може доста и без тях.

   Ето и пълен сетлист от организираното от "Sofia Music Enterprises" шоу на Tarja Turunen в зала "Фестивална" на 28 октомври 2008 г., а тук може да видите и близо 150 снимки:
01. Boy And The Ghost
02. Lost Northern Star
03. My Little Phoenix
04. Passion And The Opera
05. The Seer
06. Dead Gardens
07. I Walk Alone
08. Ciaran's Well
09. Sing For Me
10. Nemo
11. Enough
12. Minor Heaven - The Reign - Oasis
13. Poison
Бис:
14. Wishmaster
15. Die Alive
16. Calling Grace
17. Over The Hills and Far Away
Florimel

още за:

Tarja Turunen


Коментари   (64)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 6.11.2008 12:38:19 отговори + 0 0
Таря без Найтуиш е много постна вмузикално отношение,но като жена е номер 1 ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Heavy_Horses 5.11.2008 18:34:21 отговори + 0 0
Добър концерт се получи, но озвучаването беше под всякаква критика - все пак отидохме там да слушаме музика, а не шум( все пак евала на Мйк Терана де,както каза някой обаче двете каси на моменти идваха в повечко) .Нямам нищо против догодина да я слушам в зала 1 , или що не в зала"България".А междудругото в музикалната и биография пише че е учила флейта - хм, дали би излязал някой дамски Ян Андерсън (simply the best ever) от нея.
П.С. абе що Джетро Тъл , Стенли Кларк и Маркус Милър не си озвучават така грозно концертите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Reality 2.11.2008 22:47:50 отговори + 0 0
До всички "хейтъри":предлагам ви "Пълна Промяна",при това съвсем безплатно.Ако има заинтересовани,ще ви дам телефон за връзка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Tedragon 2.11.2008 22:04:42 отговори + 0 0
MetalKing, много добър пост, напълно те подкрепям! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalKing 2.11.2008 13:51:49 отговори + 0 0
Брей, от едните емоции покрай концерта, сега направо в задклавиатурните войни. Няма лошо, заради хейтърите се върти светът. Хайде по точки:
Педя човек... да, метъл сайт е. И какво? Трябва да обсъждаме само Педа... извинете, Металика ли? И трябва да се правим на злите метъли, които ядЪт малки деца и ходят с кубинки на плаж? Хубаво е човек да си мисли, че е тр00, ама трябва и малко мисъл да се влага в цялата работа...
Depositus Cordis, феновете на Найтуиш са им станали фенове именно заради нея. Ако бъдете за минута откровени, а не се правите на по-интересни, отколкото сте, щяхте да си признаете, че никой не се е влюбил в клавирчетата на Туомас или тъпанарщините (това да се чете "дръм партии") на Юка. В крайна сметка справедлива размяна според мен...
Йонас, предполагам ти имаш конкурентен метъл сайт и пишеш по-добри, аргументирани и стилистично издържани ревюта? Или просто пишеш, за спорта?
PizdaЯ, Калъф... вие сте ми идоли! Ами какво да ви кажа... показа, ама на срещата с ИСТИНСКИТЕ фенове след концерта. Така де, идиотчетата, отишли с тишъртки на Найтуиш, специално за да чуят (н)Имо УЙшмастър не са заслужили. Имаме и клипче, но то е само за хората от българския фенклуб. Ако го качваме в интернет, задължително ще бъде на платен сайт. Яд ли ви е?
И сега най-умното изказване на света: "Много зле, останах доста разочарован. Тария може да си прави дуети с Нона Йотова, ще и отива повече" Откъде да започна... не знам, не знам. Нека се хванем за простотията за инерцията. Ако някой кара по инерция, то това е ОМГ Най-Великата Група след Металика. Така де, в тях името, в тях договорът с лейбъла, само трябваше певачка да си намерят и фенчетата пак ще им ходят по концертите, защото 4>1. А всички искат колкото се може повече от старите Найтуиш. Хубаво даваш примери с Мейдън и Прийст, но техните албуми, извинявай, също не блестяха кой знае колко без Дикинсън и Халфорд. И групите им имаха нужда от тях, точно толкова, колкото и Найтуиш имат нужда от Таря, макар и фанатизираните Туомас фенчета да не го признават. Файда е колко пъти си гледал Найтуиш, ако имаш богат приятел от сенчестия бизнес, можеш да си ги гониш из целия свят. Но на родна земя не си ги гледал. Нито пък ще ги видиш скоро. Когато Великата Група дойде, когато развее родното знаме, когато изпълни повече песни на бис, отколкото на останалите си концерти, когато Най-Великия Клавирист и Фен на Дисни ти даде автограф и се снима с теб във фоайето на хотела, в който е настанен, тогава и само тогава ще имаш право на мнение. Дотогава си поредният рандом интернет кретен, който дори и не си подписва коментарите.
Хората, които бяха там, знаят за какво става дума. На всички тях мога единствено да честитя уникалното изживяване. Честито! Останалите, моля постарайте се да си изкарате главите от гъзовете по някое време или поне си спрете интернета, защото аз тук живея и вече се не трае!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


