Слушайте онлайн целия нов албум на TOOL "Fear Inoculum"

30 авг 2019, 09:23 ч. 2300 / 8 31
пред./следв.

   Днес, 30 август, TOOL издават дългоочаквания си нов албум. Дискът е озаглавен "Fear Inoculum" и е първи за музикантите от 13 години насам. Материалът е продуциран от Joe Barresi, а мастерирането е поверено на Bob Ludwig.

   Сега, чрез плейъра по-долу, може да слушате онлайн цялата творба.

още за:

Tool


Коментари   (31)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Trapeze 2.09.2019 14:51:06 отговори + 4 5
А на мен този албум ми стана любимия ми техен албум. Никога не съм им бил особено голям фен, макар че ги харесвам, но сега се улавям, че ми се иска да слушам този албум отново и отново. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 2.09.2019 10:48:30 отговори + 4 8
Албумът е точно такъв, какъвто можеше да се очаква. Скука. Досада. Сас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

БлекМетълХипстър 2.09.2019 08:04:03 отговори + 5 5
На този албум му трябва компетентно слушане, а не да си го пуснеш за фон и да правиш нещо странично. Пуснете си го на добри слушалки, сипете си едно питие, затворете очи и му се насладете. Бях скептично настроен след като пуснаха сингъла, но останах очарован след още първото слушане. Да, не е тяхната най-добра творба в никакъв случай, но съм напълно удовлетворен. И нещо друго много важно, албумът те кара да си го пускаш отново и отново. Нареждам го на трето място заедно с Aenima в личната ми класация за Tool.
1. Lateralus
2. 10k Days
3. Fear/Aenima
4. Undertow
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Батчо 31.08.2019 19:06:03 отговори + 1 3
Аз не мога да кажа дали ме кефи или не слушах го веднъж, трябва доста време да мине та да преценя до колко ме кефи. На първо слушане бих казал, че е повече отколкото съм очаквал. Fear inoculum песента не ме кефи освен към края. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Батчо 31.08.2019 19:08:53 + 1 3
Определено си мисля че барабанистът и китариста са ссършили добра работа на места Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Костандово 31.08.2019 12:07:06 отговори + 5 4
Много зле Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Фен на Метал Чърч 30.08.2019 22:23:44 отговори + 6 8
Най- накрая окончателно скъсаха дългите интродукции които неусетно преливаха в още по-дълги аутродукции и почнаха да правят композиции! Време беше! В крайна сметка днес никой не соса ЛСД. Албумът е чук! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 30.08.2019 22:15:00 отговори + 2 7
Очарован съм от албума. Може да му липсва ярост, но очакванията ми се покриват. Поръчах си го вече, ще врътна диска другата седмица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Stewie Griffin 30.08.2019 19:08:49 отговори + 1 2
Пеню, Karnivool наподобяват на различни групи, давам за пример Oceansize, но Tool наподобяват само на Tool и много други групи се опитват да заприличат на тях. Надявам се да ме разбереш. Новият им албум, ако се подходи без предразсъдъци към него и предварително негативна настройка се слуша на един дъх и си е истинско духовно преживяване. Тарантино си слага цитати на своите филми от предишни негови филми, много творци го правят, не виждам проблем на няколко места, когато Tool правят препратки към свои стари песни, може и да не се хареса на някои, но това въобще не е признак на творческа импотентност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 30.08.2019 19:51:33 + 3 1
Позволи ми да не се съглася с теб. В нито един досегашен албум, TOOL не са си позволявали да копират самите себе си. Всеки един албум е бил уникален , разпознаваем и значим по своему . Когато една група стигне до момента на повторението , това е ясен признак на творческо безсилие. А що се отнася до Karnivool, те са достатъчно оригинални за да си заслужават слушането. Всяка група има своите влияния и TOOL не правят изключение. Заслушай се , забрави за момент че са ти любима група , и ще откриеш доста влияния от други изпълнители . Приеми това като предизвикателство към самия себе си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Stewie Griffin 30.08.2019 20:08:53 + 2 1
Пеню , Karnivool, че си заслужават слушането съм напълно съгласен, стойностна група са, но имам проблем с тях, че непрекъснато правя асоциации с други групи, мога да дам пример и с Rishloo. При много групи го има това и ти разваля преживяването, непрекъснато ги правиш сравненията и си мисля, че това е проблем на групата, а не на слушателя. Но пак казвам, добри са. Факт и Tool имат своите влияния, но не са натрапчиви, като например King Crimson и Meshuggah в този албум.

