SONATA ARCTICA гостуват в София на 23 ноември

10 юли 2019, 11:31 ч. 3350 / 8 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Датата изглежда още далеч, но... предвидливите фенове биха си взели билети отрано.

Защото на 23 ноември, събота, сцената на Music Jam ще бъде безкомпромисно завладяна от могъща приливна вълна мелодичен и мощен скандинавски пауър метъл!

Главните виновници са петимата фински метъл воини от Sonata Arctica, които ще поемат на голямо еврепойско турне с най-новия си албум, "Talviyo", излизащ на пазара на 6 септември 2019 г.

Талантливата пауър метъл банда e основана преди цели 20 години, като амбициозните финландци бързо се издигнаха сред елита в този все по-популярен стил, издавайки албум приблизително на всеки две години. Могъщият им звук излъчва идващо сякаш от далечния север вътрешно спокойствие, а песните и текстовете съчетават дълбоки емоции и сложни, епични мелодии. Начело на всичко това е Тони Како - харизматичен певец, композитор и поет, чиито усет за финес и деликатни рефрени се допълва от смели идеи и иновативни търсения. "Вдъхновението ми идва от живота около мен" - казва Тони, но не крие, че най-силното влияние върху музиката му е оказал геният на "Куийн". "Има толкова различни термини, объркващо е, продължава той. - Аз наричам стила "мелодичен метъл" защото ние определено звучим като метъл група, но за мен и мелодията е много важна. Много хора споменават "Куийн" като влияние в нашата музика. Да, за мен "Куийн" винаги е била най-великата група!"

И тъй като Sonata Arctica си водят здрав съпорт от още две банди - TEMPLE BALLS и EDGE OF PARADISE - в клуба се очертава да бушува нещо като няколкочасов метъл маратон или... хеви метъл мини фест, ако щете. Накратко - ще ни залее океан от мелодичен скандинавски пауър метъл, който разказва епични истории, възвисява бойния дух и... пие много бира (и водка, и уиски).

Sonata Arctica са:
Tony Kakko - вокали, клавишни
Elias Viljanen - китара
Pasi Kauppinen - бас
Henrik Klingenberg - клавишни
Tommy Portimo - барабани

Билети
Билетите за шоуто на Sonata Arctica в Music Jam могат да бъдат закупени от:
- мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg [поръчай от тук].
- в офиса на Sofia Music Enterprises
- и на касата на клуба.

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ирина 11.07.2019 22:06:52 отговори + 7 4
Аз пък ще си отида до Варна, щом нямат концерт в Букурещ. До Варна поне море има. Не стига, че са в клуб, ами и такситата в София ми омръзнаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 10.07.2019 15:53:04 отговори + 17 5
Предвидливите фенове, са се напатили и ще чакат деня да концерта, за да няма обичайните изненади! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 10.07.2019 14:34:35 отговори + 13 5
Супер ! И аз пропускам Варна в такъв случай... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WhiteMetal 10.07.2019 11:39:03 отговори + 24 3
Време беше да дойдат в София като хедлайнер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пепеляшка 10.07.2019 11:38:58 отговори + 18 10
Страхотна новина, тъкмо няма да ми се налага да ходя до Варна само заради тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".