FantasMic 2.11.2008 10:58:54 отговори + 0 0
Нямам думи за да ви опиша концерта. Уникален, прекрасен, зашеметяващ,неповторим и всякви такива суперлативи. <3 Таря роцк отвсякъде. Направо не мога да повярвам че бях само на около 5 метра от нея.
i love you, Tarja
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Maria 2.11.2008 01:29:27 отговори + 0 0
Уникален концерт! Направо се разбихме, не съм спряла да крещя и да пея с нея,беше невероятно! Справя се перфектно и без Найтуиш! Дори повече от перфектно! Видях някой беше писал нещо за Нона Йотова - ааа като не ти харесва,ходи си слушай там твойте музики и не говори глупости ! Всеки има право на избор и всеки си слуша каквото иска! За мен Таря пее страхотно и баладите и са невероятно чувствени, пълнят ми душата! На който не му харесва да си слуша НОНА ЙОТОВА и да си трае ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2008 21:44:02 отговори + 0 0
Много зле, останах доста разочарован. Тария може да си прави дуети с Нона Йотова, ще и отива повече. Концертът беше перфектен от чисто професионална гледна точка, музикантите безупречни, но просто публиката беше дошла да чуе някоя старо парче на Nightwish. Имах късмета да гледам Tarja няколко пъти с Nightwish, толкова по-силно изживяване е. Сега просто тя се опитва да обере колкото може повече пари от факта че е бивша вокалистка на велика банда, да използва инерцията и популярността си, но ще остане завинаги в сянката. А тея балади са за зала 1 на НДК. Просто няма нищо общо. Както Роб свиреше Джудас или Брус - Мейдън. Просто не е същото, въпреки всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 31.10.2008 12:52:15 отговори + 0 0
Таря беше уникална с ангелския си глас. Вече нямам никакво съмнение, че ще направи успешна кариера самостоятелно.
Присъединявам се към мнението на Ана по-долу. Майк Терана с двете си каси "затискаше" клавира и китарата, така че, примерно, Over Hills ... я познах, чак на припева. През цялото шоу не се чуваше, нито клавир, нито китара, даже и Таря на моменти при по-яките парчета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metallicaBG 31.10.2008 11:52:20 отговори + 0 0
Чудесен концерт беше
С надежда чакам някой да покани и WITHIN TEMPTATION
Sharon същто има ангелски глас и има какво да ни покаже като сценично поведение и глас
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 31.10.2008 10:59:11 отговори + 0 0
ВЕЛИКОЛЕПЕН КОНЦЕРТ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.10.2008 18:23:36 отговори + 0 0
едни пред сцената други зад нея... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.10.2008 17:22:21 отговори + 0 0
Къде сте пипали Тарчето бе? Оо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislava 30.10.2008 15:30:37 отговори + 0 0
Клавира изобщо не се чуваше там където бях аз. така,че песните на Найтуиш звучаха доста...странно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ани 30.10.2008 15:23:17 отговори + 0 0
Все пак концерта беше много хубав. Озвучаването кофти, но това не попречи на Таря да покаже какво може. Не че не знаем какво може де, а барабаниста...просто...наистина е извънземен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 29.10.2008 22:58:46 отговори + 0 0
Според мен китарите и клавирите не се чуваха достатъчно силно. Евала на барабниста за двойните каси , ама на някой песни просто бяха ненужни. Озвучаването на баса напомняше главната сцена на Spirit of Burgas. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2008 21:21:12 отговори + 0 0
Страхотно, нямам думи. Таря е невероятна
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loreia 29.10.2008 20:29:01 отговори + 0 0
Даа направи ни на пух и прах.Концерта беше несравним...неповторим...направо велик!!! Такъв глас, такова чудо.Пя по-добре отколкото в студио!Поклон! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ArcturuS 29.10.2008 20:27:41 отговори + 0 0
1349- да,тия тримцата ннаистина май бяха от друга планета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ArcturuS 29.10.2008 20:24:52 отговори + 0 0
Свободния-това не е лошо.незнам дали си гледал нейно видео с коледни песни.там пее в клубче пред 20 човека на столчета.иначе предполагам че тя няма да се откаже от поне малко по-бързите парчета...все пак има страхотен глас и май точно на баладите това те кара да почустваш нейната магия..не ми пука че някой казват че не била метъл-и какво ако е така?аз нямам проблем с тва...преди това бях на SMV и не ми пречи да се възхищавам на невероятни музиканти били те джаз, метъл,арт рок и т.н.Ако дойде отново аз пак ще съм там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ArcturuS 29.10.2008 20:17:25 отговори + 0 0
sla-mori - 2008-10-29 14:01:22
Майк Терана омазал парчетата... WTF?!?!!?

