Tarja Turunen: "Мислех, че познавам бившите си колеги, но съм грешала"

25 окт 2005, 23:24 ч. 332 / 8 10
пред./следв.
Бившата вокалистка на NIGHTWISH Tarja Turunen разпространи следното съобщение до медиите:

   "От неделя сутринта насам бях молена да изразя позицията си от списания, вестници, радио и телевизионни станции, фен клубове и фенове от Финландия и целия свят. Толкова много на брой, нямам физическата възможност да отговоря на всички по отделно. За това аз реших да напиша няколко думи в следващия текст, за да могат моите фенове, роднини, приятели и общественността да знаят как се чувствам след последните събития.
   Това е миг на мъка и болка и ми е много трудно да говоря.
   В този момент аз съм в Аржентина. Надявам се, разбирате че след такава шокираща промяна в живота сравнима с развод, аз не искам да стоя сама у дома във Финландия. Съпругът ми беше резервирал билети за Аржентина преди доста месеци и в последния момент аз реших да тръгна с него. Но обстоятелството, че съм в Аржентина и голямото разстояние не могат да бъдат извинение да не коментирам ситуацията.

   Миналия петък, 21 октомври бе денят, който цялата група очакваше от много време. Подготовката започна от рано сутринта. Аз бях болна и нервна поради факта, че дори не бях имала възможност да пея на репетициите. Изнерви ме и това, че програмата за концерта щеше да е по-дълга, отколкото трае един обичаен концерт на NIGHTWISH. Не само това, но и щеше да има специален гост, който да излезе с нас, трябваше да сменям тоалета си по-често от обикновено и за пръв път - големи ексрани и по-голяма сценична постановка. Да не забравяме, че представлението щеше да бъде записано и филмирано. Ние петимата най-сетне щяхме да свирим в "Hartwall Arena".
   Въпреки че знаехме предварително, че концертът е разпродаден, когато излязохме на сцената видяхме викащата и аплодираща, изправена на крака публика да заема всяко възможно място. Не можехме да повярваме. Никога няма да забравя това великолепно посрещане от финландската публика.
   Когато концертът свърши, аз плачех от щастие на сцената. Това бяха сълзи от щастие, защото успях да дам най-доброто от себе си, въпреки че бях болна. Сълзи от щастие, защото дългото ни турне завърши по възможно най-добрият начин и сълзи от щастие, защото получихме най-доброто, което може да получи един музикант - аплодисменти и усмихнати лица. В онзи момент, аз не знаех че скоро шях да плача отново.

   След концерта момчетата от групата ме поканиха зад сцената да се присъединя към тях за обща прегръдка. Това беше странно, тъй като ние по традиция се прегръщаме така преди да излезем на сцената. Тази традиция остана, въпреки обтегнатите отношения и нарастващото напрежение, което съществуваще от доста дълго време.
   Тогава почувствах, че трябва да им благодаря, което и направих, но не получих никакъв отговор.
   След това те ми дадоха писмо и поискаха да го прочета на следващия ден. Същото писмо, което сега е публично достояние.
   Аз го прочетох и бях шокирана. Не знаех какво да кажа и в настоящия момен, докато пиша тези редове, продължавам да не знам.
   Усещам много гняв в това писмо и продължавам да имам смесени чувства, но не искам да отговарям на този гняв дори с повече ярост. Личните отношения не трябва да бъдат вадени на открито.

   Знам, че това, което преживяваме е много тъжно за всички, включително и момчетата.
   Имаше много начини, по които да ми кажат това, което изразяват с писмото и аз продължавам да недоумявам защо избраха този начин. Съжалявам, че момчетата са ме разбрали толкова погрешно. Не мога да позная себе си, така както са ме описали.
   Те са казали подли неща за мен, но фактът, че са замесили и Marcelo, моят съпруг, преминава границата. Той е мъжът, когото обичам, мой приятел и ми е оказвал най-голяма подкрепа през последните години.
   Ние сме били в една група девет години, преживявайки добри и не толкова добри времена. Мислех че ги познавам, но съм грешала.
   Все пак, всичко което се случи, не е достатъчно за да ги направи зли в моите очи.
   Идва момента да се успокоя и да отвърна на всичко това.

