Слушайте целия нов албум на NIGHTWISH "Human. :II: Nature."

10 апр 2020, 11:05 ч. 5700 / 21 46
пред./следв.

   Както знаете, финландските симфометъл величия NIGHTWISH ще издадат новия си, девети студиен албум днес, 10 април. Дискът, който е двоен, носи заглавието "Human. :II: Nature." и се разпространява на музикалния пазар чрез "Nuclear Blast" (поръчай онлайн от тук).

   Творбата, разделена на две части, е записана между август и октомври 2019-а. Мастерирането и миксирането са поверени на Mika Jussila и Mikko Karmila от "Finnvox Studio". Групата вече пусна онлайн няколко песни/видеа от албума. Сега, чрез плейъра по-долу, може да слушате онлайн всички композиции:

 

 

още за:

Nightwish


Коментари   (46)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


old metal 16.04.2020 21:03:50 отговори + 7 5
къв метъл е това? това е мюзикъл!

сигурно не е лош като такъв, но на метъл публика да го предлагаш...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой 16.04.2020 10:07:27 отговори + 7 3
Тоумас е сътворил една прекрасна тотална боза, която няма нищо общо с найтуиш. Някакви радиофонични рифчета да се харесват на тийнеджърките, които иначе слушат Майли Сайръс.... Не е сериозно направо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Туошо 16.04.2020 07:29:40 отговори + 5 1
Туомас?!?! Народе? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bot1 15.04.2020 17:32:23 отговори + 4 1
Не че имам против инструментали дето са като саундтрак за филм, но защо трябва това да се води новия албум на метъл група. Ако разнообразят сетлиста за концерти и вкарат повече неща от предни албуми ще се съглася, но ако разчитат главно на този албум да съставя по-голямата част от сетлиста за предсоящите концерти се оформят доста заспали концерти. Особено втория диск не е за метъл концерт - виж, ако беше с оркестър и при тип концерт - по-класически, по бих се съгласил, но така както е тръгнало ми е трудно да си представя концертите с този албум да са... каквито би трябвало да са концерти на метъл група.
Накратко, музиката не е лоша, просто не виждам как ще се впише в живите изпълнения на групата освен ако не вкарат много стари парчета (което би ме зарадвало).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 14.04.2020 19:40:16 отговори + 11 3
Туомас да си го беше жигосал като 2-ри соло албум, каквото е и, нямаше да му се сърдя, ама се е сетил, че ще има същия успех. Сега разни позьори, които са купували преди да са чули, ще разправят колко е музикално и само невежите не го харесват, да се правят на интересни. Това е на нивото на идейност, колкото българската стенд ъп комендия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Няма 13.04.2020 11:51:52 отговори + 11 5
За съжаление няма нищо за слушане. Трябва доста да се напрегна, за да чуя метъл, какъвто преди правеха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dark Passion Play 12.04.2020 23:26:14 отговори + 19 10
Аз слушам албума вече няколко пъти и да казвате,че е слаб и песните не струват ми се струва меко казано абсурдно.
Music е една прекрасна песен,както се казва в текста "losing yourself to the endless symphony"
Noise е тотален хит и страшно актуален за времето си.За видеото да не го говорим.
Shoemaker-не знам как някой може да каже за тази песен,че само става.Тя ни разказва историята за Eugene Shoemaker по един изключително красив начин.Заслушайте се в текста,в композициите,в хора.За Флор нямам думи накрая.Останах за пореден път изумена от нейният ангелски глас и от това какви оперни заложби има.Тази песен смело твърдя,че е една от най-прекрасните на Nightwish,която буквално те докосва.
Harvest-напомня ми на Elan и наистина мога да започна да танцувам на нея под съпровода на толкова красивите келтски мотиви и гайди.
Pan-за мен е страшно добра и сложна песен,която пак има история и е свързана с гръцката митология.Оркестрациите и хорът са брилятни.
How's the Heart-много лирична и хубава песен,с фолк мотивите прилича на I want my rears back и Last of Wilds.Една от любимите ми всъщност
Procession-да твърдите,че тази песен е слаба,явно въобще не сте разбрали замисъла или не сте се опитвали.Това е една от най-личните песни,които Nightwish са правили и също гласът на Флор се откорява страхотно.Тази песен ни кара да се замислим за планетата ни,за това как продължаваме и продължаваме да я унищожаваме без да ни пука и когато се усетим,ще е твърде късно.
Tribal-една от най-тежките песни на Nightwish,бих я сравнила с Master Passion Greed и същевременно с много интересен замисъл.
Endlessness-доста ме изненадаха с това дум вдъхновено парче.Напомня ми на Paradise Lost или Katatonia.Но за мен е прекрасна композиция и дуетът между Марко и Флор е повече от перфектен.
Втората част по мое мнение е много,много красива,все едно те пренася в друг свят.Много малко метъл групи биха се осмелили да издадат напълко инструментален албум,а Nightwish за пореден път ни показват,че не се влияят от никого.Продукцията тук с хорът е на супер високо ниво.
Колкото повече слушам албума,толкова повече ми харесва и го оценявам.За мен тази оценка не е обективна въобще и е много слаба.Аз ако не направо десятка бих му дала 9,5.Този албум трябва да се чуе повече от един път.Трябва да се разбере,да се вникне в текста на песните,да се замисли малко човек над посланията,които иска ни каже Туомас.По-голямата част от хората не искат да се затормозяват излишно,не искат да се напрягат,все пак комерсиалните и прости неща се възприемат много по-лесно.Nightwish отдавна са показали,че не ги страх да експериментират и смятам,че с всеки албум ни демонстрират нещо ново и уникално както е в случая с последния.Не бих казала,че Nightwish е група за всеки,тъй като техните сложни,многопластови композиции и послания няма да бъдат разбрани от всички.
В този албум всеки от бандата е в пълна хармония с всички,на всеки от вокалистите им е отредена водеща роля,всеки си има място и не е излишен.Само отворете да видите какво е мнението на Пламен,учителят и откривателят на Nightwish за албума.
Моят съвет е просто изслушайте внимателно албума като следите текста и се потопете във вълшебния свят на музиката,написана от Туомас
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 13.04.2020 03:15:55 + 9 1
След шест сллушания на албума, само "Шумейкър" ми се струва, че ще си пускам отново и самостоятелно и след доста време. На нея настръхвам като дойде цитатът от Шекспири и особено Флоор като запее "Слава тебе. Към звездите."

