Случи се! HELLOWEEN с Michael Kiske и Kai Hansen изнесоха концерт в София!

15 дек 2017, 08:41 ч. 9187 / 12 51
пред./следв.

   В края на 80-те години на миналия век, когато HELLOWEEN бяха една от водещите метъл банди на европейския (а и не само) континент, издавайки два от легендарните албуми за стила и пълнейки огромни зали с десетки хиляди метъл фенове, едва ли някой е очаквал, че групата ще се раздели с цели трима свои члена. Но това, за добро или за лошо, се случи. Пръв през 1989 г. напусна един от основателите на HELLOWEEN - китаристът Kai Hansen. Причината за това негово решение беше породена от непрестанните конфликти между него и другия китарист на бандата - Michael Weikath. Четири години по късно вокалистът Michael Kiske и барабанистът Ingo Schwichtenberg бяха уволнени (последният за жалост се самоуби през 1995-а). Групата все пак намери сили и продължи пътя си напред във времето с променлив успех, разчитайки освен на разпознаваемата музика, която умее да прави, и на верните си фенове, които въпреки драстичните промени не я изоставиха. Голяма част от тези фенове обаче тайно в себе си се надяваха, че когато мине известно време, конфликтите ще бъдат изгладени, томахавките заровени и онзи "златен" състав на HELLOWEEN отново ще стъпи на сцена. Годините се изнизваха една след друга, но това така и не се случваше. За разлика от ситуацията в други колоси на метъл музиката. Bruce Dickinson се завърна в IRON MAIDEN след "едва" шест години раздяла, а JUDAS PRIEST се събраха с легендарния си вокалист Rob Halford, след като той не бе част от групата за "само" около 11 години. HELLOWEEN очевидно не желаеха да правят подобни събирания. Нито през 90-те, нито през първите десет години на новото хилядолетие. Четвърт век! Толкова горе-долу им трябваше на "Тиквите", за да седнат на една маса с бившите си колеги, да си стиснат ръцете, да загърбят миналото и да започнат да планират онова нещо, за което стотици хиляди фенове из цялото земно кълбо вече бяха изгубили надежда, че някога ще се случи. Е, случи се! И българските фенове на групата бяха част от него.

   14 декември, 2017 г., зала "Арена Армеец", 20:00 ч. Завесата пада и HELLOWEEN стъпват за десети път (да, точно толкова станаха концертите им у нас!) на българска сцена. Сега обаче е различно. Доста по-различно. Започват изпълнението си с 13-минутната "Halloween", в която чухме първия от многото вокални дуели между Kiske и Deris. "Dr. Stein" и "I'm Alive" потвърдиха онова, на което многохилядната публика се надяваше най-много - първите две части на класическия метъл албум "Keeper of the Seven Keys" бяха представени доста сериозно, като феновете чуха около две трети от тях. И няма как да е иначе, щом Hansen и Kiske, са до Weikath и Grosskopf. Пък и освен всичко друго, албумът празнува юбилей - тази година се навършват точно три десетилетия от излизането на първата му част. "If I Could Fly" и "Are You Metal?" пратиха публиката в ерата "Deris", която също бе добре застъпена в сетлиста. Впечатление направи и цялостната продукция на шоуто - доста по-мащабна от онова, което сме свикнали да виждаме на концертите на HELLOWEEN. В дъното на сцената бе поставена огромна видеостена, на която видяхме кадри от историята на бандата и случващото се по време на концерта (в няколко момента имаше истински 3D визуализации), а в паузите между отделните групи песни се прожектираха кратки клипчета, в които главни герои бяха двата талисмана на HELLOWEEN - анимационните тиквени герои Seth и Doc.

