SIMC, нова платформа за музиканти в България, прави поредица от дискусии с фокус върху метъла

14 май 2021, 16:04 ч. 479 / 5 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Групите, участвали на Wacken – как българските метъл групи могат да свирят в чужбина?

SIMC – нова платформа за музиканти в България, които искат да се развиват международно – прави поредица от дискусии с фокус върху метъла.

Първата по рода си музикална конференция в България – Sofia International Music Conference (SIMC) – даде начало на серия от дискусии с фокус върху метъла и как българските метъл групи могат да развият музикалната си кариера.
SIMC е платформа за български музиканти, които искат да се развиват международно, която започна преди два месеца под формата на седмичен подкаст в Youtube. Основателят и главен модератор на инициативата Боян Бояджиев запозна аудиторията с редица професионалисти от цяла Европа, които могат да помогнат на българските музиканти да намерят поле за изява в чужбина.

Сред тях са представители на международните шоукейс фестивали „Future Echoes“ в Швеция, „BuSH“ в Унгария, „Mastering the Music Business“ в Румъния, „MENT Ljubljana“ в Словения, „Athens Music Week“ в Гърция и „PIN“ в Северна Македония. Разговори са проведени и с български артисти, които вече са изпълнявали на шоукейс фестивали и говорят за собствения си опит, сред които Ерсин Мустафов от „Джеръми?“, Боби Косатката от „Der Hunds“, Жоро Георгиев от „Остава“, Сашо Обретенов от „D2“ и Рут Колева.

Засегнатите теми се простират от предизвикателствата на Източно-европейския пазар и възможностите, които се отварят пред българските музиканти за свирене в чужбина, до съветите на независимите букинг агенти.

Днешният епизод, качен в платформата, е първият от специална поредица, посветена на метъла и възможностите за развитие пред метъл музикантите. В него се срещаме с бандите, участвали и спечелили „Wacken Metal Battle“ в България, които след това са имали изява на знаменития фестивал в Германия. Тези групи са „Dash the Effort“, „lieVeil“, „Ophan“ и „Eufobia“.

В епизода Бояджиев провежда разговор с Ники Боджаков от „Eufobia“, Жо Василев от „Dash the Effort“ и Жоро Димов от „lieVeil“, за да обсъди техния път към сцената на „Wacken“, както и до какви промени е довело участието им там.
В предстоящите епизоди от поредицата се очаква разговор с букинг агентите на „Wacken“ в Германия, с агента на групата „Gojira“, както и дискусия с местните промоутъри на метъл и рок музиката и какво те правят за подготовката на наши артисти и развитието на техния международен потенциал.

Епизода „Metal Battle: какво ни разказват групите, участвали на Wacken“ можете да откриете тук:

 

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ванката 14.05.2021 21:49:10 отговори + 0 0
Евала! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лично мнение 14.05.2021 19:11:05 отговори + 1 0
Много яка инициатива! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".