Шест групи в битка за големия финал в "Голямото Rock Междучасие"

13 дек 2016, 09:59 ч. 1124 / 5 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Само шест училищни групи доказаха, че имат необходимите качества да атакуват върха в „Голямото рок междучасие“. Те ще се изправят в решителна музикална битка за големия финал на риалити формата утре (14 декември). Тогава младите рок банди ще излязат в последния концерт-елиминация, представяйки се със свое авторско парче.

Освен журито, важна роля в четвъртия лайв ще имат и още двама специалисти. Това са вокалният педагог Евгени Господинов, когото зрителите вече видяха миналата седмица, и големият български поет и текстописец Александър Петров, който ще бъде консултант на младите групи по текстовете на техните собствени песни.

Шоуто „Голямото рок междучасие“ стартира в ефира на БНТ1 с 13 банди, но в надпреварата ще останат само четири. Зрителите имат шанса да върнат още една от отпадналите групи за големия финал. Рок феновете получиха правото да спасят своите любимци с гласуване на www.rockbg.com. Както вече бе обявено, вотът е еднократен от едно IP и ще продължи до 23:59 часа на 14-ти декември. Гласуването вече протича с пълна сила, а в оспорвана конкуренция за втория шанс са „Yo&The Boys“, „Hivemat“, „The Roost“, „Axez“, „Рanic Station“ и„Ignore the Hate“ (групата „Допамин“ сама прекрати участието си в състезанието).

„Голямото рок междучасие“ продължава да e хит и в социалните мрежи. Много публични личности написаха емоционални постове за шоуто на БНТ1. Сред първите му почитатели се оказа актьорът Александър Сано, станал любимец на зрителите като Косъма от „Под прикритие“. „Голямото рок междучасие“ е най-хубавият музикален формат, който съм гледал у нас. И то забележете е български.“- сподели той. Журналистката Татяна Ваксберг поздрави обществената медия за шоуто, допълвайки, че „16-годишна меломанка не отлепи поглед от екрана на БНТ – заради новото риалити“.

В личния си профил във Фейсбук актрисата Теодора Духовника публикува снимка, на която се вижда как е „татуирала“ името на една от бандите във формата с признанието: „Браво, момчета! Ваш фен.“ А водещата на обществената телевизия Искра Ангелова определи „Голямото рок междучасие“ като шоу със силно мотивиращ и образователен ефект. „Децата не се „преправят“ на някакви звезди от MTV, пишат авторска музика, пеят рок, формират своя група.“ Поводът за тези думи е подготовката на предстоящото предаване на „Нощни птици“, в което риалити форматът на D2 и БНТ ще бъде основна тема.

Гледайте четвъртия концерт-елиминация в „Голямото рок междучасие“
в сряда от 21:00 часа по БНТ1 и
на повторение в събота от 20:00 часа по БНТ HD!

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Cronos 14.12.2016 09:47:12 отговори + 3 0
Като видях "татуировката" на "актрисата" се смях 2 минути! По-трагично и от самата група, която се чудех отначало защо толкова я подкрепя журито, после ми светна, че всеки вижда себе си в тях: Ерсин - етноса си, Кърнев - некадърността си (музикална и вербална), Басистката - тъпи п**ки, Нойзи - наркоманията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cynic 13.12.2016 11:56:18 отговори + 9 2
ки са тез глупости Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".