В други парчета има приятни неща, но има и дразнещи ме (лично мен поне), изтъркани или предказуеми похвати. Хубаво върви "Синьото", но накрая - записи като от Вояджър - ако исках записи, щях да си пусна албума от Вояджър. "Бърдата" - с гайда - като в Смело сърце, че как иначе?! Не, благодаря. Африканските мотиви не ме радват в съчетание с тежката музика.

Да, посланията в някои от текстовете са много важни и хубави, но дори и от част от текстовете има дразнение. "Вдъхнови дете" - добре, че ни го казаха. А и нито текстът, нито сложността на композицията сами по себе си грабват и задържат внимането достатъчно, ако музката не го прави. Колко яки рифа има в целия албум, колко мелодии ще си пееш с удоволствие и след години, колко хармонии открояващи се? Има, но не достатъчно.

Те ще си свирят по концертите 5-6 поне от новите парчета, предполагам, но ще видим колко ще ги харесат хората.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OGGY 12.04.2020 03:39:07 отговори + 15 3
Тръгнаха по път в който не мога да ги следвам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Guci 11.04.2020 12:22:00 отговори + 8 14
На мен пък ми харесва Който очаква втори "Whishmaster" трябва сериозно да се замисли Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 11.04.2020 12:10:51 отговори + 17 5
Трагичен албум...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


UGIN 11.04.2020 11:28:51 отговори + 8 3
Tuomas много силно е започнал да бърка Art и Entertainment. Nightwish са Entertainment. Излизат в театралните си костюми на метъл фестивали и забавляват публиката. И са страхотни в това. Tuomas иска да прави Art там, където той не може дори да покълне. Моите 5 евроцента по темата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 10.04.2020 23:41:55 отговори + 23 6
Ужасно слаб албум! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 10.04.2020 23:21:13 отговори + 14 2
На първо слушане, Флоор покъртва в третата песен (Обущарят), предпоследният инструментал е любопитен и ... общо взето, толкоз. Повочето песни и на живо не мога да си ги представя да създадат яко настроение, да докоснат силно хората.
Да чуем на второ, трето и четвърто слушане как ще е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tarja 10.04.2020 20:11:42 отговори + 19 16
Това отдавна не е Nightwish!
Ех, Томас, почна да издаваш по-скапани албуми и от моите. Поне ги издавай като солови, за да не петниш марката Nightwish, която, както много добре знаеш, ние двамата с теб и с Емпу създадохме.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Майка ти 11.04.2020 09:46:47 + 8 8
И ти отдавна не си онова малко, сладко и добро дете!
Ех, Таржа, почна да изглеждаш по-зле и от мене. Поне не се показвай пред хората, за да не петниш фамилното име, което, както много добре знаеш, ние двамата с баща ти създадохме.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 10.04.2020 19:26:05 отговори + 14 4
Няма ли кой да го банне тоя. Баси спама ))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тихомир 10.04.2020 15:41:27 отговори + 4 23
Но по възможност не влизайте в Trash metal-a
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:40:50 отговори + 7 21
Моля ви не ме карайте да мразя Nightwish Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

