Шведска стомана и тевтонска мощ: SABATON и ACCEPT в София на 10 март

11 мар 2017, 10:59 ч. 10114 / 25 75
пред./следв.

   Снощи, 10 март, българските фенове на Праведната музика станаха свидетели на знаменателен концерт, в който на сцената излязоха три поколения хеви-пауър герои - съвсем младата група TWILIGHT FORCE, ветераните ACCEPT и набиращите все по-голяма слава и популярност SABATON.

   SABATON и ACCEPT са едни от най-често посещаващите нашата страна групи, винаги чакани с нетърпение от феновете и оставящи добри спомени с представянето си. TWILIGHT FORCE свириха за пръв път пред българската публика и достойно защитиха името си на изгряваща звезда в пауър метъла. Барабанистът им Daniel Sjogren пък се изяви два пъти на сцената - веднъж със собствената си група и след това с главните действащи лица на вечерта SABATON, като заместващ временно Hannes Van Dahl. Последният отсъства поради семейни ангажименти, тъй като очаква дете от вокалистката на NIGHTWISH Floor Jansen.

   Тук е мястото да кажем няколко думи за организацията на събитието. "BGTSC", които отбелязваха 5-годишнината си с концерта, по традиция се бяха постарали концертът да се движи по разписание. Освен това бяха оповестили предварително по медиите схема за локацията и местата за достъп в залата в "Интер Експо Център". Влизането беше спокойно и безпроблемно, капацитетът на залата беше подходящ за около 5000-те фенове, които посетиха събитието. Вентилацията на помещението беше добра. Имаше два бара, с по няколко души персонал, поради което опашки за напитки почти не се получиха. В задната част на залата беше разположен щанд с мърчандайз. По-назад, покрай стените, имаше и пейки за сядане. Осигурени бяха достатъчно химически тоалетни. За да бъдем честни обаче трябва да посочим и някои недостатъци. Сцената беше ниска, а мултифункционалните зали няма как да имат наклон, поради което немалка част от публиката нямаше добра видимост към изпълнителите. Пушачите, които проявяваха достатъчна култура да пушат навън, заставаха на входа към тоалетните и така създаваха голямо задръстване и значително затрудняваха използването им.


   Малко преди 19:00 ч. за първи път пред българска публика излязоха TWILIGHT FORCE и в рамките на около трийсет минути показаха, че неслучайно придружават ACCEPT и SABATON в това турне. С вирутозно, енергично и забавно изпълнение шестимата музиканти, облечени като фентъзи герои, бързо спечелиха симпатиите на хилядите хора в залата. Немалка част от зрителите се впуснаха с готовност във фантастичното приключение, в което шведските "адвенчър метъли" потопиха публиката. След "The Power of the Ancient Force" първата среща на TWILIGHT FORCE с българските метъл фенове приключи. Можем само да се надяваме да не е последната.

Сетлист на TWILIGHT FORCE:
01. Battle of Arcаne Might
02. To the Stars
03. Riders of the Dаwn
04. Flight of the Sapphirе Dragon
05. Gates of Glory
06. The Power of the Anciеnt Force


twilight force


   Точно в 20:00 ч. започна изявата на ACCEPT. За шейсетте минути, които им бяха отредени, Wolf Hoffman и компания показаха, че има причина да са една от най-обичаните от българската публика метъл групи. Стегнатото и енергично изпълнение на "тевтонците" не остави никого безразличен. Всички песни бяха посрещнати с викове и аплодисменти - и класиките, изпети в оригинал от Udo Dirkschneider, и новите, излезли след възраждането на групата през 2009 г. с Mark Tornillo зад микрофона. Разбира се, Mark беше в прекрасна форма, а останалите музиканти не му отстъпваха. Присъединилите се към групата през 2015 г. Uwe Lulis и Christopher Williams, съответно на ритъм китарата и на барабаните, показаха майсторство и настроение, а басистът, Peter Baltes, беше точно толкова див, колкото сме свикнали да го виждаме. За Wolf Hoffman каквото и да се каже, ще е малко - китаристът отдавна се е доказал и като музикант, и като шоумен и отново не разочарова.