   Michael Kiske и Andi Deris се редуваха на микрофона и си помагаха един на друг, когато това се налагаше. Двамата се стараеха да дадат от себе си най-доброто, на което са способни, но въпреки това, един от най-силните моменти на концерта се случи тогава, когато те….. не бяха на сцената. Hansen пое вокалите и HELLOWEEN ни върнаха във времената, в които се наливаха основите на онова, което днес наричаме спийд и пауър метъл. "Starlight" (с лек технически гаф - китарата на Kai се развали и се наложи техниците да му дадат друга), "Ride the Sky", "Judas" и за капак на всичко това "Heavy Metal (Is the Law)" - истинско петнадесетминутно метъл съвършенство! След този ураган и публика, и група, имаха нужда поне за малко темпото да бъде забавено. На помощ дойдоха двете балади "Forever and One" (прекрасно изпълнение!) и неостаряващата "A Tale That Wasn’t Right", изпети заедно от Michael, Andi и няколко хиляди техни фена. На фона на всичко случващо се на сцената, логично изникна въпроса дали все пак не липсваше нещо? Или по-скоро някой? Да - Ingo "The Smile" Schwichtenberg. Но дори и затова бе помислено. Въпреки че той не е сред нас вече 22 години, все пак видяхме и него. Ingo се появи на големия екран и заедно с Dani Loble спретнаха класен барабанен двубой. Изключително силен момент, с който музикантите от HELLOWEEN направиха поклон пред без време отишлия си техен приятел и колега.

   Hansen, Weikath и Gerstner не спираха да стоварват върху насъбралото се пред тях множество тежки рифове и вихрени сола, уж насочвайки концерта към финалната му част. "A Little Time", "Sole Survivor" и особено "Power" сериозно раздвижиха публиката и най-вече онази част от нея, която се бе разположила точно пред сцената. Основния сет на бандата завърши с метъл химна "How Many Tears", създаден в далечната 1985 г. от Michael Weikath, чийто текст е насочен срещу войните, тиранията и подтисничеството във всичките им форми и проявления. Незнайно как, Kai Hansen успя да "вплете" в тази композиция част от "Hit the Road Jack" по Percy Mayfield, а песента беше и единствената за целия концерт, в която тримата вокалисти успяха да се изявят горе-долу по равно. Край? Друг път! До този момент бяха минали над два часа, а тепърва предстояха цели два биса, с обща продължителност от около 50 (!!!) минути. Без изненади, най-доброто беше оставено за накрая. Michael Kiske ни зарадва с емблематичната за HELLOWEEN "Eagle Fly Free", като тук певецът беше подпомогнат доста сериозно от цялата зала. Неочакваната импровизация от страна на Gerstner и Kiske на тема "Blue Suede Shoes" (на Elvis Presley) бе последвана от близо 20-минутната метъл симфония "Keeper of the Seven Keys", която се превърна и в най-доброто изпълнение за вечерта на завърналия се в HELLOWEEN певец. Освен на гласа му, тук се насладихме и на изключителните Weikath и Hansen, които направо "сцепиха мрака" със солата си. На зрителите не бе оставено много време да се окопитят от цялото това музикално пиршество - соло на китара (с елементи от Edvard Grieg), представено от Kai, след което "Future World" и "I Want Out" окончателно довършиха публиката, която пък от своя страна успя сериозно да заглуши и Kiske, и Deris, по време на припевите на двете песни. Достоен завършек на един тричасов метъл празник, чакан много, много години.

   Едва ли някой знае колко дълго ще продължи това събиране на HELLOWEEN с Michael Kiske и Kai Hansen. В момента бандата запълва графика си с дати за летните фестивали на Стария континент. Няма да е никак лошо, ако някой роден промоутър отново ги покани в България идното лято, преди на тази приказка да бъде сложен край. Нямаме представа дали това ще се случи, но можем да си го пожелаем, нали? Защото вече със сигурност знаем, че когато става въпрос за HELLOWEEN, невъзможни неща няма.

