Тайфуни с нежни имена: ARCH ENEMY и JINJER в София на 21 септември

22 сеп 2017, 13:48 ч. 3424 / 9 24
пред./следв.

   Вероятно на по-младите фенове сериалът "Тайфуни с нежни имена", създаден преди около 40 години и отразяващ естетиката и разбиранията за добро и зло на една друга социална система, е непознат. Но крилатата фраза, която се превърна в заглавие, напълно подхожда на това, което видяхме снощи в пълната столичната зала "Универсиада". Фронтдамите на двете банди ARCH ENEMY и JINJER буквално "отвяха главите" на феновете.

   За пореден път ще споменем перфектната организация от страна на "BGTSC". Този факт се е превърнал вече в правило и гаранция за добро настроение по време на събитията на всички участващи страни. Разписанието на концерта се спазваше, имаше бира, вода, щандове с мърчандайз, а залата даваше възможност всеки да се позиционира според желанията си – от оградата пред сцената до високите трибуни.

   Първи на сцената излязоха гостувалите неколкократно у нас украинци JINJER, като това е второ посещение на бандата за тази година в България. Групата, която бележи възход в кариерата си и набира все повече популярност, беше завоювала доволно количество родни фенове, които не спряха да подкрепят любимците си по време на целия им сет. Но дори тези от присъстващите, които не бяха отявлени почитатели на груув-метълкора (както определят стила на JINJER), със сигурност оцениха таланта и желанието, с които свиреха украинците. А "тайфунът" – вокалистката Tatiana Shmailyuk, се раздаваше на максимум, контактуваше с публиката и ѝ предаваше неизчерпаемата си енергия.

 

   "Ураганът" се разрази с пълната си мощ обаче, когато сцената завладяха хедлайнърите на вечерта ARCH ENEMY. Под звуците на интрото "Set Flame to the Night" от последния албум на групата "Will to Power", появил се на пазара преди броени дни, пръв пред публиката излезе барабанистът Daniel Erlandsson. След това групата връхлетя с цялата си мощ, а гласището на синекосата Alissa White-Gluz проехтя с първите ревове от парчето "The World Is Yours", представящо също последната творба на ARCH ENEMY, в подкрепа на която е настоящето турне. "Ravenous" ни върна към първия албум, "Wages of Sin" (2001), с присъединилата се в края на 2000 г. бивша вокалистка и настоящ мениджър на групата Angela Gossow. "Stolen Life" пък придвижи "машината на времето" към "War Eternal" (2014) - първия албум с Alissa White-Gluz. След песента вокалистката успя да си поеме дъх да поздрави публиката: "Bulgaria, we are ARCH ENEMY! " и да обяви "вечна война" с парчето "War Eternal". Експресивното изпълнение на "My Apocalypse", при което Alissa развя знамето на групата, докара феновете до транс, а бунтарското "You Will Know My Name" тотално отприщи страстите – публиката буквално пощуря, а в средата на терена закипя пого.

   Тук е мястото да отбележим изключително артистичното представяне на песните, в което основна роля играеше магнетичната фронтдама. В ефектен черен тоалет, който гарнира с бели крила за изпълнението на хита "The Eagle Flies Alone", развяваща сини коси, този път в по-светъл, сребрист оттенък, тя завладяваше сърцата, а чарът и сексапилът ѝ отваряха вратичка към смели фантазии.

   В това време залата вече вреше и кипеше. Alissa призова всички да скачат по време на "анархисткото" парче "No Gods, No Masters" и подът се затресе под стотици крака, размахваха се юмруци, вееха се потни коси и бради, а на ръцете на феновете един смелчак се понесе в краудсърфинг.

   Редовният сет на ARCH ENEMY завърши със "заканата" "We Will Rise", а след кратка пауза, в която публиката крещеше името на групата, музикантите излязоха на бис и изпълниха "Avalanche", инструментала "Snow Bound" и големия си хит "Nemesis", който във финалните акорди, като аутро, преля към знаковото парче "Fields of Desolation", от дебютния албум на бандата "Black Earth" (1996), когато вокалист е още Johan Liiva.

   Шоуто завърши с хвърляне на палки, перца и сетлисти под възторжените аплодисменти на публиката. Групата си направи снимка с феновете и българското знаме, върху което се четеше надписът "Khaos Legions" (по едноименния албум на групата от 2011 г.) и беше изрисуван символът на бандата.

Сетлист на ARCH ENEMY:

Интро: Set Flame to the Night
01. The World Is Yours
02. Ravenous
03. Stolen Life
04. War Eternal
05. My Apocаlypsе
06. Blood in the Water
07. You Will Know My Name
08. The Race
09. The Eagle Flies Alone
10. As the Pages Burn
11. Burning Angеl
12. No Gods, No Masters
13. Dead Bury Their Deаd
14. We Will Rise
Бис:
15. Avalanche
16. Snow Bound
17. Nemesis/Fields of Desolation (Аутрo)


Текст: HeathenHeart
Снимки: Виктор Александров

 

  В галериите ни може да разгледате и общо близо 150 снимки на JINJER и снимки на ARCH ENEMY.


