Специален гост в журито на финала на първото издание на "Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria"

30 апр 2015, 21:08 ч. 1222 / 13 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Този уикенд ще бъдат излъчени последните две банди, които ще се явят на финала на първото издание на Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria. Събитието се провежда в столичното открито заведение Маймунарника, Борисова градина, при вход свободен и неочакван интерес. Заведението отваря врати за посетители още от 12 часа, като всеки може да наблюдава работата по подготовката за съответния ден.

Ето и програмата и поредността на излизане на групите в оставащите дни:
1.05 /петък/, начало 16:00 часа:
FAT BERTHA, SIMAI, DOWNFALL, TOOLSTICK, WARSCUM, OVERGAME, DEMENZIA, COPROSTASIS, MIZERERE, DOWNSLOT, LIEVEIL, CRASHBRAKE
2.05 /събота/, начало 16:00 часа:
POWER ENSLAVE, VIOLENTORY, EUFOBIA, VOICE AND FINGERS, ANEKDOT, THE REVENGE PROJECT, THE OUTER LIMITS, DIABLESS, FAT WHITE CHIEFS, AXEZ, SYSTEM
3.05 /неделя/, начало 17:00 часа: ФИНАЛ

През изминалия уикенд журито, в състав Васко Катинчаров, Мартин Николов и Бойко Гюров, избра от първите над 30 участника, групите Full Circle, Dash The Effort и Urban Grey. В неделя към журито ще се присъедини оперативният мениджър на W:O:A Metal Battle и човекът, под чийто контрол се провеждат финалите в Германия. Също така той е забъркан в организацията на Wacken Open Air, Full Metal Cruise, Hamburg Metal Dayz, басист е на немска екстремна банда, както и агент в букинг агенцията на Saxon, Doro, Uli Jon Roth, Tarja, Iced Earth, Annihilator, Morgoth, Death Angel, Prong, Therapy?, Hardcore Superstar и много други банди.
Както знаете конкурсът се провежда в 6 дни (24-26 април, 1-3 май).От първите пет дни се излъчва по един победител, който ще участва на финала на 3 май. Големият победител ще представи българската сцена на международния финал на Wacken Open Air 2015, като успоредно с това ще е и първата българска група, свирила на най-големия рок и метъл фестивал в света. Изявата на една сцена с BLIND GUARDIAN на 16 май в столичната зала „Универсиада“ и запис в плевенското студио "Max Sound Studios" (www.maxsoundstudios.com) осъществен от Максим Горанов (Диана Експрес) и Христо "Chris" Христов (Corpse, Angercure) са допълнителни бонуси, които групата победител ще получи. А една от групите участници ще бъде избрана да подкрепи на 25 юли в град София концерта на култовите CANNIBAL CORPSE.

Техниката, с която групите свирят и помощта на сцената идва от момчетата от музикален магазин Music Division, които участват и с щанд през всички дни на събитието. Журналисти, музиканти, собственици на рок клубове и заведения, както и хора от музикалния бизнес са сред постоянните посетителите на събитието.
Подкрепете българската сцена и не пропускайте най-мащабното събитие, събрало за първи път толкова много родни банди на едно място!

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Млък ДАШния 4.05.2015 15:01:40 отговори + 2 1
ДАШния споко,лууууууууууубимата ти банда ще е точно чудо за 3 дена,след месец никой няма да си ги спомня,нито ти,нито останалите ДАШни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 4.05.2015 15:36:27 + 1 1
Хахахахахаха, Джастърчо е станал ДАШтърчо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Браво тъпанар 4.05.2015 14:56:34 отговори + 2 1
Личи си, че си съученик на Dash the effort и разбираш от музика колкото свиня от кладенчова вода. Ходи ся на Вакен да ги гледаш , тате и мама имат ли парички?. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аааа 4.05.2015 00:50:32 отговори + 2 2
Браво на човека, помогна за взимането на едно рядко добро решение, за това кой да ни представи. Ревендж наистина технически превъзхождаха повечето групи, но композициите им отдавна не звучат актуално, интересно или запомнящо се. Dash the effort ще започнат да свирят все по-добре и по-добре, а ревенджите ще най-вероятно скоро няма да напишат нищо стойностно. А сценичното им присъствие дори и бидейки абсолютни фаворити просто не беше на нивото на младежка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".