Сръбската етно-фънк алтърнатив група POPECITELJI с концерти в София и Ловеч през май

7 апр 2017, 13:15 ч. 1051 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Сръбската алтърнатив рок група Popecitelji ще свири два последователни дни в България в началото на май. Западните съседи идват от Крагуевац и предлагат интересна инструментална сплав от алтърнатив рок, фънк, трайбъл, пънк и балкански етно мотиви. Това ще бъде първото им гостуване у нас, което се осъществява по инициатива на новото сдружение за популяризиране на съвременната балканска култура Balkans – Ways to Friendship (www.balkans.wtf).

В четвъртък на 4-и май Popecitelji излизат в малката зала на клуб Mixtape 5 заедно с българската прогресив рок група Future Was Perfect, които издадоха дебютния си едноименен албум през декември. И двете банди залагат на изцяло авторска инструментална музика и вплитат в композициите си елементи от балканския фолклор, като при сърбите те са основна част от микса, докато при Future Was Perfect са по-скоро спорадични фини нюанси насред студената им ретро-футуристична атмосфера. Това ще е и първо излизане пред публика на българите, чиято песен Traces Unknown (официално видео: https://www.youtube.com/watch?v=LaDr33cLUGE ) бе обявена за „Top Song” за месец март от авторитетното международно списание за прог музика Prog Sphere.

Popecitelji имат до момента три издадени албума, като последният “Sijalica“ видя бял свят през 2013-а., а най-новият им сингъл е от миналата година. Крагуевчани са свирили още в Италия, Франция, Полша, Австрия, Белгия и страните от бивша Югославия. Основателите и основни двигатели на групата Саша и Горан Фурунович участват и в прог рок проекта Fitnes, който е отново чисто инструментален.

Столичният клуб отваря врати в 20:00, а цената на билетите е 12 лв.

Това ще е третото поредно събитие на сдружение Balkans – Ways to Friendship от създаването му, след гостуванията на нишкия джаз квартет NaissBlue в София и на родната прог банда Ювиги в Ниш през същия месец.

На следващия ден, в петък, Popecitelji пътуват към Ловеч, където в навечерието на Гергьовден ще се изявят в местния клуб „Версай”. Купонът там стартира в 22:00, а входът ще струва 5 лева.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".