   В галериите ни може да разгледате и много снимки от концерта на HELLOWEEN с Michael Kiske и Kai Hansen, организиран от "Bulgarian Live Music" и провел се на 14 декември, 2017 г., в столичната зала "Арена Армеец", а ето и пълен сетлист от това паметно събитие:


--- Intro: Let Me Entertain You (Robbie Williams song)
01. Hаlloween (with Michael Kiske & Andi Deris)
02. Dr. Stein (with Michael Kiske & Andi Deris)
--- Intermission (Seth & Doc)
03. I’m Alive (with Michael Kiske)
04. If I Cоuld Fly (with Andi Dеris)
05. Are You Metal? (with Andi Deris)
--- Intermission (Seth & Doc)
06. Kids of the Century (with Michael Kiske)
--- Intermissiоn (Seth & Doc)
07. Waiting for the Thundеr (with Andi Deris)
08. Perfect Gentleman (with Andi Deris & Michael Kiske)
--- Intermissiоn (Seth & Doc)
09. Starlight / Ride the Sky / Judas (with Kai Hansen)
10. Heavy Metal (Is the Law) (with Kai Hansen)
11. Forever and One (Neverland) (with Michael Kiske & Andi Deris)
12. A Tale That Wasn’t Right (with Michael Kiske & Andi Deris)
--- Intermission (Seth & Doc)
13. I Can (with Andi Deris)
--- Intermission (Seth & Doc)
--- Drum Solо (Dani Löble & Ingo "battle")
--- Ingo Tributе

14. Livin’ Ain’t No Crime (with Michael Kiske - part)
15. A Little Time (with Michael Kiske)
--- Intermission (Seth & Doc)
16. Why? (with Аndi Deris & Michael Kiske)
17. Sole Survivor (with Andi Deris)
--- Intermission (Seth & Doc)
18. Power (with Andi Deris)
19. How Many Tеars (with Andi Deris, Michael Kiske & Kai Hansen) / Hit the Road Jack (Percy Mayfield cover - part)
Бис 1:
20. Invitation / Eagle Fly Free (with Michael Kiske)
21. Blue Suede Shoes (Elvis Presley cover) (with Michael Kiske)
22. Keeper of the Seven Keys (with Michael Kiske & Andi Deris)
Бис 2:
--- Intermission (Seth & Doc)
--- Guitar Solo (Kai Hansen) / In the Hall of the Mountain King (Edvard Grieg cover - part)
23. Future Wоrld (with Michael Kiske)
24. I Want Оut (with Michael Kiske & Andi Deris)
--- Outro (Braveheart Soundtrack)


Текст: Ози
Снимки: Ивайло Хранов

 



Коментари   (51)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


OLD METAL 27.12.2017 17:41:02 отговори + 10 0
и в тоя форум некви недоклатени хейтъри не им е угодено н а тънкия чалгаджийски вкус, а други се карат като Левски _ ЦСка н акой му е по- голем, на Киске или на Дерек! Навремето не можехме да ходим на тия концерти, сега съм в провинцията и пак не мога, радвайте се на събитието и на музиката, глезльовци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боко Тиквата баш Мафиота н 20.12.2017 15:25:54 отговори + 12 1
Арч Енъми направиха безспорно силен концерт, Удо и Таря също. Но определно може да се каже, че метъл концерта на 2017 в България бе на Пъмпкинс Юнайтед.
Хелоуин, без Кай и Майкъл, едва ли щяха да направят и 60 % от това, което видяхме.

