Слушайте откъси от новия албум на NIGHTWISH

16 ное 2011, 07:36 ч. 412 / 7 28
пред./следв.
Чрез YouTube-видеоклипа по-долу може да слушате откъси от очаквания с огромен интерес нов албум на NIGHTWISH "Imaginaerum" (поръчай предварително онлайн). Дискът, към който ще се появи и филм със същото име, е насрочен за издаване на 2 декември, а лентата ще се появи в началото на 2012 г.



Nightwish - Imaginaerum
Благодарности на: Иван Савчев

още за:

Nightwish


Коментари   (28)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fullmoon 18.11.2011 10:44:09 отговори + 0 0
Разбира се, че не четат, темата отдавна се избистри и има толкова точни и хубави коментари за какво иде реч! Аз и друго не разбирам - защо Nightwish така упорито започват да приличат на АВВА?! Само прослушайте линковете, хора, защо никой не обръща внимание на очеизвадните неща (в допълнение към всички адекватни коментари по-долу)... Много се радвах да прочета няколкото интелигентни изказвания, а не само заяжданките...
Чуйте, моля ви (паралелно или едно след друго) и помогнете да намерим разликите:

http://www.youtube.com/watch?v=09MTDBb8qro

http://www.youtube.com/watch?v=rcqupBYxybA

Знам, че не е приятно това, което се набива на ухо от линковете, но е много показателно, дявол да го вземе! Ако някой не чуе зловещата прилика, значи е глух...
Zeratul4o, сам не знаеш колко си прав! По никой начин не може да се отричат страхотните качества на музикантите, та нали те са си бандата, която всички обичаме и затова недоумяваме какви ги вършат...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2011 08:47:41 отговори + 0 0
Таря е учила оперно пеене, ако не беше пяла с Найтуиш, щеше да е само оперна певица и да си я знае, който слуша опера.
Обаче вие май не четете.
"Все се надявам Найтуиш да се усетят и да потърсят нова вокалистка (или вокалист) с хубав, силен глас, която/който да може добре да изпълни песните, а не да се чудят как да подпират вокала, я Марко, я с разни музикални трикове. Иначе новите идеи в песните ми харесват, защото иначе групата ще тъпче на едно място."
Иначе нямаше да носите от 9 сухи дерета вода и да търсите под вола теле, че Таря била на някой си идол и т.н. (поне в моя случая това е смешно).
Колко пъти трябва да се напише, че не Таря трябва да се върне, а да намерят свестен вокалист или вокалистка. Именно защото обръщам внимание на музиката, ми се ще да пее някой, който може. В случая вокалистката е фронтдама на групата и силно определя имиджа. А мяукащата безвкусно облечена Анет само проволя усилията на добрите музиканти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zeratul4o 17.11.2011 21:17:45 отговори + 0 0
Аз не разбирам, как може някой да се нарече фен на която и да било група, ако чува само вокала. Защо толкова малко хора оценяват музикантите? Всичко живо само коментира как Найтуиш не струва без Таря. Я се осъзнайте, никой нямаше дори да знае за Таря, ако не беше пяла с Найтуиш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тито 17.11.2011 20:12:34 отговори + 0 0
Не струва според теб. Никога няма да узнаем защо точно хората я критикуват. Всеки сигурно си има различни причини. Но съм останал с впечатлението, че хората, които най-много се палят по тази тема, са момичета, които са били "влюбени" в гласа на Таря, тя е била техен идол и не знам си к'во. Дори те на инат продължават да я слушат сега. Истината е, че групата едва ли ще се промени сега, колкото и да мрънкате. Можете единствено да се примирите или да престанете да слушате. Но моля, наистина, стига мрънкали. Разбрахме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.11.2011 14:10:41 отговори + 0 0
Joe много хубаво го е казала, хората критикуват Анет, не защото е заела мястото на Таря, а защото не я бива. Ерата с Таря е безвъзвратно отминала, но група като Найтуиш съм сигурна, че имат доволно голям избор на вокалистки. Анет изобщо не пасва на групата - нито като глас, нито като визия. Наистиа се облича като дърта циркаджийска певачка и разваля песните с нескопосано пеене. Колкото и да се мъчат да напишат нещо за нея, тя като си не може, не се получава.
Колкото до Таря - тя не се прави, а е оперна певица, но и тя загуби от раздялата с Найтуиш, това е безспорно.
Все се надявам Найтуиш да се усетят и да потърсят нова вокалистка (или вокалист) с хубав, силен глас, която/който да може добре да изпълни песните, а не да се чудят как да подпират вокала, я Марко, я с разни музикални трикове. Иначе новите идеи в песните ми харесват, защото иначе групата ще тъпче на едно място.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.11.2011 13:23:43 отговори + 0 0
Айде Найтуиш в БГ! Къде дремят родните промоутъри, вече си имаме зала за тая работа, остава само да ни докарат групата. Ясно е, че обичаме хеви метъл легендите и рок динозаврите, ама не е зле и по нещо свежо отвреме-навреме да идва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