   Трябва отново да събера сили и обещавам скоро да се върна публично. Ще обявя пресконференция, на която ще разкрия бъдещите си планове. Но не очаквайте на тази конференция да нападна някого. Няма да го направя.

   Прекрасната музика, която създадохме заедно, няма да бъде накърнена от последните събития.

   Благодаря на всички, които ме подкрепиха в тези трудни времена. Моето семейство, приятели, колеги и многобройни фенове. Обичам ви и наистина усещам, че не съм ви предала."



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Metal Heart 28.10.2005 17:12:12 отговори + 0 0
na bas che do 1 godina shta sa se sybrali i shte sa "nai-shtastlivite" muzikanti v sveta... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 27.10.2005 17:14:07 отговори + 0 0
Salzi ,sopoli i ******* ****.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

valki 27.10.2005 11:56:12 отговори + 0 0
Всеки който вижда комерсиялен заговор, според мене е *************! За какво им е? Та продажбите и на stratovarius и на nightwish си вървят силно нагоре. Всички дето си мислите "всичко е ясно" задавате ли си го тоя въпрос? И какво? Timo Tolkki значи си е психично здрав, и само се е преструвал!?!?!?! А nightwish, щото не могат да продадът и един билет решават да правят това. А я за миг си представете че всичко е истина, можете ли а? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MoonSpider666 27.10.2005 00:10:24 отговори + 0 0
Nightwish sa syper dobra grupa i ne mislq 4e sa zaslujili ot vas i ot kogoto i da bilo da opliuvate tqhnata muzika za6toto az sam po4ti sigorna 4e nqma 4ovek na tazi zemq koito da ne haresva tqhnata muika sled kato q 4uepak ako 6te i za pari da e vsi4ko tva vie prosto nqmate pravo da opliuvate tazi grupa!!! a ako go pravite to e samo za da se pravite na interesni tqhnata muzika e po dobra ot muzikata na pove4eto grupi i izpalniteli v dne6no vremeako iskaite ubijadaite 4lenovete na NIGHTWISH no ne i tqhnata muzika!!!NIGHTWISH zavinbagi dori i Tarja da ne se varne Nightwish 6te jiveqt ve4no s muzikata siiiiiiiiiiii Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

anarki 26.10.2005 14:45:28 отговори + 0 0
ako twa werno e marketingow hod. dano da im izsyhnat ustite i powe4e edna pesen da ne izpeqt...6toto ako edna grupa, koqto tolkowa mnogo obi4a6, naprawi ne6to podobno...nqmam dumi, ne znam we4e dali iskam tazi razdqla da e istina ili ne Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


OGI 26.10.2005 13:36:30 отговори + 0 0
аз тамън да се разкисна (метнах неподробно оче), понеже много си ги харесвам и викам да прочета пак писмата... съвсем си е вероятно да се окаже заиграване) нещо възискуственки ми се виждат тез писания, ама да видим...) и на мен не ми се вярва да излезе истина.
аз съм им фен и на музиката, и на МП3чиците - също като Маго)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StratoBOB 26.10.2005 11:55:11 отговори + 0 0
И що, като отвориха наново сайта им снимката на входа съдържа Tarja ? Sratovarius поне бяха сложили по една питанка на "изгонените" членове върху лицата им по време на "раздялата" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.10.2005 11:49:53 отговори + 0 0
ой , светата вода ненапита , тя .
Иначе и аз си мисля, че може да е поредната комедия.

p.s. сега два-три месеца ще се начетем на отворени писма.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zankoff 26.10.2005 10:53:39 отговори + 0 0
Аз също не изключвам варианта за втори 'екстравагантен' маркетингов ход от Финландия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago De oz 26.10.2005 00:30:38 отговори + 0 0
трън трън, колко съм нещастана, колко съм съсипана и колко са лоши другите. Поредната комедия от Финландия, дами и господа, в незнайно колко серий. След Stratovarius мелодрама, сега е ред на Nightwish, лошото е че всичко е шибана реклама, нищо повече. За да могат балъците да си купуват албумите им след поредното сдобряване. Аз затова си тегля мп3 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".