   Подборът на песните едва ли е оставил някого недоволен. Отделено беше доста време на новото творчество на групата - четири от общо десет изсвирени парчета бяха от последните три албума - и бяха приети, меко казано, радушно. Разбира се, старите хитове накараха всички в залата да полудеят - "Princess of the Dawn", "Fast as a Shark", "Metal Heart", "Balls to the Wall"... Това са песни, които имат своето място в сърцето на всеки хеви метъл фен. Няма как да не предизвикат истински взрив от емоции.

   В 21:00 ч. българските фенове изпратиха ACCEPT с аплодисменти. А концертът на Joakim Broden и компания тепърва предстоеше...

Сетлист на ACCEPT:
01. Stampede
02. Stаlingrad
03. Rеstless and Wild
04. London Leatherboys
05. Final Journey
06. Princess of the Dawn
07. Fast as а Shark
08. Metal Heart
09. Tеutonic Terror
10. Bаlls to the Wall


accept

accept


   Беше вече ред на сцената да излязат SABATON. Шведите са за шести път в София и седми в България и на всеки концерт събират все повече публика. SABATON започнаха традиционно сета си с парчето "Ghost Division" от албума "The Art of War" (2008). Последва "Sparta" от последната засега творба на групата "The Last Stand" (2016). На сцената се появиха артисти, облечени като спартански воини от филма "300". При всяка песен на екран зад музикантите се прожектираха кадри, свързани със съдържанието на парчето. След като изпълниха още една композиция от последния си албум "Blood of Bannockburn", вокалистът Joakim Broden поздрави феновете на български и представи двамата музиканти, които за пръв път се изявяваха пред нашата публика - новия китарист Tommy Johansson, дошъл на мястото на напусналия Thobbe Englund, и барабаниста Daniel Sjogren, когото споменахме по-горе. Не липсваха и шеговити опити да се демонстрира (не)умение да се говори български, гарнирани с малко леки цинизми. Развеселената публика изпя заедно с групата песен, включена като допълнителна в компилация, но станала един от любимите хитове на групата - "Swedish Pagans". Бандата изсвири по време на сета парчета от цялото си творчество, но беше наблегнала на песни от последния си албум "The Last Stand", на чието представяне е посветено настоящото "The Last Tour". Особено впечатляващо беше акустичното изпълнение на композицията "The Final Sоlution" от албума "Coat of Arms" (2010), а Tommy Johansson демонстрира уменията си и на клавира. Екранът зад бандата показваше фееричната картина в залата на хиляди поклащащи се в ритъм ръце със светещи телефони. Трябва да се спомене, че целият спектакъл на SABATON беше съпроводен от множество пиротехнически ефекти - на сцената гърмяха оръдия, чуваха се залпове, избухваха пламъци, стелеше се дим. Редовният сет на бандата завърши с парчето "Winged Hussаrs", вдъхновено от "Ангелите на войната", могъщата тежка конница от крилати хусари на Жечпосполита или Полско-литовската държава, които се включват в защитата на Виена от османските орди през 1683 г.

   Бисът започна с големия хит "Primo Victoria". Последва "японското" парче "Shiroyama", посветено на драматичния сблъсък между традиционната култура на "Страната на изгряващото слънце" и налагания западен модел на живот, тема и на култовия филм "Последният самурай". През 1877 г., при хълма Широяма, самоотвержената самурайска армия, предвождана от Сайго Такамори, се сражава с многократно превъзхождащите я по брой и като въоръжение имперски войски.

   Окончателен финал на шоуто беше парчето "To Hell and Back" от албума "Heroes" (2014). За пореден път българската публика беше обявена за една от най-добрите в света. SABATON си припомниха и първата си изява у нас през 2009 г. в столицата ни, като съпорт на HAMMERFALL, когато останаха очаровани от топлото посрещане от страна на българските фенове. С надпис на екрана (на латиница) "Благодаря София" и развяване на родния трибагреник завърши и това шоу на шведската "танкова бригада" SABATON. Оставаме с очакване на нови срещи и надежда за поне една песен, посветена на българската история.

Сетлист на SABATON:
01. Ghost Division
02. Sparta
03. Blood of Bannоckburn
04. Swedish Pagans
05. The Last Stand
06. Carolus Rex
07. Union (Slopes of St. Benedict)
08. The Lost Battalion
09. Far frоm thе Fame
10. The Lion From the North
11. The Finаl Solution (акустичнo изпълнение)
12. Resist and Bite
13. Night Witches
14. Winged Hussars
Бис:
15. Primо Victoria
16. Shiroyama
17. To Hell and Back


Текст: HeathenHeart, Tigermaster
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни може да разгледате и почти 100 чудесни снимки от концерта на SABATON, ACCEPT и TWILIGHT FORCE на 10 март в София.