недей да обръщаш внимание на малоумните изказвания
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свободния 29.10.2008 20:13:40 отговори + 0 0
Концерта беше наистина добър, но не ви ли се струва,че тя малко по-малко се насочва към друг тип публика.Имам чувството,че ако има друг концерт би трябвало пред сцената да има вече столове...как мислите, с тия балади... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Все тая 29.10.2008 16:54:13 отговори + 0 0
Простотии може да пише всеки, не се иска много, само дето не виждам, защо е нужно?! Чета и оставам с впечатлението, че негативни и откровено тъпи коментари има от хора, които не са били там. Аз бях и с ръка на сърцето казвам, че беше страхотно изживяване. Заслужаваше си и чакането и търчането за по-предни места. Таря излезе на сцената и показа и глас и поведение. За мен беше яко, което като се замисля е най-важното. Айде със здраве... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2008 16:51:15 отговори + 0 0
Майки е върха и главно заради него (+ Wishmaster и Nemo) отидох на този концерт. Преди него ми се чудиха как може да ходя на концерт само заради барабанист, но след шоуто всички говориха за него )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

МД 29.10.2008 16:46:29 отговори + 0 0
Майк Терана (поклон)(поклон)(поклон)(поклон)(поклон)(поклон) евалата този човек е природно богатство. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Noriel 29.10.2008 16:41:01 отговори + 0 0
Май модно ревю e било Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

PizdaЯ 29.10.2008 15:54:13 отговори + 0 0
Някоя пизда, освен тва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Калъф 29.10.2008 15:43:58 отговори + 0 0
Баси, някоя цица поне не показа ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Емчо 29.10.2008 15:11:19 отговори + 0 0
Да си призная доста харесвам гласа на Таря... Снимките са уникални, поздравления! Даже ме е малко яд, че не бях там. Но човек ако иска на всичко да отиде, портфейла му ще хване анорексия :Р Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2008 14:38:15 отговори + 0 0
УНИКАЛНО БЕШЕ.ПОКЛОН ПРЕД ТАРИА!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sla-mori 29.10.2008 14:01:22 отговори + 0 0
Майк Терана омазал парчетата... WTF?!?!!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

anna 29.10.2008 13:50:12 отговори + 0 0
Таря беше изключителна въпреки ужаааасното озвучаване...Пръскаше невероятна положителна енергия и ангелски глас. Също така имаше забележително по-свободно и артистично сченично поведение, отколкото по времето на Найтуиш...
Но за барабаниста - може и да е бил добър, сигурно сте по-големи познавачи от мен, но усещането за пълно омазване на парчетата и излишна шумотевица от негова страна и тази на басиста не ми се понрави като решение...беше като за незряла публика,която отива да покуфее и не се интересува от парчетата...Е, за соловите й не мога да кажа нищо, но в тези на Найтуиш има много повече от тръскане на глави...ама само това беше останало от тях...
За Пойзън кой каза, че било добро? Таря беше добра, кавъра - не...
Който каза, че съжалява за първа линия - бях там до Nemo - но след като и на тази песен не чух думите от пълната мазня на звука, избягах...
От средата на залата се чуваше в пъти по-добре...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Надежда 29.10.2008 13:07:13 отговори + 0 0
Преди концерта се колебаех много дали да ида и си взех билет само седмица преди концерта, добре че го направих и не се поддадох на скептицизма си!
Когато таря беше в Найтуиш я уважавах много, сега имах съмнения че няма да покаже най-доброто от себе си, но останах приятно изненадана и сега имам още по-приятна болка във врата (от куфеене) Мисля, че и самата Таря остана добре впечатлена от българската публика.
А барабаниста разкърти всички!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 29.10.2008 12:59:17 отговори + 0 0
Не ви ли писна от тия хиперболизирани репортажи? Всеки концерт е описан, сякаш става въпрос за явяването на Иисус Христос пред учениците му. Ясно - яко е, в много от случаите е наистина яко. Ама мъничко умение вложете, вместо тия хипер фенски отклонения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 29.10.2008 12:54:27 отговори + 0 0
Да, но Найтуиш не свирят песни от албума на Таря А и феновете са и станали фенове по времето с Найтуиш, а не с издаването на соловия албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