И да знете - България е родина на тиквите. По производство на тикви сме първи в ЕС, Българските тикви са най-арни. А, аз съм най-големата Тиква - бивша мутра - премиер!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SoulBG 20.12.2017 09:04:26 отговори + 9 0
Това е безспорно един от топ концертите, на които съм присъствал. Истински спектакъл! Дори надрогираните гърци около нас, които оповръщаха навсякъде, пушеха постоянно, и общо взето не знаеха къде се намират, не успяха да ми скапят настроението! Това е някаква магия, която те грабва и завладява в продължение на 3 часа... Неописуемо! Да не споменавам и брилянтната концепция, върху която беше изграден концертът. Перфектните музиканти, вокалисти и саунд като цяло. Шоуто и забавлението, което ни поднесаха. Балоните, конфетите.... просто не мога да намеря нещо отрицателно, за което да се хвана. Браво, HELLOWEEN! Чак сега осъзнах колко сте ВЕЛИКИ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marv 16.12.2017 21:47:29 отговори + 19 0
На края пуснах една сълза! Все едно си казах "Чао детство"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хамбургска тиква 16.12.2017 07:41:52 отговори + 20 1
Бях и на концерта в Букурещ снощи. Румънците далеч от нивото на бг феновете. И бяха два пъти по-малко. Разликата със София бе само Rise And Fall вместо kids. Жалко за музикантите, които виждат разликата в рамките на 24 часа. Води и до разлика до разлика в представянето и раздаването. Въпреки това абсолютно професионализъм. Добрата новина бе по лесното купуване на мърч. В София никакъв шанс. Поздрави на всички тикви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Tq 16.12.2017 09:17:22 + 5 11
Е, няма какво да се коментира нивото на Бг публиката, при условие, че отпред 100 човека не бяха Бг публика! Два автобуса гръцки фенове, очевидно напушени, пушеха и в залата. Аз лично на творият час си тръгнах, щото нямаше въздух в залата. Отделно звукът не беше ОК. Бг фенове или БГ зала? В тази зала ги гледам втори път и не ми харесва звука. Яко шоу, което няма как да се види на друго място, факт. Обаче на стадиона, дори и на площада в Каварна ми харесва повече техен концерт. Доколкото знам организаторите са едни и същи.... Т.е. аз не мисля, че Бг феновете не са ОК?
Относно раздаването, Анди Дерис на няколко пъти ни показа, че спим, кръстосвайки ръце и правейки отегчени физиономии... Ако това визираш.... само да напомня, че има разлика между БГ публика и концерт в БГ, което предполага и фенове от други страни
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хамбургска тиква 16.12.2017 14:57:26 + 18 0
До Tq
По принцип аз не ходя на концерти, за да чуя кристален звук. Това за озвучаването не го приемам никога за концерти, всеки си мнение по въпроса. Ако искам да слушам перфектен звук, пускам си уредбата. За въздуха в залата- няма какво да се коментира, за това, че на вторич час си си тръгнала, е грешка според мен, но всеки си знае. За гърците - може би бяха и 500 и не виждам проблем, вероятно е имало и сърби и макета. Аз лично ходя на концерти, за да се наслаждавам, а не да хейтя след това. Гледал съм Куин пред 100 000 човека, може и повече да бяха. Гледал съм и Хелоуин пред сигурно 1500 в зала "Христо Ботев". И в двата случая ефектът върху мен бе един и същ. Ако не ми харесва група, просто не отивам. Пожелавам ти на следващите концерти, на които и групи да са, да оставаш докрай. Успех.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tq 16.12.2017 18:16:26 + 1 8
Ходя на концерти, за да се слея с музиката, изсвирена на живо! И за да почувствам това, което тя случва между публика и артист! Когато усещам, че не се случва си тръгвам, за да запазя красивото. Хейтър ли съм? И ако запомниш красивото после повтаряш, нали? Красиво начало. Красиво дръм соло, красиво и чисто изпълнение на "Forever and one", в което единствено се чуха китарите )) Щото нямаше барабани )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

той 16.12.2017 19:37:25 + 7 3
Ама на концерт ли ходиш или на театър? Какви са тези артисти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хамбургска тиква 16.12.2017 22:31:10 + 4 0
Пак до Tq
Все си мисля, че като се отива на Хелоуин ще се чуват тъпани и барабани. Ако някой иска да слуша само китари, вероятно ходи на латино парти или нещо подобно, на Пако де Лусия или някой друг . Някак си не ми връзва да отиваш да Хелоуин и да не стоиш до края на хеви метъл пиршеството с двата биса около час. Не е заяждане. Напротив, всеки си има вкус и прави на избор. Поздрави.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

spaskadragon 17.12.2017 11:00:00 + 4 0
До: Хамбургска тиква
Преди две години бях на концерт в Букурещ с изпълнители Arch Enemy, Amorphis и Nightwish. Половината публика (букевално) беше от българи - единствените, които откровено се кефеха и се раздаваха. Стигна се до там, че накрая на концерта на Nightwish им подхвърлиха знаме. Българско. а Nightwish си го развяха (като според мен те дори и не знаеха какво знаме да очават). Малко неудобно ми стана заради домакините ни, но така се получи.