 

sabaton

sabaton sparta

sabaton



Коментари   (75)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


01101101 01100101 15.03.2017 20:39:38 отговори + 7 7
Концертът беше страхотен! Единственото нещо, което не беше ок, беше зверското главоболие, което ми докара цигареният дим около мен още след първата група. За следващите пъти, когато охраната на входа учтиво ме помоли да си изхвърля водата, учтиво ще ги моля да правят същото и с цигарите. Явно не можем да разчитаме на молбата "не бъди идиот и пуши на означените места", досега на всички посетени от мен концерти се намират пушачи, които явно ги мързи да излязат навън да си пушат на спокойствие, но сега бяха наистина много. А уж "Пушенето в залата е абсолютно забранено освен в обособената за това зона! Лицата нарушили забраната , ще бъдат извеждани без възстановяване на парите за билета!" Ха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OLD METAL 14.03.2017 15:29:16 отговори + 12 8
какво унижение - явно любимците ми много са закъсали... навремето имаше една рецитация - "Мейдън, джудас и Аксепт / турят на земата ред..." Докараха го да подгряват некви дечурлига.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

да бе да 14.03.2017 16:41:06 + 10 5
И при това - те сами са се съгласили на това си унижение. Никой не ги е принуждавал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Monti 15.03.2017 12:27:43 + 7 7
Уточнявам за неразбралите - ACCEPT са специални гости на турнето на Sabaton Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 14.03.2017 10:33:19 отговори + 11 7
Доста странно е ACCEPT да не свирят последни за вечерта, при положение че другите групи не могат да им стъпят на малкия пръст, ама... Иди разбери, българска му работа... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоаким 14.03.2017 11:00:37 + 13 12
Каква българска работа, ти от Марс ли си паднал, това е организирано турне, с тези групи и в този ред върви във всички държави, през които минава. Договорката си е между групите. Да не мислиш, че българският организатор е събирал и подреждал групите. Понякога може да има такова нещо, но в случая не.
И разни консервативни хора, спрели в 1991 г., да свикват, че и след това се прави рок и метъл, възникват групи и някои могат да задминат по успех някои по-стари. Специално за мен Сабатон и Аксепт в момента са равностойни и много се радвах, че ги видях заедно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Калин 13.03.2017 19:04:04 отговори + 12 2
Предишният концерт на Sabaton беше култ ! Този е крачка назад.
Според мен е заради новия шеф на фирмата - от Перник !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоаким 13.03.2017 20:07:36 + 9 2
Съгласен, предишният концерт беше по-добре. На този залата развали кефа на много хора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чичо Хард&Хеви 13.03.2017 09:35:13 отговори + 16 19
След Stampede и Stalingrad, ако третото парче в сета на Accept се казваше Dying Breed - лично за мен НАЙ-здравата класическа хеви-творба от началото на новия век, тез шведски "чалгари" направо можеха да си останат в аванса! Закопани от всякъде! От 21.30 до 23.00 слушах една и съща песен, с един антракт, ама още в началото - Спарта. Всичко друго хомогенизирана бозЪ! Продължителен химн с маршови и диско оттенъци! През 80-те тези ги слагахме в графа Си Си Кеч директно! Присъединявам се към едно по-предно мнение: "как ги слушате тези бе..."? Това донякъде обяснява и афинитета на масовия българин към чалгицата - по-простичко и лесносмилаемо! Разни хора...
Три дни не проумявам как мистър Торнило и компания как се занимават с това... Ама някой явно трябва да ги бута...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MalmSuite 13.03.2017 09:57:42 + 19 2
Абе и аз не съм им фен, но кво ти пречат Сабатон. Можел си да си тръгнеш след сета на Аксепт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metala 13.03.2017 11:36:06 + 13 3
Sabaton имат техен стил и песните им са по-особени, не на всеки му допада и лично на мен ми харесват. За Accept няма какво да говорим те са си класика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metala 12.03.2017 16:16:08 отговори + 14 2
Бях на фронт линията и на доста хора им стана лошо,защото нямаше вентилация и ги изнесоха. Залата беше ниска и екрана не се виждаше цял. Звукът беше сравнително добър на първите редове, а за задните не мога да кажа. Залата не е подходяща за тези събития. Аз се изкефих и пях, скачах през цялото време, а парите си заслужаваха.