stanislava 29.10.2008 12:37:15 отговори + 0 0
Концерта беше наистина много добър според мен. Тария даде всичко от себе си, да не говорим за групата й.Наистина уникални музиканти,които изглежда с удоволствие си вършеха работата.Аз бях от дясната страна и много често чувах Тария или много силно или не я чувах. Същото се отнася и за кийборда. Все пак ми се стори,че повечето фенове бяха отишли да чуят песните на Найтуиш, а не толкова тези на Тария. Верно,че нейният албум е доста слаб за съжаление. И малко тъпо ми се стори,че хората масово бяха с тениски на Найтуиш, но това е лично мое мнение. Все пак на концерта на Найтуиш не видях никого с тениска на Тария. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Люба 29.10.2008 12:25:06 отговори + 0 0
Поклон пред Таря !!!!
Уникална, неповторима, единствена .......
respect
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2008 12:15:26 отговори + 0 0
И аз признавам, че очакванията ми бяха доста слаби. Определено се изненадах доста приятно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LakeBodom 29.10.2008 12:08:30 отговори + 0 0
Беше невероятен концерт. Наистина ми се искаше да е заедно с Nightwish, но и така беше невероятно преживяване. На всяка цена, ще отида отново, ако ми се отдаде възможност. Поздрави на всички Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

glorfendel 29.10.2008 11:47:38 отговори + 0 0
Сега е ред на симфометълите Haggard.
А Таря-тя е...уникална!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


boodoom children 29.10.2008 11:30:28 отговори + 0 0
Концертът беше прекрасен. Това е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bone Queen 29.10.2008 11:16:33 отговори + 0 0
Педя 4овек, нау4и се как се пише ядат първо, сетне пиши и се изказвай ерудирано и ЕнтЕлегентну
И не си давай труд да мисли666 много-много, явно не ти се отдава
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Педя човек,лакът бра 29.10.2008 11:06:58 отговори + 0 0
Каква драма."Беше приказно",Таря е нз си какво,направо е извънземна.Опери,симфонии,ала-бала,приказки за лека нощ.Сапунените сериали ряпа да ядът.Още малко и щях да повърна като четох статията ,а след това и коментарите.А си мислех,че това е метъл сайт,ама... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Светлето 29.10.2008 10:12:11 отговори + 0 0
Беше прекресно! БЛАГОДАРЯ ТИ ТАРЯ!!! Още една сбъдната мечта!
Безкрайно съжалявам, че влязох чак към 8 часа и не можах да се класирам на първа линия, но пак беше велико! Не вярвам някой да е останал недоволен. Таря се раздаде и това си личеше. Беше толкова искрена и непринудена, за всички беше ясно, че пееше и със сърцето си.
С нетърпение ще я чакам да дойде отново, както обеща!!!
А, и още нещо - много ми допадна разположението на групата на сцената. Избягаха от стандарта барабаниста да е в най-отзад в средата и т.н. (но пък как може човек да забута Майк Терана назад).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анастасов 29.10.2008 08:59:41 отговори + 0 0
Признавам си , че нямах големи очаквания зя концерта но за радост останах излъган . Беше страхотно ,Таря пя кято богиня . Групата е направо разтърсваща , а Майк Терана ми остана една палка с неговия автограф /е малко се счупи в блъсканицата но автографа си е непокътнат .
Надявам се Таря да направи отново концерт скоро в България , но организаторите да предвидят стадион за целта
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sungrief 29.10.2008 08:56:27 отговори + 0 0
Браво за биса с Over The Hills, това беше нещо специално и само за нас =) Сета и свършва на Calling Grace