Някак не съм убеден, че генерални изказвания за цели нации могат да се правят на парче на база две събития.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 17.12.2017 21:11:28 + 3 1
Tq, ако не си успяла да оцениш това, което групата даде от себе си, добре си си тръгнала. Следващия път не си пилей паричките. Останалите, които бяха на концерта се кефиха яко- около мен само щастливи муцуни имаше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доволен 16.12.2017 04:24:43 отговори + 21 1
Страхотен завършек на годината беше този спектакъл !!! Ако го имам на двд сигурно ще го гледам още няколко десетки пъти без да ми омръзне Поздрав на всички които бяха в залата Мога да кажа, че бяхме страхотна публика Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 15.12.2017 16:32:16 отговори + 32 5
Несъмнено един от най-добрите концерти, на които съм присъствал. Бях на метри от сцената, дори пушачите и пияниците около мен не можаха да ми скапят настроението. Притеснявах се единствено за звука в залата. Всичко беше на ниво, а музикантите - от друг свят! Трудно е да се опише с думи подобно изживяване! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 15.12.2017 13:13:21 отговори + 42 1
И да не ми дойдат разни анти келеши да ми обясняват, че нам къде Хелоуийн пълнели едва клуб, ама тук, видиш ли, само стари групи се слушали. Дрън-дрън ярини! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 15.12.2017 13:05:59 отговори + 49 1
Велик концерт!
Малко групи са правили подобни подаръци на феновете си, защото за мен да видя Киске и Дерис на една сцена беше наистина безценен подарък. Много се вълнувах, макар че съм била на всичките концерти на Helloween и два пъти съм гледала на живо Unisonic.
Незабравимо изживяване!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 15.12.2017 12:16:02 отговори + 42 1
Да ви каже баба ви Яга. Като цяло концертът беше добър. Звукът на трибуните беше ок. С риск да писнат най-възторжените коментатори, баба ви ще дръпне и малко критика. Народът беше дошъл да си чуе старите хитове от 80-те, Кийпърите демек. На тия парчета, които бяха в началото и края на концерта, залата ревеше. В средата, с ранния Дерис, нещата зациклиха и народът бая се удряма, може би без първите 2-3 реда на оградата, ама там се предполага, че са дай-хард фенове. Самият Дерис се представи много добре като певец. Киске също ме изкефи, а дуетите цепеха мрака. Анимациите ме кефеха, летяха балони, стана забавно. Те това му е якото на пауъра - мое да е сериозен, забавен, па ако щеш и поучителен. Айде наздраве с греяната пърцуца на дедо ви Торбалан! Догодина много яки концерти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


пор4о 15.12.2017 11:29:23 отговори + 38 1
На концерти на Helloween съм бил не малко, но това снощното шоу ме изпрати в космоса. Аз съм един от щастливите хиляди които бяхме там. Всичко беше на ниво. И публиката знаеше, защо е там. Благодаря на групата, на хората около мен и на това, че бях здрав, за да съм там.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deckoff 15.12.2017 11:17:03 отговори + 6 57
Всичко беше супер, сега остава да разкарат Дерис и тъпите нови песни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 15.12.2017 11:44:33 + 37 2
Няма нужда да разкарват Дерис. Аз бях доста предубеден едно време и бойкотирах албумите с него (и даже не ги слушах тогава, обаче човека е много добър. С Киске добре се допълват освен това. Бойкота ми едно време е бил грешка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 15.12.2017 10:50:27 отговори + 41 1
Беше супер концерт! Киске си изпя певните в оригиналните им тоналности! Винаги е бил „хлапето” в групата, но сега е на почти 50, което не му попречи да сцепи мрака. Анди Дерис с всеки следващ концерт ме кефи все повече, мисля, че никога не съм го чувал в чак толкова добра форма ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nightandday 15.12.2017 11:02:41 + 4 12
Значи си блял на предните концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 15.12.2017 11:08:57 + 29 2
Да, Киске е жесток певец, малко уморен, но жесток. Анди е железен. Всички от групата са машини, тоя барабанист как издържа на това млатене... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