Съвета към BGTSC да се запознаят с условията на залата, в която е концерта и да ги правят на места с видимост за задните редове, хубаво озвучаване, при пироефекти залата да има добра вентилация.

А концерта си беше трепач. :>
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Troll Hunter 12.03.2017 18:24:56 + 4 16
Съвета към теб е да ходиш по-често на концерти в различните зали. Тогава съвета ти към bgtsc ще е да направят зала за концерти, защото това което всички искаме го няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 12.03.2017 19:25:17 + 6 9
Че то в София има ли изобщо зала с достатъчно висок таван за концерт с такава мултимедия? Аз виждах почти добре, обаче не съм от най-ниските принципно - обаче и в Армееца на каквото съм бил, пак е било така - ниска сцена и който е под метър и осемдесет и не е съумял да се нахендри на първите редове, кучета го яли. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metala 12.03.2017 20:54:06 + 12 1
На Scorpions в Арена Армеец сцената беше на добра височина, защото малко закъснях и видях, че на последния и на първия ред се вижда добре.Екраните бяха големи и всичко се виждаше. За мен тя е добра зала за концерти, но не всички групи могат да я напълнят и наема е скъп, а това е чест проблем за организаторите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 12.03.2017 12:43:45 отговори + 7 5
Основния проблем беше,че нямаше колони отпред и отгоре,за хората които са централно по-напред.Там беше зле звукът,чуваш барабаните директно от самите тях,китари никакви също...Там е задължително да има озвучаване.Единствено отстрани е имало по-добър звук.Радващо е,че концертите бяха страхотни поне и публиката се раздаде на макс,аз лично си останах много доволен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 12.03.2017 11:23:23 отговори + 14 9
Хора, не знам доколко имате опит с концерти в други държави, но нека споделя моя скромен. Миналата година бях в Будапеща на Avantasia в клуб Barba Negra. За него мога да кажа, че това е най-гадното, тясно, задушно, смърдящо, кънтящо, подтискащо и неподходящо място за музика, на което съм бил. А това е място, където се случват много от музикалните събития в Будапеща и то не само метъл. И четейки коментарите тук съм сигурен, че то може да откаже голяма част от хората да ходят по концерти изобщо.
Друга зала, в която за съжеление не съм ходил на концерт, а само съм виждал отвън е легендарната Masters of Rock Cafe в Злин, Чехия. Тя прилича на гимнастически салон. Не, по-лошо, на Юбилейна. А от нея тръгва най-якият фест в моята лична класация Masters of Rock.
Единственият минус на залите в Експо-то е височината. Това беше и причината сцената да е ниска. Екранът се виждаше наполовина и т.н. Но докато няма достатъчно концертен живот няма как да очакваме някой да хване някое хале от изоставена фабрика и да го наподоби на Z7, например
По отношение на концерта почти всичко беше написано. Смятам, че звукът на Accept беше значително по-добър, което означава, че не е само в залата проблемът )
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име и псевдоним (задължите 12.03.2017 10:17:58 отговори + 24 33
Групи като сабатон и хамърфол са дъното на хеви метала.Не знам как подобни групи може да имат фенове,явно чалгата се е загнездила и в тежката музика.А па това Аксепт да са подгряващи на тия некадърници...нямам думи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 12.03.2017 10:46:19 + 10 18
Бе то за хейтърите като тебе няма яка група, само тия дето слушаш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 12.03.2017 13:39:21 + 21 15
Подкрепям напълно.Абсолютни позьори и тотални бездарници.Срам за метъла и за тези, които ги слушат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Troll Hunter 12.03.2017 18:15:46 + 12 18
Блекарите да спрат с мрънкането. Сабатон са велики! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 13.03.2017 00:38:12 + 16 15
Какво им е великото пък на тези?Айде по-леко със суперлативите.Бездарна,прехвалена,бутафорна група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 15.03.2017 14:11:39 + 2 5
Сабатон са много по-велика и талантлива група от тийн идолите, които елечето възхвалява и погрешно бърка с метъл... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........ 19.03.2017 13:01:07 + 1 1
Айдеее, почна се с простотиите... Няма край, ей! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дани 12.03.2017 09:36:36 отговори + 14 3
За групите няма какво да говорим.
Звука обаче беше просто ужасен (бях по-назад около бирите), но трябваше и да се сетя, че в ламаринена зала ще е така.
Барабаните се чуваха все някой хвръля щайги. Китарите така стъжеха че не се разбираше на моменти какво се свири.
Добре че групите се радват на всенародна любов и феновете мощно припяваха, с което успяваха да заглушат донякъде.
Сцената ниска, не се виждат изпълнителите. Аз от снимките в темата виждам нови неща които съм пропуснал.
Добре че и двете групи нееднократно съм слушал на живо, но приятелите които заведох за първи път останаха разочаровани.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