varjonkukka 17.11.2011 12:51:46 отговори + 0 0
fullmoon, ами и Соната (съдейки по ника ти си им фенка)за мен са мъртви след Яни Лииматайнен, ама не плюя под новините за тях, просто не им слушам новите неща, а си въртя Silence и Еcliptica. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fullmoon 17.11.2011 10:25:34 отговори + 0 0
Браво, Joe, 1000% съм съгласна с теб! Много добър коментар, именно за това става дума. Сякаш си прочела мислите ми - да го бях диктувала, едва ли щеше да е така точно казано! Браво, момиче! Няма да се повтарям, но искам да ви обърна внимание на нещо - и то с голяма болка... нямам злоба, не се заяждам с никого... Nightwish бяха голяма моя любов, голяма тръпка, голяма радост! Но, моля ви, идете на долните два линка, прослушайте ги паралелно (любопитно е) и ще разберете защо погребах групата и, да, сложих красив, луксозен кръст, но така или иначе - мъртви са ми жалко, жалко!... гении ли?! и само за фронтдамите ли става дума?!

http://www.youtube.com/watch?v=09MTDBb8qro

http://www.youtube.com/watch?v=rcqupBYxybA

Моля, бъдете честни и с ръка на сърцето кажете няма ли копирана фраза (в памет на Nightwish не искам да кажа крадена!) Толкоз............
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тито 16.11.2011 23:44:44 отговори + 0 0
Еми Туомас я е избрал Анет и щом е гений значи има защо. На мен също ми харесва и то много. Според мен е критикувана точно защото е заела мястото на Таря. Но това е мое мнение. На мен не ми дреме, всеки може да си говори каквото поиска. А който не я харесва, може просто да не слуша, не виждам к'ъв е проблемът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joe 16.11.2011 22:18:31 отговори + 0 0
Тито - изобщо не съм съгласна, че хоата, които плюят по Анет, са феновете на Таря. Обективно погледнато, Анет изобщо не е за Найтуиш. Аз и слуха ми не намираме никакво съответствие м/у музиката им и гласа й.......както и много други хора. Таря е нещо съвсем отделно в момента.
Аз обожавам Найтуиш и ще продължавам да ги слушам. Последния албум беше супер, тоя съм убедена, че ще е още по-добър. Понеже Туомас е гений! Песните са определено, ненормално добри. И все пак цвиленето на тя циркаджийка, която дори сценично поведение няма, и чиито глас изнемогва на живо (не може а се отрече), някак си ме карат да си мисля - "Добре, бе защо ТЯ?". Може би, гласа й ще е супер за нещо по-леко, но не и за Найтуиш.
Анет-Таря ще е вечен спор. Но Анет-Найтуиш, мисля, че е въпрос на анализ - пасва ли гласа й, силата му и височините й? Обективно? Защото ако беше добра певица и пасваше на музиката, с която така наивно се е захванала, едва ли щеше да бъде толкова критикувана. Аз лично не бих я критикувала, поенеже е дошла на мястото на Таря. Тя Таря няма да се върне, новата певица няма вина за това. Но поне да й понасяше гласа музиката на групата!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Baphomet 16.11.2011 21:56:24 отговори + 0 0
Nightwish са брЪди, хора. Особено с тая Анет :/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BloodyRose 16.11.2011 20:38:16 отговори + 0 0
Наистина се очертава нещо епично, магическо и невероятно, с много симфоники. Личи си, че сега песните са писани за Анет, справя се прекрасно с вокалите и звучат толкова различно във всяка една от песните. Този албум ще е доказателсвто, че групата е наистина НЕВЕРОЯТНА и , че Анет може НАИСТИНА ДА ПЕЕ. Който не го радва да си замълчи по-добре, че ми писна, стана банално и досадно. Nightwish са си Nightwish. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тито 16.11.2011 20:12:37 отговори + 0 0
Fullmoon, я първо си прочети коментара, пък тогава ми казвай на мен да раста. Таря няма нищо общо с Nightwish вече, но я споменавам, защото хората, които плюят по "новите" Nightwish, са фенове на Таря. Както казах: всеки си има мнение, за което на никой друг не му пука. Гледайте си вашата работа и оставете хората да се кефят не к'вото си искат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LyannaStark 16.11.2011 17:47:54 отговори + 0 0
Много благодаря на Анонимния за линка =)
Откъсите страшно много ми харесаха, особено Taikatalvi, Ghost River, Scaretale, Turn Loose The Mermaids, The Crow, The Owl And The Dove и Imaginaerium. Анет наистина пее по-добре отколкото в Storytime, а на мен дори там горе-долу ми хареса (ако не броим припева). Общо взето, албума звучи много добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

