Сръбското пост-пънк трио REPETITOR с концерт в София на 8 май

21 апр 2010, 11:57 ч. 504 / 9 2
пред./следв.
Българската група THE BARBARONES, съвместно с движението "Indioteque", кани белградското алтернативно пънк рок трио REPETITOR в София за концерт в клуб "RBF" на 8 май. Началото ще бъде дадено в 19:00 ч., входът ще е 10 лв., а ето и малко информация за самите участници в събитието, почерпена от indioteque.com:

    Хедлайнърите REPETITOR, които ще излязат на сцената на клуб "RBF" в 21:00 ч., са едно от най-често споменаваните имена на новата сръбска рок сцена. Смятани за една от най-интересните съвременни алтернативни банди на бивша Югославия, самите те определят стила си като минималистичен, а организаторите на шоуто им в София описват музиката им като "богат на усещания пънк рок, кипящ от живот, но и по белградски меланхоличен, тръгнал от THE RAMONES и преминал през 90-те, за да достигне до своя собствен почерк". Групата се ражда през 2005 г. в Белград от Борис Властелица (китара, вокали), Ана-Мария Купин (бас) и Милена Милутинович (барабани). През 2008 г. REPETITOR издават дебютния си албум "Sve što vidim je prvi put", който може да бъде чут тук. Концертът им в София на 8 май ще е не просто първият им концерт в България, но и извън рамките на бивша Югославия изобщо.
    Преди REPETITOR, сцената ще бъде поверена на THE BARBARONES - млада столична група, съставена на настоящи и бивши членове на CIGARETTA, LOVERS OF THE BOMB, THE HEADSTALL и DEFAULT и стил, описван като "наситена, динамична и разнообразна смес от гаражни, инди, пост-пънк и просто рок импулси". Можете да чуете миналогодишното им дебютно EP, озаглавено "EP-1", тук.
    Вечерта ще бъде открита в 19:00 ч. със сет на "Indioteque" - DJ проект на kirkerona, Specta, fiff и The Fein.
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


i az 22.04.2010 14:32:02 отговори + 0 0
звучи много интересно ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

az 21.04.2010 16:40:05 отговори + 0 0
Звучи интересно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".