тапи 12.03.2017 12:06:02 + 4 17
Ами взимай си тапи, те изчистват звука. След всеки концерт чета как мрънкачите се оплакват от звука, докато аз съм се насладил на поредния концерт с добър звук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хихик 12.03.2017 13:13:39 + 22 3
А ако не виждам добре - тъмни очила ли да си сложа? Които изчистват образа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

patladjan 11.03.2017 22:40:41 отговори + 32 4
Невероятни Accept, отвратителен звук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Troll Hunter 12.03.2017 18:05:18 + 7 16
Другия път ела вместо да тролиш! Звука на Accept беше кристален! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 11.03.2017 21:25:00 отговори + 12 29
Това беше концерта на деситилетието! За мен всичко си беше наред.
Не разбирам мрънкащите какво са очаквали?100 човека и ложи? Или стерео скушалки и Йоаким на пилон с роза в устата? Спомнете си последните концерти в Армеец, Зимния дворец или Фестивална и пак кажете, че снощи беше зле!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Priest 11.03.2017 20:33:15 отговори + 39 11
Следващият път, когато се организира подобно събитие, с цел да излезе по-тънко на организаторите, може вместо сцена да се използват европалети или още по-евтино ще е да се раздаде по една табуретка на всеки изпълнител (пример: за Волф Хофман две табуретки, а за Марк Торнило - стълба). Мога да предложа и друго, ако това им се вижда прекалено сложно и технически неизпълнимо (на организаторите). Ще е добре да се вмъкне в общите условия за провеждане на събитието следното уточнение: задължение на всеки закупил билет, който има желание да види за какво си е дал парите, да си носи столче, малка масичка, кокили или малка вишка. По този начин всеки ще може да се позиционира и да остане доволен. Всичко това, което написах, върви с условието, че организаторите освен да вземат някой лев, имат и намерение купувачите на билети да останат доволни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Priest 11.03.2017 21:12:27 + 24 6
Напълно съм съгласен. Сцената трябва да е по-висока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 11.03.2017 21:14:20 + 11 24
Следващият път можеш да вземеш баща си и да му седнеш на раменете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 11.03.2017 22:09:24 + 5 16
Ти какво очакваш?? Абсолютно всичко си беше наред. Ми Рок ин Рио? Те дали се оплакват? Хората ходят по тези събития заради тръпката да си чуят любимата група на живо. И да присъстват заедно със съмишлениците си във този стил. Вярно, че акустиката на "предните" редове не беше перфектна, но това е недостатъка на събитията в зала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gafus 12.03.2017 14:51:50 + 1 10
@Priest
А пироефекти ще искаш ли като е по-висока сцената ?
Щото май няма да има в такъв случай.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Troll Hunter 12.03.2017 14:52:41 + 3 15
Priest, пийни едно и успокой шизофренията! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоаким 12.03.2017 15:13:11 + 11 1
Priest е напълно прав. Сцената беше ниска и не се виждаше добре не само отзад, а след първата една четвърт от пространството. За концерти с разнородна публика, където се очаква да има повече деца, жени, старци, от 7 месеца до 77 години, е най-добре зала с трибуни. Друг е въпросът дали е имало някакъв избор на зали. Фестивална в ремонт, Армеец е много голяма, Зимния дворец го видяхме на Слейър каква мизерия е, единствено от трибуните се виждаше по-добре, иначе дрънчеше, сякаш ще се разпадне, също имаше задръстване на кенефите и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 11.03.2017 20:19:58 отговори + 13 17