А Mike Terrana е великан :Ь Исками се да го видя с RAGE m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Енгелбърт Хъмпърдинг 29.10.2008 08:25:21 отговори + 0 0
Симфоник метъл пионери? По-скоро чавдарчета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гюро ахмедов 29.10.2008 08:22:46 отговори + 0 0
"ЕДИН АНГЕЛ СЛЕЗЕ ОТ РАЯ"
ТАРЯ ТУРУНЕН - НЕВЕРОЯТНА, УНИКАЛНА, ЕДИНСТВЕННА, СЪВЪРШЕННА, ПЕРФЕКТНА, НЕНАДМИНАТА, СЕКСАПИЛ ДО ПРЪСВАНЕ, НЕПОВТОРИМА.
НА 28.10.2008Г В Р.БЪЛГАРИЯ СЛЕЗЕ ЕДИН АНГЕЛ ОТ РАЯ.
САМО ТОВА МОГА ДА КАЖА
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 29.10.2008 07:59:40 отговори + 0 0
Беше хубав концерта, тя има страхотен глас и се получи много добре. А тъкмо си мислех че пропусна Over the hills... и излезе да завърши с тази песен. Като гледам и коментарите надолу недоволни няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 29.10.2008 05:14:06 отговори + 0 0
Наистина едно от най-най, ама най-най-най прекрасните изживявания в живота ми! Пък като добавим и автографа и снимката с Майк Терана и автографите, снимката и краткия разгвор с ТАРЯ...може би си е просто най-прекрасното. Бях в първите редове, ние пуснахме знамето (българският форум (голяма сме мафия-две български, финско знаме, специален подарък+ букет и портрет....и за тези, които казаха, че китките са ни в повече...сори, ама не бяха-стигнаха си до Таря в перфектен вид )). И да, Таря просто доказа по всички параграфи, че е много далеч от образа описан от Найтуиш...та тя ме посрещна с прегръдка и...май целувка (извинявам се, все още асимилирам случилото се), сияеше като ангел...както и казах... She can't be real... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metallica fan 29.10.2008 01:08:22 отговори + 0 0
Очакванията ми бяха надминати. Неслучайно харесвах толкова много Таря, а сега след концерта - два пъти повече. Тази жена е невероятен талант. Nightwish загубиха прекалено много при раздялата с Таря - така че се надявам те да осъзнаят това и отново да се съберат. Но Таря определено се справя превъзходно и сама. Жалко само че имаше прекалено много празно място в залата - за такова чудо като Таря залата би следвало да се изпълни до краен предел. Но пък и почти нямаше реклама за този концерт. Дано Таря да удържи на обещанието си и скоро пак да ни посети. Защото ако не дойде скоро, ще трябва да отида да я видя някъде другаде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1349 29.10.2008 01:06:25 отговори + 0 0
е честито на посетилите концерта..аз не успях,но на мен още ми държи влага от S.M.V.това също беше извънземен концерт.който е успял да го посети знае...сега май остава да точим зъби за содом и компаня догодина... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Amarok 29.10.2008 00:33:07 отговори + 0 0
Само една дума - ВЕЛИКО! А пък заради Over The Hills... и втория бис специално за нас, българите, ще я споменавам цял живот само с добро. Таря, ние сме с теб!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сабриел 29.10.2008 00:22:29 отговори + 0 0
Кралицата на метъла ни показа какво е магия =)
Беше толкова фантастично и красиво...ще го помня цял живот!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.10.2008 00:18:44 отговори + 0 0
една неабравима приказка,концерта беше невероятен и на ниво, и ако и сега има недоволни,ивно мястото им не е било там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sailing Ships 29.10.2008 00:07:06 отговори + 0 0
Великолепен концерт! Tarja е много, много голяма!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 28.10.2008 23:46:23 отговори + 0 0
@mdenchev

Не се и съмнявам в него
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2008 23:43:11 отговори + 0 0
ЕДИН ДЪЛБОК ПОКЛОН (BOW) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

riddler 28.10.2008 23:42:18 отговори + 0 0
велик концерт, кристален звук, а таря е много, много, много голяма... (и аз успях да я пипна, когато мина със знамето) ... какъв глас само... не вярвах, че и на живо може да пее толкова добре... майк терана също ни изтрепа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bone Queen 28.10.2008 23:24:44 отговори + 0 0
ебааааааааааааати зверилника тая жена е нечовек! пее перфектно вярно аз бях най-отпред чувах я кристално ясно мина с българското знаме (успях да я пипна!) пя nemo, over the hills and far away, wishmaster, passion and the opera изобщо железарка и сто процента не са фотошопнати прлакатите щото я видях на 2 педи от мене и беше ебати красавицата евала много добро... велик концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dark 28.10.2008 23:21:47 отговори + 0 0
eeeeх и аз неможах да ида ;( сиг е било страхотно ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Martin 28.10.2008 23:18:26 отговори + 0 0
за съжаление не успях да ида хубав ли беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 28.10.2008 23:11:34 отговори + 0 0
Супер яко беше!
Тая мацка как пее, не е истина! Не го очаквах толкова добре, честно...

Само забележка към китарата, че не се чуваше при мене (ама грам)... Ама и в ДВД-то, дето имам, се чува слабо, така че явно така си върви...

Евала на барабанисто, а и басо яко стружеше!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 28.10.2008 23:08:50 отговори + 0 0
Невероятен концерт! Просто - невероятен! Великолепна Таря .... а за Майк Терана нямам думи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".