Синът на мениджър на SEX PISTOLS изгаря колекционерски предмети, струващи милиони, в знак на протест

27 ное 2016, 07:24 ч. 1273 / 3 9
пред./следв.

   Joe Corre, син на бившия мениджър на SEX PISTOLS Malcolm McLaren и модната дизайнерка Вивиан Уестууд, осъществява впечатляващ протест срещу превръщането на някога бунтовния пънк жанр в маркетингов инструмент и "още едно средство да ви бъде продадено нещо, от което нямате нужда". Joe унищожава своята лична колекция от дрехи и всевъзможни колекционерски предмети, вкл. редки записи, (меморабилия) на 40-ата годишнина от издаването на дебютния сингъл на SEX PISTOLS "Anarchy in the UK". Приблизителната оценка на вещите е между 6 и 12,5 млн. долара. Corre пали предметите на баржа в река Темза в Лондон. Началото бе дадено преди няколко дни, като се планира изгарянето да продължи още няколко седмици. Протестът е под надслов "Burn Punk London" и, също така, е насочен към подкрепеното от кмета на английската столица и Британския съвет честване на пънка "Punk.London". Наред с меморабилията, Joe изгори и кукли на премиера на Обединеното кралство Тереза Мей и нейните предшественици Дейвид Камерън и Тони Блеър, облечени в дрехи на SEX PISTOLS. В събота, 26 ноември, вечерта, чучелата бяха запалени лично от Corre, който бе заобиколен от знамена с имената на глобални корпорации.

   "Пънкът никога не бе замислян да бъде носталгичен", заяви Joe Corre пред тълпа от 100-ина души, наблюдаващи акцията му. Китаристът на SEX PISTOLS Glen Matlock определя действията на протестиращия пред "Sky News" като "глупави". Освен колекционер и пънк фен, Corre е и съосновател на модната марка за бельо "Agent Provocateur".

 

още за:

Joe CorreSex Pistols
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Hey Ho! 28.11.2016 10:43:57 отговори + 0 1
Пънк! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 27.11.2016 18:23:29 отговори + 9 0
Егати кретена. Като е толкова бунтовен, ще се откаже ли от парите, които баща му е направил с менажиране на групата? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име и псевдоним (задължит 27.11.2016 10:40:07 отговори + 8 13
А алчниците Миьеталица кога ще направят подобно нещо?Чичо Скруч(Ларс)си брои центовете всяка нощ преди да заспи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodomit 27.11.2016 08:53:36 отговори + 9 4
Бахти тъпака! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкач 27.11.2016 07:53:34 отговори + 14 4
Късно го е застигнал пубертета тоя... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мрънкач 27.11.2016 07:54:16 + 10 4
Можеше да направи търг и парите да отидат за благотворителност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 27.11.2016 07:59:59 + 7 3
Да, но така се губи протеста и посланието. Посланието е, че пънка не е комерсиален. Продавайщи вещите на търг даже и лично после да раздадеш парите на бедните - преди това придаваш комерсиална стойност на самите вещи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкач 27.11.2016 08:26:57 + 7 3
Значи тия пънкарчета са по- големи емота и от самите емота. С изгарянето им не постига нищо освен евтина едноневна реклама. А има хора които биха се радвали на изгорените предмети и биха платили за тях. Ако пънка не е комерсиален тогава да си раздават албумите безплатно в интернет, а дисковете само за по 2- 3 долара- колкото там са производствените разходи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 27.11.2016 07:52:15 отговори + 15 3
Голям пънкар. Бунтар. Антиглобалист и антикомерсиален тип. Ама като пънка е толкова бунтарски и антикомерсиален що тогова Секс Пистолс са имали мениджър? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".