Честит рожден ден на BGTSC! Пичове, кефите!
Аз съм постоянно по концерти и твърдя, че всичко и винаги им е на шест!
Пожелавам им да са все така точни и да докарат скоро Меtallica
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил Фолти 11.03.2017 18:56:40 отговори + 33 2
Дигнете тези сцени с 1 метър, че нии дребните нищо не видейми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sulfric 11.03.2017 22:18:48 + 3 10
ке? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 11.03.2017 18:56:04 отговори + 31 13
Три МНОГО големи групи, от една страна. ОТВРАТИТЕЛНИ условия, от друга. Извинете, но кое наричате "добра организация" - това, че по време на влизането и излизането никой не беше премачкан? Или че барманите бяха доста сръчни и не се чакаше дълго за бира?Защото това бяха единствените два плюса, останалото:
- Лош, кънтящ и омазан звук
- "Мястото за пушене" - неудачно избрано - хем пушека влизаше обратно в залата, хем хората там пречеха на достъпа до тоалетните
- ПЪЛНА липса на каквато и да е вентилация, от пироефектите на първите редове не се дишаше от миризмата на барут и жегата.
- Простаци от публиката пушеха съвсем видимо вътре пред цялото време и никой не ги извеждаше, както проформа се обявява преди всеки концерт.
В тази зала повече кракът ми няма да стъпи, дори ако дойдат групите ми от ТОП 3 с пълни сетове и цена 50 лв с включен мърч :-D Не се шегувам.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 11.03.2017 20:24:36 + 10 24
Толкова глупости само конкурент може да напише!
Аман от глупости!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eraser 12.03.2017 01:40:27 + 15 13
Goddamn! Като чета такива излияния, ми идва да псувам зверски. Абе какви сте такива мрънкалници, бе?
- лош и кънтящ ще е звука, като седиш на метър от колоната. Аз бях на около 15 метра вляво от сцената, и звука беше перфектен. Всички инструменти се чуваха ясно и отчетливо. Вокалите също. Направих си два клипа с телефона, ей така да видя какво ще излезе. Като си ги прегледах после вкъщи на комютъра, останах приятно изненадан.
- Място за пушене. Тук вече не ме интересува. Който пуши, да му мисли. Аз си мисля нещо за пушачите, но няма да кажа какво Аз лично въобще не усетих цигарен дим в залата, което ме навежда на мисълта, че вентилацията си беше съвсем наред.
- Групата ви е дошла на крака, с най-ефектното шоу, което имат към момента. Супер яки ефекти!. Ама миришело на барут, и било топло от огньовете. Ти на какво искаш да ти мирише, бе пич? На рози ли? Ами топло ще е, нормално е това.
- Простаци може да е имало около тебе, около мен имаше доста съвсем нормални хора, някои от тях бяха довели и децата си. Имаше даже и един екс-министър.
- Като "нема" да ти стъпи крака, ние сега останалите какво трябва да направим?
Малко и за групите. Помнете какво ви казва батко ви Eraser - Twilight Force скоро ще станат още по-известни. Да не забравяме кой лейбъл стои зад гърба им. Сега, ако направят глупостта да се разпаднат, това е отделен въпрос.
Accept - Нямам думи. Професионализъм на макс.
Sabaton - Вече се вижда как трупат фенска маса с убийствена скорост. Говоря за всички възрасти. Дано само успеят да продължат с качествените албуми. The Last Stand не беше най-добрия им, за съжаление. Правилен ход беше привличането на Tommy "ReinXeed" Johansson. Доста добър композитор. Ако му дадат поле за изява, то очаквам много бъдещи хитове. Тези същите "ReinXeed" нямат слаб албум, въпреки не особено доброто продуциране на някои от тях.