Иначе и аз не обичам самоцитирането, но го приемам като носталгична нотка, все пак има 11 години дистанция от предишния албум и за много хора би подействало по някакъв начин, а и песните не се градят върху това, а само на моменти се появява. Мейнърд е последния човек, който може да се обвини в творческо безсилие. Като критика към новия албум е виртуозната показност на моменти, с която прекаляват, но ако звученето ти допадне и се потопиш в песните им тези неща се преодоляват и според мен въобще не разочароват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 30.08.2019 20:22:06 + 1 0
"Виртуозна показност" ? Това е най-невиртуозния им албум, ще ме извиняваш. Тъкмо обратното - най-предсказуемо-клиширания им такъв. А Мейнърд далеч не е човекът , който пише музиката в групата. Не е уместно да го даваш за пример. Пак казвам : музикално това е най-слабият им албум изобщо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Stewie Griffin 30.08.2019 20:43:09 + 2 1
Опитвам се да не го сравнявам с другите им албуми, а да го възприема това, което е. Виж ги Nine inch Nails например, ако сравниш, който и да е следващ албум след The Frigile е смехория сравнение с него, но си имат своята стойност всеки един от тях. За "Fear Inoculum" бих се съгласил, че е клиширана Tool песен, даже ме дразни Puscifer момента и другите влияния на Мейнърд. Мога да те разбера защо би го казал и за останалите, макар да не ги възприемам като такива, но не бих се съгласил за "7empest", която си мисля, че би стояла на едно ниво с "Third Eye" или която и да е друга песен, която мислиш, че ги прави голяма група. Тази песен си е събитие за музиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 30.08.2019 21:10:54 + 1 0
Една птичка пролет не прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Stewie Griffin 30.08.2019 21:26:10 + 4 1
Каква птичка, "7empest" си е цял орел, който те сграбчва и те пуска от високо де се пребиеш на асфалта презадоволен и размазан от полета Ок, стискаме си ръцете, че на четвърто слушане това е най-слабия албум на Tool, съгласен съм, но това въобще не значи,че е разочароващ, трябва си и известно време, за да се възприеме напълно. Извинявай за спама, коментара ми за Karnivool беше само върху "Sound awake", със сигурност ще им чуя и другите албуми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 30.08.2019 21:30:02 + 2 0
Радвам се, че съм обогатил музикалния ти кръгозор. Приятно слушане на Karnivool . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Stewie Griffin 30.08.2019 21:39:01 + 2 1
Все пак да ти върна жеста, препоръчвам ти да чуеш Sleepytime Gorilla Museum например като за начало песента им The Donkey-Headed Adversary Of Humanity Opens The Discussion. Приятна вечер ти желая. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 30.08.2019 21:57:39 + 2 0
Слийпитайм ги уважавам безкрайно много от доста години вече. Helpless Corpses Enactment е една от най-любимите ми песни и невероятен клип ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Stewie Griffin 30.08.2019 22:20:11 + 1 1
Хах, с теб, мисля, че имаме големи сходства в музикалните предпочитания, но и изключителни разминавания - и на мен са ми много присърце и съм ги слушал много, както и страничните им проекти като Idiot Flesh и The Book of Knots , но ето я иронията, че - Helpless Corpses Enactment е песента, която винаги съм я пропускал и клипа съм им спирал на първата секунда, въпреки огромното уважение, което имам към групата. "Widening Eye" е клипът за мен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 30.08.2019 17:18:07 отговори + 4 1
Много лошо. Много. Повторяемостта на някои елементи може да доведе слушателя до нежелание за дослушването на албума. Имам чувството, че всичко това е композирано под влиянието на доста наркотици. А степента на безидейност е толкова силна, че всичко звучи като повторение от предходни албуми. Огромната пауза между този албум и предходния е оказала съкрушително влияние върху творческия процес. Загубили са форма и всичко това ясно се чува. Забравям за този албум и препоръчвам на всеки, който подкрепя моето виждане , да си пусне който и да било албум на Karnivool . Заслужава си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Stewie Griffin 30.08.2019 15:22:08 отговори + 1 2
Stewie Griffin , имаш право, особено в Invincible се усеща неестествеността на развитието , но албумът има своите гениални моменти и въобще не е никакво разочарование, а достойно продължение на творчеството на Tool. "7empest " например е болна песен, толкова силна и разтърсваща, а енергията , която съдържа в себе си и я развиза и покачва с всяка минута е просто едно безценно преживяване, дори само заради нея си заслужаваше цялото чакане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


13. 30.08.2019 14:49:37 отговори + 8 2
Скука Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 30.08.2019 14:10:14 отговори + 12 1
Усещането да чуя нов материал от Tool е много приятно, но като цяло албумът не е нищо особено. Даже е по-скоро слаб за стандартите им, защото му липсва дълбочина, лудост и агресия. Твърде мека бленда на китарата. Твърде плавни и равноделни за стандартите им рифове. Твърде стандартни композиционни решения. Зациклянията на еднакъв риф/темпо често висят във въздуха, неподкрепени от структурна градация. На повечето парчета им липсва композиционна сърцевина. Темите стоят като снаждани, а не като естествено развити. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 30.08.2019 14:00:13 отговори + 8 1
Майсторски композиран и изсвирен, но скучен наистина. Няма гняв, няма бунт, няма хъс... Е, вярно, че не са първа младост вече ама за 13 години чакане, можеха и повече. А дали можеха???...или това беше... надявам се все още да го могат. Пускам си Sober, след това The Pot, след това Schism и всички разбират за какво говоря, с изключение на тези които ще кажат к'ъв гняв, къв бунт, къв хъс търсиш това да не ти е олд скул траш. Не, не е. За това дадох примери с други техни песни, а и който слуша Tool от 20 години, а не от 2 ще ме разбере. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

force 30.08.2019 13:44:15 отговори + 8 5
Доста Fates Warning се чува тук, но скуката е повече. Наистина прехвалена група! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джезве с кокали 30.08.2019 13:42:20 отговори + 1 5
Нещо не ви се разбират шегите Andi, базил и дивия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


RockFan 30.08.2019 13:17:15 отговори + 6 10
Аре хейтърите вън, супер е албума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

базил 30.08.2019 13:42:10 + 5 2
Мяза ми на една дет група дето си пееха песните отзад на пред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 30.08.2019 12:44:13 отговори + 12 12
Най-прехвалената група редом с Black Sabbath , а албума е тотално неслушаем, слабо доста.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

базил 30.08.2019 11:50:27 отговори + 9 5
Яко олдскул траш... замалко не заспах... всъщост тез ко свирят?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дивия 30.08.2019 11:57:42 + 11 1
Прогресивен глам стоунър-кор траш с дет елемнти и нотки на блек Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".