След дълго мълчание ИМПУЛС се завръщат на българската сцена

14 дек 2013, 10:28 ч. 2266 / 2 17
пред./следв.
Настоящата информация е стара с повече от седмица. По-миналия четвъртък тя е обиколила част от българското информационно пространство, но така и не е стигнала до болшинството от музикалните медии. Публикуваме я 1:1 от сайта Bulgariautre.bg, където оригиналното заглавие е "След дълго мълчание Импулс се завръщат със стил на българска сцена".

   Едва ли има рок ценител, който да не е слушал един от символите на прогресив рока в България – група Импулс

   Феновете не спират да преоткриват техните уникални хитове като "Ако ти си отидеш за миг", "Среднощна музика", "Сякаш сън е било". Сега, обаче те ще имат възможност да ги чуят и на живо, защото след дългото мълчание легендарните музиканти се възраждат, за да покажат какво означава качество в музиката. Разбира се, завръщането е със стил. Основателите на групата Васил Стоев - Ампега и Пейо Пеев, които са доказали през годините своя потенциал и професионализъм, се събират с талантливите млади музиканти, китариста Боян Парушев, пианистката Яна Георгиева и адски добрия глас на Теодор Койчинов (Music Idol) , за да продължат да пишат историята на легендата Импулс. Импулс и сега свирят в традициите на прогресив рока – стил, който са доказали, че владеят перфектно. Звученето им напомня това на Dream Theater, Yes, Saga.

   Един от поводите за завръщането е поканата от страна на "Гост концерт" – най-голямата промоутърска компания в Европа, с представителство в 2400 града. Импулс е в личен контакт с тях и в момента обсъждат турне на групата в Русия. Там Импулс ще направи около 70 концерта, при това с огромен мащаб – в зали с по 20 000 души публика. Импулс преговаря с генералния директор на компанията Александър Краутер и за групата, с която ще бъде съчетано гигантското турне. Изборът е само между руски групи от класа, сред които Алиса и ДДТ.

   Импулс е единствената българска рок група, която е търсена за турне в Русия в последните 20 години. Там все още помнят турнето им през 80-те години. Тогава то остави трайна следа в рок средите и очевидно сега са готови да ги посрещнат отново.

   На 8-ми декември, неделя БНТ ще излъчи съвсем пресен концерт на групата, сниман преди около месец. В него Импулс доказват класата си на легендарни музиканти, както и намерението си да създават легенди в бъдеще.



импулс

още за:

Impulse


Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Драган 16.12.2013 16:36:57 отговори + 1 0
Ето това вече е гавра - да сложиш снимка на Импулс от техния Хеви Метъл период на неква поп-боза от 2013, претендираща да носи това име... немам думи!
Направо са за линч! "Арестанта" Пеев е най-жалкия барабанист на планетата.

http://www.youtube.com/watch?v=QOujwOL0rvw
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Енчев 16.12.2013 08:46:30 отговори + 2 0
Двама от тези музиканти са свирили за кратко с Импулс, но това едва ли им дава право да ползват името. Единствените живи които имат право на това са Нелко Коларов (автор на повечето парчета от ранния им период) и Атанас Георгиев който е в групата през повечето от активния и период. Тези са трибют група и са се събрали за да изкарат някой лев от свирене на утвърдени вече парчета за които те нямат абсолютно никакъв принос. А това за Saga и Dream Theater въобще няма смисъл от коментар - смях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 15.12.2013 19:27:22 отговори + 0 1
Импулс - едни от основателите на прогресив рока в Бг!? Вие, сигурно се подигравате, нали? Случайно, Импулс да са чували за ФСБ? И от къде за Бога, го измислихте това, че звученето им напомняло за САГА!?!?!? Че, то тея ако можеха да бъдат поне 10% от САГА, щях да ги слушам с удоволствие. САГА са една от любимите ми групи- слушал съм всичко тяхно и, повярвайте ми- Импулс са смешковци в сравнение с тях! А, това, че дръзнахте да сравните Импулс с Дрийм Тиатър, е далеч отвъд светотатството!!!! Сигурен съм, че Импулс звучат почти като A Dramatic turn of events или Systematic chaos. Дори смятам, че са събрали звученето от двата албума и са спретнали нов чудовищен и нечуван саунд в света на прогресива! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гййбй 15.12.2013 04:57:07 отговори + 0 0
Абе вижте и ще разберете що за трагедия ще е това... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Антигона 14.12.2013 20:16:26 отговори + 0 0
Ъъъъ, ми бях надъхан когато излезе плочата Гладиатор и отидох на концерт, който се състоя в Летния театър във Варна. Беше фраш с народ, аз бях на първа линия в т.нар. оркестрина......е ади да ме извините ама....когато на третата песен разбрах че свирят на 100% плейбек...ми, тръгнах си.....от тогава не желая да ги чувам...RIP... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


