Tarja Turunen изпълнява нова песен в Букурещ, вижте видео

27 юни 2009, 21:01 ч. 267 / 4 12
пред./следв.
Концертът на Tarja Turunen в Букурещ, Румъния на 22 юни бе посетен от доста български почитатели на бившата вокалистка на NIGHTWISH. Ето какво пише накратко за събитието нашият читател Гюро Ахмедов, а по-долу виждате и фен видео на новата песен "If You Believe", заснето от Девора Филева:

   Концертът се състоя в зала "Палаталуи" (еквивалент на нашата Зала 1 на НДК) в центъра на румънската столица. Началото бе предвидено за 20:00 ч. В 19:30 ч. пред залата имаше доста хора, които се тълпяха пред входовете. Два часа преди концерта се изля страхотен порой. По външния вид на зрителите по нищо не си личеше, че предстои рок концерт. Вътре в залата (за 4600 зрители) около 90 процента от местата бяха заети - някъде около 4000-4200 зрители. Повечето от посетителите бяха официално облечени точно като за театър или опера. В 20:10 ч. бяха угасени светлините и вместо викове и ръкопляскания - какво мислите гробна тишина... точно като за театрално представление. След малко тишината бе нарушена от ...ръкопляскания. Появи се Tarja Turunen, която бе облечена в черен пантолон и бяла мантия. Барабанистът Mike Terrana бе отделен зад специален стъклен параван. Max Lilja - музикантът, който свири на чело, бе разположен върху амфитеатрална постовка като квадрат, което беше доста ефектно. Клавиристката Maria Ilmoniemi, лъчезарна дама, бе вдясно, малко над основната сцена, върху специален малък подиум. Doug Wimbish - бас и Kiko Loureiro - китара бяха доста статични, но за сметка на това наистина си личеше, че са от доста висока класа. Вниманието на публиката естественно бе заето от Кралицата - Tarja Turunen. При изпълнението на песента "I Walk Alone", черно-белият тоалет на готик примата бе сменен с оригиналния от едноименния клип. Началото на кулминацията бе с песента "Nemo", където публиката вече доста здраво куфееше (за румънските стандарти, някъде около на 20 процента от това, което показаха българските фенове на концерта в София), а Tarja вече бе изцяло в черно. Преди това тя заяви, че за първи път ще бъде изпълнена една напълно нова нейна песен - "If You Believe". В 21:30 ч. групата се прибра зад сцената, но след доста бурни овации се появиха отново, като този път Tarja блестеше изцяло в бели одежди. В 21:50 ч. точно след час и четиридесет минути концертът приключи след две изпълнения на бис (като за втория бис Таря обяви, че ще бъде изпълнен само ако всички присъстващи станат прави).
   Това бе четвъртото гостуване на великата певица в северната ни съседка (след два концерта с NIGHTWISH в Букуреш и едно нейно лично в Сибиу.

още за:

Tarja Turunen


Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Девора Филева 29.06.2009 10:53:46 отговори + 0 0
@Гюро Ахмедов
Да, жалко, че не се запознахме!!! Ще се радвам, ако ми пишеш на "devora_fileva@mail.bg" ;-) Приятно изкарване в Истанбул и Атина ти желая най-искрено!!!

@ank
Не съм съгласна с това:"Таря пя доста добре,но без да влага особена емоция"... това никога не можев да се случи. Самият глас на Таря е силно емоционален и наситен с най-различни нюанси и пълен с чувство независимо пред кого и къде пее. Така че Таря пя с емоция и то голяма, както винаги. Тя самата знае каква е Румънската публика и е написала, че е доволна от коцнерта си в Букурещ, това е публикувано в БЛОГ-а на Таря:
www.mywinterstorm.com/blog

Така че, дейзаем за концерт отново в София ;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanley 29.06.2009 10:30:41 отговори + 0 0
Незнам доколко е удачно да се сравняват двата концерта. В България Таря я посрещнаха кати Богиня, и млади и стари се радваха искрено без да е ясно дали изобщо познават творчеството й. Откъм емоция нашият концерт беше по-добрия. В Букурещ обаче имаше една театрална атмосфера на концерт на голяма звезда, която не пропуска Румъния като точка от турнетата си. Перфектен звук, по-подходяща зала, да не говорим за музикантите, които бяха в пъти по-добри (Дъг Уимбиш и Кико Лорело). Девора - надявам се да се видим пак в Чехия:-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гюро ахмедов 29.06.2009 09:45:52 отговори + 0 0
Девора Филева ::::::::::::::::
За жалост не съм се запознал с Вас.На концерта бях с един мой приятел Сергей.При добро обстоятелство на нещата може да се запознаем на някое друго концертно събитие/например в Каварна/.А,иначе Таря в Атина или Истанбул през октомври.
e това ново парче го изпълни и в софия. - никога Таря не е изпълнявала тази песен в София.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.06.2009 07:50:04 отговори + 0 0
"e това ново парче го изпълни и в софия. "