много зле 16.11.2011 17:01:53 отговори + 0 0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван Апостолов 16.11.2011 15:41:09 отговори + 0 0
Няма как - сравнения винаги ще има!А и Таря е уникален глас, но и тя солово издиша! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.11.2011 15:39:07 отговори + 0 0
Чух откъсите... Честно казано "таз женица клета" се справя доста добре. Най-накрая са се сетили, че силата й е в ниското пеене. Единствена й издънка (от това, което се чу от откъсите все пак) е в сингъла - там звучи като 5 годишната ми племенница. Това, което повече ме дразни е, че не са сменили формулата от Once. Музикантите подрънкват някое акордче там, чат-пат се чува някой риф, а оркестърът ги отвява всички в купом... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fullmoon 16.11.2011 15:39:05 отговори + 0 0
Еехх!! Много простотия по този свят... че какво общо има Таря, откакто не е с Nightwish? Тя е сама вече и не говорим за нея като солов изпълнител - говорим за групата, Тито, ама като си зает да се изхождаш като пълен простак, не си забелязал, тцтц! Дано като пораснеш, се пооправиш...гаадост! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тито 16.11.2011 15:21:22 отговори + 0 0
Хора... като не ви харесва - не слушайте. Всеки си има мнение. Моля не бъдете путки и ходете си слушайте Таря. И на мен тя не ми харесва откакто и биха шута, ама не мрънкам като госпожичка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fullmoon 16.11.2011 14:23:29 отговори + 0 0
Ами да - какво остава, освен да замълчим завинаги пред таз женица клета - тя толкова си може... Ако не бяха запазили името на групата поне - как може това да са Nightwish?! Жалко, че ни се налага да делим инструментали от "пеене", групата би трябвало да е едно цяло... нейсе! има и хора без изисквания все пак, ще си намерят фенове и nightmare Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.11.2011 14:19:04 отговори + 0 0
http://www.zshare.net/download/96141864b5d57138/ обаче i want my tears back я няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LyannaStark 16.11.2011 13:26:56 отговори + 0 0
Ъъъ, This video has been removed by the user. Някой случайно да го е свалил и да може пак да го качи някъде? Или поне музиката? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зоикс 16.11.2011 12:21:01 отговори + 0 0
Аз пък мисля,че всеки си има правото да мисли по свой начин и да изразява мнение.Аз от много отдавна си знам,че ще слушам диска само с инструменталите и там където пее Марко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Almighty 16.11.2011 11:42:25 отговори + 0 0
Аз пък мисля, че всички критици на Анет трябва да замълчат завинаги след този албум Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.11.2011 11:04:39 отговори + 0 0
Музиката изглежда интересна, Марко си е супер, Анет мяучи по-зле от мачките пред блока. Толко ли няма свестни певици, та развалят всичко с тез немощни напъни за пеене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


tinkei 16.11.2011 09:35:01 отговори + 0 0
Песен на суоми и то с Марко вокал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haho 16.11.2011 08:44:14 отговори + 0 0
pointless Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nazgul 16.11.2011 08:32:47 отговори + 0 0
Почвайте да плюете по Анет, вече цял час и няма отрицателен коментар по неин адрес. (между другото аз също не съм й фен) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".