galingit 14.12.2013 16:25:13 отговори + 0 0
Така е 3:3,само дето не виждам Нелко Коларов в "реюниън"-а, а най вероятно акцента ще е върху тези парчета, те са далеч от Дрийм Тиътър, иначе Нелко има доста прог рок в соловите неща. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 14.12.2013 16:09:16 отговори + 0 0
galingit - 2013-12-14 15:57:06
Не знам защо си мисли някой, че основният мотор е Илия Кънев, след като повечето известни песни в периода преди "Гладиатор", са с композитор Нелко Коларов - който има някакви съмнения може да чуе соло албумите му за сравнение.

3:3 Коларов/Кънчев при 10 парчета общо! Другите са от външни композитори, трупали активи в едно друго време...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 14.12.2013 16:01:17 отговори + 0 0
Импулс имат 4 албума: 1 естраден, 1 heavy metal и 2 hard rock (+ един несъществуващ, но обявен за да се представят на метъл фест в Белгия през 88 г.). Кога са били прогресив, някой да ми обясни!?! Цитираните „хитове“ са само от дългосвирещия им дебют 85 г. Кога и Васил Стоев е бил основател??? Човекът ИМПУЛС - Илия Кънчев (R.I.P.) имаше материал за нов албум около 2008 г., който вероятно събира прах някъде. Хората, които бяха до последно в групата и малко след кончината на основателя, ги няма в тази формация!?! Въпреки огромния брой музиканти, преминали през този менажиран от Илия Кънчев проект, ето малка справка от основни моменти в кариерата им, за който се интересува:

Импулс 79 – създаване на инструментална група към Балкантон
Илия Кънчев – kb., g., v.
Бисер Батов – b.
Чавдар Стефанов – g.
Чавдар Панев – g., v.
Пейо Пеев – dr.

Импулс 85 – дългосвирещ едноимен дебют
Илия Кънчев – kb., g., v.
Нелко Коларов – kb., v.
Атанас Георгиев – l.v., b. (+ 95)
Виктор Грънчаров – g., v.
Иво Комитов – dr.

Импулс 89 - Гладиатор
Илия Кънчев - kb., g., v.
Владимир Михаилов – b.
Емо „Фашиста“ – dr.
Мирослав Йолов – g.
Георги Енчев – g., v.

Импулс 95 – Лошо гадже
Илия Кънчев – kb., g., v.
Атанас Георгиев – v., b. (+ 85)
Димитър Кръстев – g.
Максим Христов – pr.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

galingit 14.12.2013 15:57:06 отговори + 0 0
Не знам защо си мисли някой, че основният мотор е Илия Кънев, след като повечето известни песни в периода преди "Гладиатор", са с композитор Нелко Коларов - който има някакви съмнения може да чуе соло албумите му за сравнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 14.12.2013 15:48:21 отговори + 0 0
...и Ексхуматор не е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Сепултур 14.12.2013 15:47:23 отговори + 0 0
А ето ви Импулс - Борба, ама изсвирено по-кадърно:
http://www.youtube.com/watch?v=OLQ_3eEK0KM

...ето и Импулс с Веселин Маринов:
http://www.youtube.com/watch?v=kUZzflwTv2M

Не искам да звуча предсказуемо, но това не е Импулс!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мъдьо Мъдев 14.12.2013 15:35:56 отговори + 0 0
Добре де, ПЕйо Пеев как точно свири в традициите на Йес и Дрийм Тиътър, при условие, че е на ниво Ринго Стар? Иначе безпорно, бяха интригуваща банда, но основният мотор почина и това е леко ексхуматорско. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нещото 14.12.2013 14:28:54 отговори + 0 0
Изглежда Веско Маринов е отказал да се завърне в "Импулс" и се е наложило да вземат Теодор Койчинов. Жалко, защото с него щяха да бъдат значително по-атрактивни, а и Веско щеше да разшири още повече кръга на почитателите си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колю 14.12.2013 14:05:42 отговори + 0 0
Чудесна новина, като махнем присъствието на Теодор Койчинов ... ако и да става за нещо, то не е за ИМПУЛС! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимник 14.12.2013 11:15:51 отговори + 0 0
Динозаври! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Зиги 14.12.2013 10:44:37 отговори + 0 0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Uncle Vester 14.12.2013 10:32:14 отговори + 0 0
Пейо Белезника - стожер на прогресива в милата ни татковина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".