STATUS QUO започват турнето си с премиера на специален документален филм

3 окт 2012, 11:44 ч. 398 / 7 2
пред./следв.
"Sofia Music Enterprises" разпространиха следното съобщение:

   Броени дни остават до кинопремиерата на първия по рода си документален филм, посветен на дългия творчески път на легендарните рокаджии STATUS QUO. Филмът Hello Quo! разказва забележителната история на британските музиканти. STATUS QUO са абсолютни фаворити в жанра със своите 128 милиона продадени албума, рекордните 108 участия в Top of the Pops, два ордена на Британската империя (OBE) и повече от 60 световни хита.

   Лентата посветена на бандата се съсредоточава върху изпълнителите от оригиналния състав – Франсис Роси, Рик Парфит, Алън Ланкастър и Джон Коглан, известни сред феновете като „шеметната четворка“. Освен членовете на групата във филма сътрудничат и участват като гости едни от най-големите имена на рок музиката, сред които Брайън Мей от Куин, Тин Лизи, Бъзкокс, Слейд, Пол Уелър, Сър Клиф Ричард и Мич Юр.

   В продукцията са включени не само интригуващи интервюта, но и ексклузивни архивни кадри от многобройните турнета на групата. Режисьор е номинираният за наградата Еми Алан Джи Паркър (Монти Пайтън: Почти истината, Кой уби Нанси).

   Премиерата на документалния филм ще бъде на 22 октомври в лондонския Лейчестър Скуеър, като Парфит, Роси и Паркър ще вземат участие в специална среща с публиката и журналистите. На големия екран филмът ще излезе в 3D формат, а продажбата му на DVD и Blu-Ray ще стартира на 29 октомври на Острова.

   Наред с многобройните ангажименти около документалната продукция тече подготовката на STATUS QUO за предстоящото им голямо световно турне, чието начало ще се отбележи с концерт в Букурещ на 17 октомври. Ден след това музикантите, държащи рекорда на Гинес от 2005 година за хит сингли, ще забият за първи път на живо в България. Концертът организиран от София Мюзик Ентърпрайсис ще се състои в зала 1 на НДК, като част от престижния фестивал Мюзик Джем 2012.

   В София легендарните британци ще изпълнят най-известните си хитове, както и парчета от новия си албум Quid Pro Quo, излязъл на пазара през май 2011. STATUS QUO пристигат в България в деня на концерта си.

   За групата в зала 1 на НДК ще бъдат аранжирани 3 гримьорни обзаведени с мека мебел, килими и големи огледала. Вечерята ще съдържа поне три блюда с ястия от пилешко и риба. Като истински ценители на хубавите вина легендарните музиканти пожелаха добре изстудено бяло вино Sancerre, Chablis или Sauvignon Blanc.

   Билети за концерта на все още могат да бъдат закупени на цени от 50 до 120 лв. в касите на TicketPro в цялата страна и онлайн на ticketpro.bg
Status Quo


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Варна 3.10.2012 15:14:15 отговори + 0 0
Прост велики! Няма такава група - вечно жизнена, десетилетия наред хит след хит! Поклон! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.10.2012 13:48:20 отговори + 0 0
Поредният титаничен прес рилийз!

"Билети все още могат да бъдат намерени..."

Стига, бре! Наистина? За това събитие са раздадени повече покани, отколкото билети са купени. Оркестрината пак ще бъде пълна с ПОКАНЕНИ прозяващи се дерибеи, нямащи никакво понятие от групата, а малкото истински фенове ще са по кюшетата, защото им се искат по 150 кинта за билет.
Концерният живот у нас става все по-голяма и по-голяма пародия.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".