goge_to 15.12.2017 11:16:06 + 28 2
Mlmsuite, мисля, че Дани Льобле е # 1 в жанра, в момента! Преди 12 год. е избиран след жесток конкурс за ударните на Helloween. А е и професионален (по образование) барабанист. Но това е. Пауър-спийд жанра се нуждае от такива люде, а той определено е beast of the beast! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 15.12.2017 10:37:39 отговори + 21 3
Велик концерт! Ето какво си представям като развитие от тук нататък:
Според мен разликата в класите се показа много ясно между Дерис и Киске. Въпреки, че съм повече фен на Дерис периода, Киске го отнесе по гласови качества и възможности.
Та след края на турнето съставът би се запазил в този му вид, ще запишат нов албум 7-ната и ще завъртят още веднъж поне земното кълбо. И Киске и Хансен поотделно и заедно в различните си проекти не могат да се сравняват с мащаба на това начинание, което предприеха. Нямам търпение да се окажа прав и да ги видим отново
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

goge_to 15.12.2017 11:07:13 + 21 8
Леко. Спри се. Дерис "спасяваше" Киске на високите, при това на Киске - парчетата! Инче съм ЗА този вид на Helloween Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arlendill 15.12.2017 11:40:19 + 20 5
Вярно вземи се успокой,на киске гласът му беше мега уморен при високите тонове и според мен пък точно Анди го отвя тотално.Концертът беше супер, но е крайно време да се спрат тия смешни спорове Киске vs Дерис. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.......... 15.12.2017 11:44:58 + 11 2
Гласът на Киске е наистина доста запазен, но малко преувеличаваш ми се струва. Включването му в песните на Дерис не беше много добро (най-вече на "Forever and one"). Този проект гарантира уникално шоу и малко поуспокоява сантименталнотта на феновете по периода "Киске". Но иначе двамата с Хансен са само гости и се надявам да си останат такива. По отделно се справят перфектно, всеки с неговата си група.
Иначе концертът беше просто върха. Изпълниха две от най-любимите песни, който до сега нямах късмета да чуя на живо (Perfect gentleman и A tale that wasn't right).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 15.12.2017 11:53:04 + 3 4
Хансен вече не е на вокалите в Gamamray Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 15.12.2017 12:02:16 + 9 1
@Kalandor
Не е така. Не е на водещите вокали. Но от време на време се включва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mioist 15.12.2017 14:52:02 + 13 2
Страхотни бяха и двамата вокалисти, но гласът на Дерис е една идея по-силен от този на Киске в момента и няма нищо лошо в това. По-важното е, че се получи страхотен купон, който продължи удивително дълго време.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mioist 15.12.2017 15:25:34 + 6 3
Страхотни бяха и двамата вокалисти, но гласът на Дерис е една идея по-силен от този на Киске в момента и няма нищо лошо в това. По-важното е, че се получи страхотен купон, който продължи удивително дълго време.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 15.12.2017 10:11:02 отговори + 32 2
Един от най-великите концерти,които изобщо някого съм гледал!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стар мазен Тиквеник 15.12.2017 10:08:15 отговори + 24 1
Helloween просто доказаха, че са # 1 от началото на века! Няма такива инструменталисти! Няма такива вокали, а и показаха, че са и шоумени! Само, ако бяха "боднали" поне Open Your Life, The Darck Ride и (макар, че за нея знам, че...) Dreambound! Да, сета е бил въпрос на договореност и компромиси, ама защо само "най-ранния Дерис"?! А можеха и да ни" дарят" с едноименния нов хит (тоталка е), адаш на реюниъна!
Все пак концерта и преживяното... Нямам думи. Благодаря Helloween!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 15.12.2017 09:53:28 отговори + 31 1
Разцепване на мега-ултра-гига мах, ЧАКАНО ОКОЛО 24 ГОДИНИ !!!
Надъхана, нахъсана, зскорострелна, мелодична , веселяшка, дива, музикалнмо красив аи вокално-уникална HelloweeN-изация...ТОТАЛЕН КУЛТ!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жалко 15.12.2017 09:44:21 отговори + 4 34
Можеше да е концерта на века, но лошият звук на трибуните, високите цени и много слабата организация в залата ми вгорчиха преживяването! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хаха 15.12.2017 09:48:44 + 33 2
Хахах ти май не си бил в залата... Перфектен звук, перфектна организация и това за 60 лева... айде отивай да хейтиш другаде Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nightandday 15.12.2017 11:04:31 + 8 1
Пич, аз също не отидох на концерта, но не хейтя, за да ми става пишката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 15.12.2017 11:46:55 + 11 1
Аз бях на трибуните и не знам какъв е бил тоя лош звук- определено за мен (то зависи кой къде точно е бил де) звука беше най-добрият в тази зала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 15.12.2017 11:54:47 + 2 6
Аз бях на терен срещу десните колони и звука беше отвратителен.. Едната китара особено звучеше кошмарно. Не знам на столовете как е било, ама там беше отврат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 15.12.2017 12:06:32 + 6 1
На столовете (дясно от сцената) беше добре, но проблема на тая зала е, че изглежда винаги има места дето не е добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 15.12.2017 15:20:38 + 12 1
В светлината на предстоящите концерти на Стинг в Пловдив да се говори за скъпи билети за снощния концерт е доста нелепо - снощи срещу шейсет лева гледах групата от два метра, пък и залата беше доста пълна, чак не го очаквах. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

