"SPIRIT of Burgas" ще промотира родни таланти в Европа

23 юни 2011, 18:49 ч. 192 / 2 1
пред./следв.
Европейската програма, в която престижно място заема българския фестивал "SPIRIT of Burgas", се нарича CETEP (Central European Talent Exchange Program). В нея членуват общо 14 фестивала от Централна, Югоизточна и Източна Европа. Всички те ще работят в следващите пет години съвместно като извършват взаимен обмен на групи, артисти и DJи от съответните държави. Съществува обща неудовлетвореност у участниците в CETEP от факта, че на артисти от съответните държави обикновено се отрежда подгряваща или запълваща роля при програмиране на фестивалните сцени, както и в извънфестивалния концертен живот. Затова и участниците в програмата ще бъдат обединени около общите усилия да подпомогнат развитието на артистите от региона и да се преборят за по-добро позициониране на родните си групи и изпълнители на международната сцена. Инициативата CETEP стъпва върху платформи за обмен на артисти като musicXport (www.musicxport.nl) и "European Talent Exchange Program" (www.etep.nl). Сътрудничеството стартира на 28 май тази година на работна среща в Будапеща. В нея взеха участие и представители на "Yourope" – Европейската асоциация на фестивалите (http://www.yourope.org), която постави SPIRIT of Burgas сред 15те най-добри фестивала в категорията "Best European Festival" на "Yourope Festival Awards$ през 2008 г. – още след първото издание на българския фестивал. На 8 и 9 юли предстои втора среща в Нови Сад, Сърбия, на която ще се обсъждат детайли по селекцията на групите, артистите и DJ-ите, както и позиционирането им по фестивалните сцени. За българския фестивал "SPIRIT of Burgas" е чест, че е поканен да е един от членовете по програмата. Организаторите на фестивала приемат това като признание за усилията им в последните четири години. Те обещават, че от тук нататък ще работят за максимално промотиране и лансиране на българските музиканти на международната фестивална и концертна сцена в сътрудничество с колегите си от другите фестивали участващи в CETEP.

още за:

Spirit Of Burgas


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 24.06.2011 01:26:19 отговори + 0 0
Хаха,поредният епик тру, ийвъл мйетъл са изказа,разбириш ли.Само Мйейдън,Жудас,Миталика и Мановар.Щом сравняваме вече групите,които свирят на Спирит-а с Азис-смятай.А ,че тоя сайт е бозав е бозав и все пак всички вие вонящи тру-та го четете.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".