SHINING отменят европейското си турне, пада концертът в Пловдив

11 авг 2009, 19:43 ч. 538 / 7 20
пред./следв.
Шведските екстремни метъли SHINING разпространиха съобщение, в което със съжаление съобщават на феновете си, че са принудени да отменят цялото си европейско турне. Вината за това е на румънската "промоутърска" агенция "Metal Maniac" в лицето на Florin Sandor. Някои от останалите банди, взимащи участие в турнето "Destroying Europe 2009" - FINSTERFORST, GWYDION и ASHAENA не са получили договори, разписания и т. н., а също така не са били осигурени тур-бусове, тъй като румънският "промоутър" не е платил за тях. Когато музикантите са се свързали с транспортната фирма са установили, че Florin не е подал никаква подробна информация за маршрутите, нито за броя на пътниците. От SHINING не са получили и необходимата, договорена сума, за да тръгнат на път от Швеция. В последните дни музикантите са били в непрекъснат контакт със Sandor от който са получавали само поредици от извинения (звучи ли ви познато?). Румънецът се е оправдавал с "лични проблеми" и с откази от страна на местата за провеждане на шоутата, стараейки се до край на замаже ситуацията (звучи ли ви познато?). Нещата вече са на етап, в който групите нямат друг избор, освен да отменят цялото турне. Те поднасят извиненията си на феновете, но положението е извън контрола им.

   "Metal Katehizis" се свърза с организаторите на българското шоу на SHINING, FINSTERFORST, GWYDION и ASHAENA, предвидено за Пловдив на 21 август - "Mediaplan Agency", които полу-потвърдиха информацията, казаха, че са в процес на изясняване на положението и в най-скоро време ще изпратят своето изявление. Ето го и него:

   До момента в които медиите не публикуваха изявлението на SHINING за създалата се ситуация около турнето на групата, ние нямахме пълна яснота какво точно се случва. Принципно до преди 10 дни със злополучният тур-мениджър подържахме ежедневна връзка чрез телефонни обаждания и Интернет. Но от малко повече от седмица загубихме всякаква комуникация със споменатата персона. Това определено ни изненада имайки в предвид че тур-организаторите обикновенно в този период са най-активни и искат за последно да се убедят, че всички дати са наред. Идеята ни беше да изчакаме датата 14 август (началото на турнето) и да видим как е преминало първото им шоу. След като научихме за изявлението на SHINING ние се свързахме също с други локални промоутъри от тура, както и с фирмата която трябваше да подсигури транспорта (найтлайнер, не бусове както е обявено.... или на нас така е казано, имайки се в предвид, че не бе поискан хотел за групите) и те също потвърдиха че има проблем от румънската агенция. Имайки в предвид това, "Mediaplan Agency" официално казва, че концерт на SHINING на този етап в България няма да има. Извиняваме се на всички фенове и като локален промоутър ще понесем незаслужената критика от всички вас заради детинщината на съседните румънски тур-организатори.


Коментари   (20)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


фен2 14.08.2009 15:48:29 отговори + 0 0
аз сусто турсих сайт , но и намерих. Свързах се с организатора и определено са имали контакт с клуба, но явно от клуба не са ги информирали че са в ремонт, а и защо - ако тои приключи до датата! А и ходих преди около месец на концерт организиран именно от този промоутър и бесе доста добре. Незнам засто така скачаш срещу всички? Иначе мен много ме е яд за SHINING... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 13.08.2009 17:02:00 отговори + 0 0
а тия наще от медиа план агенция да несе правят на ни лук яли ни лук мирисали, щото клуб Гепи дето го бяха писали концерта от два месеца е в ремонт и там никой не знаеше изобщо че такова нещо е планирано. лично проверявах в клуба два пъти - веднъж през май, веднъж преди две седмици. Клуба беше на вили и можгили - в ремонт. така че тия нашите духачи се измъкнаха от собствения си позор благодарение на това пропадане на турнето. тъпи нещастници...
нароиха се секви изроди дето се правят на "организатори". два месеца търся в интеренет нещо като сайт на медиаплан агенция - няма такова нещо. иначе афиша стои на катехизис от три месеца.
боклуци жалки.
изобщо това лято - ебати излагациите. за форинър - не ми се говори. сега това турне. феста в румъния... жалки балкански истории.

