"SPIRIT of Burgas" ще се бори за Фестивал на годината в Европа

8 окт 2008, 14:26 ч. 111 / 3 8
пред./следв.
"SPIRIT of Burgas 2008" е номиниран за наградата "Най добър фестивал на годината". Престижната класация е на асоциацията на европейските фестивали – The European Festival Association. Бургаският фестивал се състезава наред с най-големите музикални форуми в Европа, които от години се борят за наградата. Фестивалът-победител ще бъде определен след гласуване на http://eu.virtualfestivals.com/index.cfm?section=besteuro&id=90 през следващите няколко седмици. Вотът ще приключи на 20 октомври. По този повод община Бургас обявява "национална мобилизация" за подкрепа чрез гласуване в интернет за "SPIRIT of Burgas". Адресът на сайта ще бъде разпратен до бургаските университети и Интернет клубове. В сайта на община Бургас ще има и директен линк за гласуване.
   Догодина ще бъдат осигурени VIP-пропуски за всички, които измислят и приложат нестандартен начин за информиране и мобилизация на българите да гласуват за първия по рода си фестивал у нас. Тениски на бургаския фест ще получат тези, които докажат с над 10 разпечатки, че са мобилизирали свои приятели да гласуват за "SPIRIT of Burgas". Всеки, който e гласувал, ще участва и в жребий за голямата награда осигурена от асоциацията на европейските фестивали - два билета за спечелилия музикален форум през 2009 г.
   Първият етап от гласуването приключва на 13 октомври, когато кандидатите ще бъдат сведени до 10 фестивала според гласуването до момента. Всички останали номинации ще бъдат премахнати от гласуването и победителят ще се определи от финалното гласуване между фаворитите. Церемонията по награждаването ще бъде на 30 октомври в клуб "IndigO2", Лондон. Там ще бъдат излъчени кадри от най-добрия фестивал в Европа, определен с вота по Интернет. Събитието е единствено по рода си и е едно от най-престижните в Европа. Билетите за него, включват освен присъствие на церемонията и участие Конференция на тема фестивали в обединеното кралство. Те се разпродават много бързо и могат да се купят на адрес ukfa.ticketline.co.uk. Към днешна дата седящите места вече са почти изчерпани.

Източник: News24


   Въпреки стиловото многообразие на фестивала, той ще се запомни сред рок феновете и с много участия на любими техни банди. В първия и третия ден на SPIRIT of Burgas хедлайнъри бяха съответно THE SISTERS OF MERCY и CRADLE OF FILTH, а на "Jack Daniel's Rock Stage" нонстоп се изявяваха редица български групи.

още за:

Spirit Of Burgas


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 8.10.2008 18:57:01 отговори + 0 0
хахаха, а що не и фестивал на милениума Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фак оф!! 8.10.2008 18:38:34 отговори + 0 0
Поредната порция нихилизъм - хубаво се вижте колко сте смешни и тъпи скептиците. Та нали ако спечели, интересът към нещо ще се увеличи и ще се разрастне, с тенденцията НАИСТИНА да стане един от най-добрите фестове? Организацията като за първо издание си беше супер, ако някой каже противното, е глупак. Хайде, продължавайте срането, и без това на вас ви извира отвсякъде Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 8.10.2008 18:14:26 отговори + 0 0
Хахахахахаа........)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 8.10.2008 17:42:06 отговори + 0 0
Това е страшна глупост, пак изпадаме в излишни крайности. Фестивалът беше хубав, но чак пък най-добрият в Европа??? Е хайде малко реализъм, аман вече от изпадане в двете крайности - или пълен национален нихилизъм или юнашко тупане в гърдите "Булгарq Булгар!... И двете са излишни.
Вместо да се чудят как да накарат хората да гласуват чрез измислени маркетингови ходове, нека организаторите по-добре да помислят какво да подобрят във фестивала, за да заслужи той постепенно истинска Европейска слава като привлече хиляди хора от чужбина. Беше добре, но има още много какво да се желае, особено откъм Line up.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Khold Bastard 8.10.2008 17:09:47 отговори + 0 0
агагагаггагага
може и за фестивал на столетието
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mort 8.10.2008 17:07:46 отговори + 0 0
смяяяяяяях Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stormbringer 8.10.2008 16:04:42 отговори + 0 0
фестивала си беше супер ... и ще гласувам за него Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bla bla 8.10.2008 15:48:17 отговори + 0 0
в сравнение с exit сте си гола вода Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".