=== 10.04.2020 18:40:22 + 11 6
Мама кака как са Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:40:13 отговори + 1 21
Bye bye beautiful е нещо невероятно, красиво и цветно изпълнение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:38:06 отговори + 4 21
Evanecence са вашата конкуренция и са станали много по-добри от вас и ви бият Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:36:29 отговори + 3 19
По-донре да пее този брадатия отколкото тази да увива Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тихомир 10.04.2020 15:35:58 отговори + 4 21
Супер лош албум направо ми се гади
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:34:57 отговори + 2 20
Пълна скръп сте с този албум
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 10.04.2020 15:37:00 + 23 2
А ти си явно психически неуравновесен. Заради епидемията ли те пуснаха в домашен отпуск от психодиспансера? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:33:17 отговори + 5 20
Не е възможно да съм голям фен на Nightwish и нито една от новият албум да не ми хареса нито една песен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:32:10 отговори + 2 17
Кому беше нужно да сменят стила така Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:31:38 отговори + 2 17
Много съм разочатован Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тихомир 10.04.2020 15:30:32 отговори + 3 17
Manowar не са се променили грам от 1982 гпдина и все още имат верни фенове
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:29:26 отговори + 1 17
Мелодията е хубава, но вокала е пълна ****** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тихомир 10.04.2020 15:28:08 отговори + 1 18
Този албум е кошмарен. Вокалът е отвратителен и не става, това не е този Nightwish който беше! Такъв велик състав да бъде прецакан така!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 10.04.2020 13:10:06 отговори + 14 8
Много слабо, поне ми спестиха едни 30 лв., които инвестирах в новия Testament, който е резачка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 10.04.2020 12:41:59 отговори + 33 5
Това е един от най-слабите им албуми. Филмова оркестрация, а не рок албум. По-скоро мястото му е до соловата творба на Туомас за Скрудж.
И не мога да разбера, да имаш певица, която може да пее като змей, а да я караш да вие като гладно куче.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


птеродактил с ориз 10.04.2020 13:57:44 + 25 2
Човекът вече не иска да композира метъл, просто и ясно. И не иска от доста време насам.
И ако допреди като основен "виновник" за музикалната промяна беше нарочена Анет, щото "не може да пее", тука вече не може да бъде нарочена певицата.
Защото въпросната от доста време се е доказала като убийствена вокалистка в абсолютно всеки албум, в който е пяла, и продължава да го прави.
Между другото и Анетчето звучи прилично извън Найтуиш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 10.04.2020 14:42:41 + 13 0
Очевидно Туомас има нужда от певица, която пее вярно и взима високи тонове. И да се вихрят клавирите, а де го Марко, има ли китарист в тази група... човек само може да се чуди?
ОК, предполагам, че този албум ще се хареса на моята половинка, но за мен е разочарование.
Мужду другото, албумите с Анет са ми в топ 5 на творчеството на Nightwish, като Dark Passion Play ме кефи най-много, дори повече от Once и Oceanborn.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 10.04.2020 15:28:29 + 13 1
Oceanborn продължава да им е недостижим връх, но смея да кажа, че Imaginaerum също е силен им албум и, поне за мен, бие прехваления Once по всички параграфи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 13.04.2020 12:41:03 + 1 0
Ще видим Флоор колко още ще се задържи, дали ще издържи до следващия албум. Дали? се пее много това и дали ще ? се пее още дълго. Или дали Туомас ще я задържи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 14.04.2020 09:06:30 + 1 0
до Tulimyrsky
А, ще се задържи. Nightwish са достатъчно голяма и достатъчно известна група, за да осигурява доста приличен доход, взимат си доста дълги почивки, през които тя самата си остава активна, често бива канена като гост-вокалист при Arjen Lucassen (който ЗНАЕ какво да прави с такъв глас), а когато не е - изкарва самостоятелни неща (последното беше албума с китариста на Pagan's Mind) или има самостоятелни изяви, колкото да поддържа форма.
Музика, музика - ама сиренето е с пари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 10.04.2020 11:47:28 отговори + 1 1
Гайз, от плеъра по-долу на мен ми се отваря само една песен - Music (Official Lyric Video) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любо 10.04.2020 12:09:09 + 6 0
В горния десен ъгъл на видеото има едно бутонче Playlist, от него излизат и другите песни. Но е малко тъпо описано, да. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 10.04.2020 12:11:28 + 4 0
Долу, при контролните бутончета, от ляво и от дясно на Play има Previous и Next. С тях се пускат останалите парчета

Горе в дясно до трите точки - има три чертички с триъгълниче - това означава Playlist и че ще има такава възможност за пускане на предишни и следващи видеа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 10.04.2020 13:14:37 + 3 0
Тенкюю Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 10.04.2020 11:22:20 отговори + 14 5
Някои песни с Флоор ме кефят доста повече от песните с Таря. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 10.04.2020 12:04:24 + 12 3
За мен трите певици и съответно трите състава са равностойни. Мръканията относно Таря според мен отразяват по-скоро фенбойщина, отколкото музикални реалности. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тц, тц, мрън мрън 10.04.2020 11:10:45 отговори + 23 11
Aлбумът е огромно разочарование. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".