Като цяло, аз останах много доволен от това, което видях. То е ясно че ще има недоволни, не може да се угоди на всички, но поне не пишете глупости, моля ви се!
-
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хубаво и евтино 11.03.2017 15:38:09 отговори + 19 14
Групите бяха на световно ниво. За следващия път е добра идея да направим някакъв трансперант с молба към Sabaton да направят песен за битката край Шипка например. Относно "залата", предлагам следващия път, подобно събитие да бъде проведено направо в K*ufl*and, тъкмо кебапчетата и бирата ще бъдат на промоция, а и има вентилация. Иначе уредбата в магазина не е по-лоша от вчерашната, а и халето си е същото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хихик 11.03.2017 18:48:52 + 25 3
Направо Сабатон да направят кавър на О Шипка на Епизод Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 11.03.2017 23:01:42 + 14 1
"...and you...do you remember...Batak" XD Очаквайте в следващия албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mukarlama 11.03.2017 14:55:00 отговори + 29 37
мЕГА ДОЛНОТО МЕРОПРИЯТИЕ. Задух в залата, всички си пушеха вътре, гнусен саунд, малко кенефи за цялата опикана сган, никъф твърд алкохол, само шуменска пикня. Първата група хипер долна имитация на осемдесетарският HELLOWEEN. Добре, че бяха тефтонските метал машини, донякаде да оправдаят вложените финанси. Супер прехвалените сабатон, нито бях слушал нито бях гледал, ама тва ми беше за последно, имах чувството, че свирят една и съща песен през цялото време, с една балада по средата. С една дума ЦИРКАДЖИИ.
P.S. Като се прибрах си прегледах билетите, и забелязах, че за тези пари съм посещавал фестивали с по пет - шест групи, доста по стойностни.
SUMMER CHAOS 2015-65 LV.
LOUD FESTIVAL - 2012 55 LV.
SONISPHERE 2010-139 LV ДВУДНЕВЕН.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 11.03.2017 18:41:59 + 20 10
...ъъъъъ..., а ти си ходил, щот си мазохист или да ревеш из коментарите? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 11.03.2017 20:29:19 + 5 18
Стига плю събитията на BGTSC. Не разбра ли, че са най-добрите!
Всички те знаят
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mukarlama 11.03.2017 20:45:09 + 14 10
Ходих, щот по принцип сиходя, ама ся специално тебе търсих, исках да те любя! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 12.03.2017 01:41:50 + 2 11
...а боза пийш ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Troll Hunter 12.03.2017 15:01:57 + 5 8
Кино и концерт са различни неща а това с цените на билетите отдавна не върви! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mukarlama 13.03.2017 10:28:53 + 4 3
ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ, НЕ ПИЯ СЕМЕННА ТЕЧНОСТ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gafus 11.03.2017 13:28:10 отговори + 7 11
Е верно ли не писахте за сечта на Resist and Bite и Night Witches...

Останах малко разочарован от вентилацията в залата.

Бил съм в Експо-то в 4-та зала и там беше доста по различно.

Иначе не се оплаквайте за галето като цяло...в Солун беше адската дупка,не знам как не се срути тази сграда...но звука там беше по-добър отколкото при нас.
Останах потресен,когато го осъзнах....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Интер Експоцентър 11.03.2017 19:09:53 + 13 0
Концертът беше именно в 4-та зала.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоаким 11.03.2017 13:23:02 отговори + 26 3
Групите бяха много добри, организацията също, но залата беше гадна, мръсна, звук отврат. Другия път не в този обор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Митко С. 11.03.2017 12:51:44 отговори + 15 16
Огромни групи и добра организация!
Звука и осветлението беше мноого над средното за големите концерти!
Не стана ясно терлика с кола или метро е бил в задръстванията.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 11.03.2017 14:05:31 + 7 5
задръстил е тоалетната чиния преди да излети. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 11.03.2017 14:05:34 + 10 5
С такси на отиване и метро след събитието. Трябваше да яхна дракона, ама валеше... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 11.03.2017 12:25:39 отговори + 19 8
Звукът беше потрес,но групите бяха огромни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 11.03.2017 12:24:07 отговори + 19 18
Това беше Събитието на годината! Дори мизерната дупка, в която бяхме натъпкани като стадо овце, не можа да ни попречи да си изкараме страхотно!

Пристигнах малко късно заради трафика и задръстването, към 19:40, понеже имаше катастрофа. И изпуснах сета на Twilight Force. Толкова много исках да ги видя на живо... Когато се прибрах намерих едно видео в Ютуб от концерта им в Атина вчера и мога да кажа, че изпълнението беше невероятно, макар ужасното качество от телефона. Сигурен съм, че са били още по-добри на живо, а дано да ни гостуват в близко бъдеще отново. Слушал съм последния им албум милион пъти и най-накрая открих дебютния!