goge_to 15.12.2017 09:38:42 отговори + 39 1
Това не беше просто концерт, това беше СПЕКТАКЪЛ, от най-висш клас! Поклон, чест и респект! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1234 15.12.2017 09:31:51 отговори + 21 1
Получи се изключителен концерт. Добър завършек на годината Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Раптор 15.12.2017 09:22:07 отговори + 26 2
Разцепих се!!! Доживях да видя това дето не вярвах, че ще го видя!!! Организацията беше най-добрата, която съм виждал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жалко 15.12.2017 09:47:10 + 3 37
Бил си пиян или друсан! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 15.12.2017 09:18:12 отговори + 27 1
Хе, хе, хе, ама какъв концерт стана снощи. 3 часа .....
Хелоуиин както винаги показват най-доброто, което може да се иска от една хеви метъл група
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sss 15.12.2017 09:16:21 отговори + 27 1
До сега нямах честта да слушам Киске на живо - този човек звучи уникално. Въобще не умаловажавам останалите от групата, но Киске почнеше ли да пее - залата изригваше. Уникален концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 15.12.2017 09:03:26 отговори + 25 2
Сце-пих-ме-се! Супер съм доволен от всичко. Организация, ефекти, мултимедия, звук. Но преди всичко едно голямо БРАВО на всички онези, които бяха на сцената. Така се прави реюниън. Благодаря! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angry chair 15.12.2017 09:02:14 отговори + 41 1
Уникално преживяване беше снощи! Концертът е в моя топ три на които съм присъствал и може би номер едно като оценка на раздаването на артист на сцената! Който не дойде може само да съжалява!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


hаte me 15.12.2017 19:28:23 + 4 0
A кои са другите два (любопитствам просто)? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".