последното което ми е интересно: концерт на ЗЗтоп на стадион академик забележете: на 21 октомври? октомври на стадиона? нещо хич не ми се връзва. това е поредното миришещо нещо според мен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До До "До анонимен" 13.08.2009 11:14:38 отговори + 0 0
Всъщност, ти неволно се оказа прав, приятел. И този, и онзи Флорин се оакаха (ако са различни всъщност де) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До "До анонимен" 12.08.2009 21:39:11 отговори + 0 0
Признавам, грешката е моя и моля за извинение.
Както казваш: Флорин е често срещано име в Румъния.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ghostface 12.08.2009 17:23:54 отговори + 0 0
My pain is constant and sharp
And I do not hope for a better world for anyone
In fact, I want my pain to be inflicted on others
I want no one to escape
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


До анонимен 12.08.2009 15:23:11 отговори + 0 0
http://www.myspace.com/rockcityf

Организатор: METAL MASTERS, а не Metal Maniac
Организатор - Florin "Vlahul" Anghel, а не Флорин Сандор

Знаеш ли, че Флорин е често срещано име в Румъния?

ПРОВЕРЯВАЙ НЕЩАТА, преди да пишеш глупости!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.08.2009 12:44:31 отговори + 0 0
Явно тази година модата в Румъния е такава (като започнем с AC/DC...).
Притеснително е и друго...Флорин Сандор е човека, който "движи" организацията на Rock City Open Air. Metal Maniac пък е агенцията, която организира въпросния фестивал. Но тъй като (доколкото знам) Флорин не е собственик на Metal Maniac, а някакъв изпълнител, мениджър или нещо си - остава само да се надяваме, да не опропасти и фестивала
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ivo 12.08.2009 11:43:08 отговори + 0 0
Тукмо го мислех да си ходя по рано от морето за да ходя и простотията стана Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай красьо 12.08.2009 11:22:59 отговори + 0 0
Добрата новина е, че не само в България се случва това. Лошата е, че това не е успокоение. Явно балканския манталитет все още не може да напусне новите членки на ЕС. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 12.08.2009 10:56:20 отговори + 0 0
Румънската агенция е трябвало да поеме цялото турне. В това число - транспорт и всякаква друга логистика. И след като нищо от това не е уредено, нито групите могат да потеглят, нито да пътуват из Европа на сляпо. Нито са имали с какво да пътуват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metallica fan 12.08.2009 10:52:27 отговори + 0 0
Нещо не разбирам. Явно е, че румънската агенция не си е свършила работата и е провалила концерта в Румъния. Но какво пречи това на останалите концерти, вкл. в България? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asparuh 12.08.2009 09:09:04 отговори + 0 0
Флорин е много съмнителен субект,дано не се окаже като небезизвестния Неди Крос(дето организира уж "Монстърс оф Рок" и провали този псевдофест ,който щеше да бъде в Гинес като най-големия фест в света) и не отмени и големия фест с 80 групи в Румъния ,който би тебвало да се проведе около 21-23 август Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 12.08.2009 00:30:59 отговори + 0 0
Супер, 1 педалска банда по малко да посети България... http://www.youtube.com/watch?v=xDqMemuKaK0

ако на тия им викате блек метал значи това е срам и позор за блек метъла смърт за тия!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 11.08.2009 23:47:52 отговори + 0 0
Баси, колко съм останал неинформиран. Последното което чух - Finsterforst щели да идват, само слух, без дата, място и т.н., ама пак нещо. Даже се зарибих да ходя, ако наистина стане.(В последствие обаче даже забравих за това, защото от никъде нищо не чух/прочетох.) Сега гледам още групи, как не съм разбрал... Както и да е, няма значение вече. Явно и румънците си имат техния Юзбаши. Или нашия е разширил дейността си. Пф... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LIMBONIC 11.08.2009 22:34:42 отговори + 0 0
оф Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Baphomet 11.08.2009 20:59:29 отговори + 0 0
Да е*а и грозния румънски циганин!!! :@ :@ :@ :@ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pp 11.08.2009 20:52:28 отговори + 0 0
Не знам този кой е или дали има връзка,но от румънския фесивал RockCity за последните 3 дена отпандаха 5 от големите имена , които бяха потвърдили участие...мирише нещо из руманско явно... дано няма повече отпаднали все пак , щото язък за похарчените пари и то от не малко българи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kanwulf 11.08.2009 20:31:25 отговори + 0 0
Хах ... тъпа работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

eetfuk 11.08.2009 20:26:52 отговори + 0 0
Флорин Сандор ли е румънското име на Юзбаши Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Creech 11.08.2009 19:50:19 отговори + 0 0
НЯМА ДУМИ!!!!!!!!!!!!
Аа-А-А-А-А-А
(:
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".