Срам не срам, но по една или друга причина за пръв път гледах Accept на живо. Десет минути след като влязох започна сета им. Гледах да се наредя максимално най-близо до сцената, доколкото беше възможно това. Представиха се повече от блестящо! За жалост свършиха прекалено бързо.

Предполагам, че след Accept, хората, които бяха по-отпред отидоха да презаредят с бира и до тоалетните, защото успях с особена лекота и без много бутане да се наредя почти до сцената в очакване на танкистите!

След дълго чакане светлините изгаснаха и малко след това Sabaton ВЗРИВИХА залата! Повтарям, танкистите ВЗРИВИХА залата. Каквото и да се каже ще бъде малко! Контактът с публиката беше невероятен, което е характерно за Sabaton. Музикантите се представиха подобаващо. Очаквах повече танкове, но и един беше достатъчен. Може би един ден, когато изнасят концерт на стадион "Левски", ще парашутират и от бойните си самолети.

В продължение на час и половина Sabaton не спряха да се раздават и шегуват с публиката. Изпълниха някои от най-великите си песни, като през една голяма част от времето вокалите на Йоаким едвам се чуваха, защото цялата зала пееше заедно с него! За жалост всичко свърши толкова бързо... Кога свириха Accept, кога стана 21:30, кога стана 22:40, кога свърши бисът, кога се разотивахме към метрото.

След концертът ме боляха краката, ушите ми все още кънтят, а можеше и топлинен удар да получа, но всичко това си заслужаваше! Каквото и да се каже (изпише) по темата, все ще е малко! Беше славна вечер, която ще се помни дълго време! Поне докато танкистите не се върнат и не взривят София отново - надявам с още повече стомана следващия път!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 11.03.2017 12:26:18 + 4 3
концерта на Twilight Force в Атина онзи ден* Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gapstar[13] 11.03.2017 12:44:47 + 18 1
Как така ще те забавят трафикът и задръстването?! Що не запали танка и не дойде с него, прегазвайки всичко по пътя си или не парашутира директно от бойния си самолет Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хихик 11.03.2017 12:55:24 + 13 2
Хахаха. Нова дума измислена от терличето - парашутирам.
Ще я включим в генератора на терлически коментари. Той все пак няма да е затворена система - 2-3 пъти в годината ще влизат нови думи
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 11.03.2017 22:55:57 + 3 7
Явно Сабатон вече пилотирАт самолелети!
На следващия концерт ще парашутират танкове от самолети.
А пича ще парашутира взривоопасно в танка на танкистите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marto 11.03.2017 12:17:40 отговори + 18 6
Брутално як концерт, много здраво избухнахме и на 3те групи. За жалост звука не беше на ниво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SA-BA-TON 11.03.2017 11:59:21 отговори + 13 11
Много силен концерт! Нямам глас!
Чакаме ги пак
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


пор4о 11.03.2017 11:59:20 отговори + 15 7
Изкефих се на мах. На сета на Accеpt се изтисах емоциоанлно. Велика група и много добре стоят на сцена дори и с 40 годишна история. За Sabaton няма какво да кажа, пълнят ми душата. Само суперлативи. А откриващата група създаде добро насторение. Браво на Twilaght force! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ку-ку 11.03.2017 11:39:17 отговори + 10 13
Аз не бях и не мога да коментирам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

troll killer 11.03.2017 11:37:10 отговори + 19 16
Не мога да повярвам, че най-после се осмелихте да критикувате "вездесъщите" BGTSC. Защото те са свикнали само да бъдат хвалени. Адмирации! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко С. 11.03.2017 12:56:29 + 12 14
Честно казано се радвам, че BGTSC правиха този концерт защото всичко беше над средното ниво за голям концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 12.03.2017 03:21:04 + 7 4
Обикновено ги хвалят дежурните "журналисти"-мъдолизци,които гледат да се вредят безплатно по концертите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Troll Hunter 12.03.2017 18:31:27 + 3 4
На вас пак ли Ви отказаха покани?
Написаното в репортажа не е критика към тях, така ви се иска!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ку-ку 11.03.2017 11:34:24 отговори + 17 1
В очакване съм на мнението на терличето, за концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хихик 11.03.2017 11:36:43 + 14 6
Защо? Можеш преспокойно да си го съчиниш и сам
Даже може да се направи генератор на коментари на терличето. Подобно на генераторите на имена на метъл песни и метъл групи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".