още за:

Arch EnemyJinjerBgtsc


Коментари   (24)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Metal Messiah 5.10.2017 12:51:08 отговори + 1 0
Джинджир да не ги видя повече. Да бяха сложи за съпорт някоя бг група...
Арч Енъми - върха. Вероятно те и BFMV ще бъдат големите имена след 10 години, когато Металика и Мейдън прекратят да свирят.
Майкъл Амът направи 2 првилни хода, взе Ломис и Алиса. Алиса има нещо, което прави групата голяма. Алиса е фронтуомън, от ранга на Дикинсън. И с нея, групата започна да ми харесва и става любима. Преди си казвах, какви добри музиканти , със скапана вокалистка. И не отидох да ги гледам в Каварна, именно заради предишната, която сега е мениджър.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arch Enemy fan 30.09.2017 17:19:59 отговори + 6 6
BGTSC ме разбиха! Толкова добра организация на концерт в Българя рядко се среща. Всичко беше на ниво! Звук,осветление... абе въобще всичко, останах хипер доволен и се надявам следващия концерт на който ще отида отново те да са организатори! Поздрави! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ОЛД МЕТАЛ 25.09.2017 16:21:00 отговори + 8 5
Защо на всеки концерт се пише в статиите ви най- напред какви кебапчетаи бири е имало? Дост опошлява иначе добрите ви материали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 23.09.2017 20:40:43 отговори + 11 8
Колкото до самия концерт да наистина беше перфектен от към организацията.
Много обичам като има ред и всичко е подредено и се знае от рано.почва се в и се свършва в..
Айде с здраве професори.
Колкото до jinger на живо не са кой знае каква група.Заблудени руснаци правещи се на тъпи хамериканци и свирещи тъпа музика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 23.09.2017 20:35:46 отговори + 6 2
Tutur 22.09.2017 21:50:43
Базил Фолти 23.09.2017 07:56:06
и други като вас ще ви кажа ,че квото съм правил правил съм го само и единствено за мен. И ми е през патката за вас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


торба 23.09.2017 14:20:46 отговори + 6 22
значи за организацията отвратителна агресивна охрана като на всичките 30 концерта на които съм бил.билет купих от залата и ми дадоха само касова бележка отвратително е за един колекционер феновете хаха наркомани пияници мръсотич чакаш на опашка за пикане.българия не става идете в гърция друго е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

торба 23.09.2017 14:16:04 отговори + 4 18
отвратително беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пекарната на Рудулф 23.09.2017 10:06:02 отговори + 17 30
Пошла музика! Тъжно ми е да гледам Лумис да свири в група, която звучи като Найтуиш ама с продрани вокали. Убеден съм че са свирили професионално, но това не променя нещата съдържателно. Тъжно ми е да гледам как в България се харесва само подобен хороводен метъл. Бяла роза ще закича... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо, не лъжи! 23.09.2017 11:33:17 + 20 9
Злобата и завистта са тежки заболявания! За това отиди и се прегледай!
Ако не те приемат в болница веднага смени доктора!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 22.09.2017 20:53:39 отговори + 16 17
Статията трябваше да се казва:
”Arch Enemy и BGTSC - невероятно добра комбинация!”
Беше жестоко! Браво на всички замесени!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!!!!! 23.09.2017 12:37:15 + 13 13
Ей, няма да се отучите да се самохвалите така нагло всеки път! бгтсцък, толкова сте смешни и прозрачни ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 23.09.2017 23:53:31 + 9 8
Нямам нищо общо с организаторите!
Вместо да ги замеряш с ла*на вземи пример и се научи как се правят нещата! Тези хора за пореден път накараха всички да им благодарят и ОТНОВО доказаха, че са номер едно!


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!!!!! 24.09.2017 11:48:59 + 7 7
Току що се издаде че си от тях, смешник номер едно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ха ха ха 24.09.2017 13:16:29 + 7 5
Всички положителни коментари за bgtsc са написани от тях самите, дори тези във фейсбук!
Най-добрите концерти са на форумните експерти и недооценени профита от дупките в цнтъра!
От bgtsc съм!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 22.09.2017 19:56:10 отговори + 18 8
Убийствен концерт!
Прекрасен саунд!
Перфектна организация!
Поздравления за организаторите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


следовател 22.09.2017 16:02:51 отговори + 9 8
Имате ли сета на Jinjer? Слушах ги за пръв път, мачкат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 22.09.2017 16:02:50 отговори + 15 19
Каква е равносметката от концерта:
Имам перце купища снимки и почти целия концерт (без 3-4 ) песни записани с перфектна картина и звук.
И 30-тина минути видео от Jinger.
Доволен съм.
Този път BGTS разцепиха секундата точно 20:00 jinger бяха на сцената.
БРАВО BGTS
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 22.09.2017 21:50:43 + 14 4
Ти си изгледал концерта през телефона, за да го имаш "с перфектна картина и звук"??? Хаха, в тубата е пълно с такива, особено на звук са "перфектни"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил Фолти 23.09.2017 07:56:06 + 15 3
Не мога да разбера някои хора, а те стават много. Да идеш на концерт и да снимаш... за ко си отишъл, да снимаш или да гледаш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 23.09.2017 17:18:03 + 3 7
Ванка, не мисля че си бил или някога ще бъдеш на този концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Killing It 22.09.2017 15:44:29 отговори + 14 9
Беше жестоко шоу.Перфектна организациязвук, осветление, ефекти и прочие.Наистина ни отвяха. Само че защо не чухме Yesterday Is Dead And Gone?Лично мен доста ме учуди че не я изпълниха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 22.09.2017 15:04:20 отговори + 19 6
Arch Enemy направо ни отвяха! Невероятно класни музиканти. А Алиса е убийствена мацка. Показа страхотна енергия на сцената! И изобщо всичко беше на ниво. Не само звукът, но и визуалното шоу беше впечатляващо. Браво на всички! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellrider 22.09.2017 14:54:59 отговори + 21 9
Концертът беше жесток,Arch Enemy са много големи!Организация,звук,всичко на ниво,но не мога да кажа в никакъв случай,че залата беше пълна,както сте писали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Крум Зарков 22.09.2017 15:35:11 + 17 4
Залата беше пълна, но не и препълнена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".