глупости
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gadnia_metal 28.06.2009 22:25:20 отговори + 0 0
e това ново парче го изпълни и в софия.
колкото до румънците те така "куфяха" и когато тария ги посети с найтуиш
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


oceanborn 28.06.2009 19:15:12 отговори + 0 0
В същата зала гледах Tarja с Nightwish преди няколко години. Тогава не знаех, че това ще е един от последните й концерти с тях. Румънската публика наистина е много заспала и ако не бяха българите от първите редове, тишината щеше да е доста подтискаща. Радвам се, че сме се представили достойно за пореден път и дано Tarja се върне за втори концерт, а Nightwish най-сетне дойдат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 28.06.2009 17:28:09 отговори + 0 0
Бях на концерта с цялото си семейство. Публиката беше максимум 2200-2300 души , от тях половината 18-20 годишни момичета . Като цяло румънците са много кротка, дори заспала публика , която проспа първите 5-6 песни и избухна чак при прекрасното барабанно соло. Таря пя доста добре,но без да влага особена емоция,звука бе на високо ниво,така че шоуто си струваше 12 часовата разходка Варна-Букурещ-Варна. Девора, аз съм човека,с когото се запозна пред залата.Съжалявам,че след концерта Таря се е изнизала от залата през някакъв прозорец и не сте успели да се срещнете с нея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Девора Филева 28.06.2009 15:38:53 отговори + 0 0
@Metallica fan
Хм, дам, по-скоро бих предпочела да вземем Румънските озвучители, защото правят КРИСТАЛНО чисти звук, плюс Българската публика, защото е най-здравата публика в Европа за мен... и така...
Може и да успеем да поканим Таря през Октомври 2009та, когато тя ще има концерт в Истанбул и Атина:
http://www.tarjaturunen.com/pop_concerts.php?Id=en
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 28.06.2009 13:12:06 отговори + 0 0
От репортажа разбирам, че румънските събратя са били доста апатични. Така че очаквам Северната кралица да намери възможност и да ни посети в най-скоро време, за да си се радваме взаимно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Девора Филева 28.06.2009 11:32:28 отговори + 0 0
Пропуснах да отбележа факта, че нямаше толкова много Българи на концерта, максимум 20ма да са били... аз видях само 5 от тях обаче... За сметка на това имаше фенове от Нидерландия, Белгия и Словения, което придаде много готин нюанс на концерта, защото Таря ги познава лично ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Девора Филева 28.06.2009 11:29:23 отговори + 0 0
Благодаря много, Satyr, че публикува тази новина и моето видео!!! Лично на мен песента много ми харесва като текст, музика и вокални партии. Ето още видео материали, които заснех по време на този магнетичен концерт в Букурещ:
http://www.youtube.com/user/thevoiceFIN
http://www.youtube.com/profile?user=thevoiceFIN&view=videos

Концертът в Букурещ беше страхотен като озвучаване-звукът беше кристално чист през цялото време, всеки инструмент се чуваше ясно. Така че Българските озвучители има много какво да подобрят, защото на концерта в София се чуваше само бас и барабани, дори гласът се губеше на моменти... НО Румънската публика има какво да се учи от Българската... нито пееха, нито викаха, нито подскачаха колкото нас... точно на 20%, както каза Гюро Ахмедов!!! Хм, Гюро Ахмедов, дали с теб не се видяхме преди да влезем в залата в Букурещ? Запощо бяхме аз, двама Българи на по 30 години и приятелката на единия Българин... и точно преди да влезем се запознахме с един едър добре сложен Българин, носещ очила. Чудя се дали това си бил ти?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

justakid 27.06.2009 21:47:51 отговори + 0 0
Според румънски сайт е имало +/- 3000 човека на концерта. Надявам се на всички българи, които са били там да им е харесал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".