Tarja Turunen в София - една година по-късно!

12 окт 2009, 22:21 ч. 1264 / 10 77
пред./следв.
Преди почти една година Tarja Turunen, която вече ме е срам да наричам бившата вокалистка на NIGHTWISH, поднесе на българските си почитатели една магическа и запомняща се музикална вечер и когато на онзи 28 октомври обеща, че ще се завърне колкото се може по-скоро в София, думите й звучаха достатъчно искрено. Снощи, на 12 октомври 2009 г., зала "Универсиада" бе изпълнена докрай от около 3000 екзалтирани фенове на северната звезда. Сред публиката тениските на NIGHTWISH не бяха толкова много колкото миналия път, а се забелязваха и немалко с лика на самата Tarja. Концертът започна малко преди обявения за 20:00 час с краткия сет на немците от FURNAZE. Триото, съставено от китарист/вокалист, басистка - застаряваща блондинка с наднормено тегло и барабанист свири с ентусиазъм, но така и не стана ясно по какъв критерий тази банда е избрана за съпорт на Tarja. В лековатия им траш метъл имаше свежи елементи, но нямаше оригиналност, без, все пак, в изпълнението им да липсва класа.
   Докато вървяха песните на FURNAZE, не малко фенове бяха все още пред залата или във фоайето й, но причина за това определено не бяха проблеми с пропусквателния режим (към който нямаме забележки).
   В 20:15 ч. на сцената се качи мъж, който развя българския трибагреник със закрепен до него по-малък финландски флаг. Това съвсем предвидимо разпали публиката и оповести появата на вторите участници в концерта, сънародниците на Tarja - KINGS OF MODESTY. "Знаменосецът" бе техният барабанист Rane Simoinen и заедно с колегите си през следващите 30 минути той представи 6 песни от дебютния албум на групата - "Hell and Highwater", излязъл преди по-малко от месец. Сред заглавията бяха "Hourglass" и "Suicide Mission". Певецът Jason Flinck старателно надъхваше тълпата и получаваше видимо положителен отзвук. Мелодичният пауър/прогресив метъл на момчетата беше приятен за ухото, а и звукът бе направо разкошен като за подгряваща група. Може би само малка част от присъстващите знаеха, че тази банда беше преименувала страната ни на Bulgary в тур-разписанието на MySpace-страницата си, и докато онлайн грешката е коригирана към днешна дата, на тениските на хората от екипа на групата гафът все още се мъдреше. Е, не личеше българските фенове да бяха много сърдити заради такава дреболия, защото дадоха топло посрещане на финландските метъли. Преди последната песен от сета им, която бе и едноименна с албума, вокалистът Jason обяви: "Знаете, че следва кралицата на метъла". Около 30 минути след това изявление зазвуча инструменталът "The Reign", като малко след 21:20 ч. Tarja Turunen за втори път пристъпи на софийска сцена с присъщата й царствена осанка, загърната със сатенена бяла мантия.
   Склонна съм да поспоря дали финландката е кралица на метъла, но че има нещо кралско в нея няма и капка съмнение. Докато я наблюдавах снощи, размишлявах как тя се е обкръжила с мъже - колеги и музиканти - но болшинството от тях изглеждат като не повече от пажове в царската свита. Разбира се, ветеранът зад барабаните Mike Terrana и гигантът на челото Max Lilja са на малко по-висока позиция (включително и физически - и двамата свирят на подиуми от двете страни на Кралицата), но за останалите трима бяха запазени скромни местенца в дъното на сцената, които те почти не напускаха през целия концерт. Откакто финландската прима прави самостоятелни турнета, позициите на клавирист, басист и китарист са били заемани от няколко различни музиканти. Може би и затова го няма това усещане за единност и екипност, които се изграждат в банди с по-голям стаж. Спрямо миналогодишния концерт в България, съставът на групата на Tarja бе претърпял само една промяна - мястото зад клавира снощи бе заето от Christian Kretschmar от немската група SCHILLER. "Звярът" Mike Terrana и неговият чудовищен комплект барабани бяха зад преграда от прозрачен плексиглас, която на мене ми навяваше незнайно защо асоциации за обиталището на д-р Ханибъл Лектър във федералния затвор. Барабанното соло към средата на концерта показа за пореден път на българската публика, че този човек е "опасно луд" във възможно най-добрия смисъл на словосъчетанието. Така и не можах да осъзная как извади звук от барабаните, като едва ли не непрекъснато палките се въртяха между пръстите му или хвърчаха във въздуха. И професионален жонгльор можеше да се поучи от Terrana.
   Но да се върнем на звездата на вечерта - Tarja. Излишно е да минавам през изпълненията й в строга последователност и да хваля достойнствата на гласа й. Във вечерта на 12 октомври чухме отново почти целия й дебютен албум "My Winter Storm" на живо. Четири песни от NIGHTWISH-периода на вокалистката стоплиха сърцата на носталгичните към миналото на Tarja, като несъмнено най-горещо бе посрещнато изпълнението на "Nemo". Чаровната финландка усърдно сипеше комплименти по адрес на българските си фенове, а публиката й отвръщаше с много подкрепа в пеенето, скандиране на името й след почти всяко парче, ръкопляскания, подскачане и тропане с крака. Не липсваха и ласкаещите ни "Добър вечер, София" и "Благодаря" на чиста родна реч.
   Модната равносметка обаче остава в полза на миналогодишното шоу на Tarja, където тя сменяше тоалети почти през песен, а вечерта на 12 октомври изкара със скромните 4 смени на одежди, като едната беше снежната наметка и белият микрофон, предназначени единствено за реквизит към емблематичната "I Walk Alone".
   Неусетно изминаха почти час и половина, през които сякаш времето бе спряло и имаше само един опияняващ глас и едно ангелско лице. "Nemo" беше намек, че краят наближава. След тази песен Tarja сподели от сцената: "Няма думи, с които да мога да опиша как се чувствам в момента... хора, вие давате толкова много любов". И гласът й отново се разля в чувствената "Sing for Me".
   Бисът не закъсня, но това не беше стандартен бис. Раздвижване насред тълпата с участието на десетина оранжеви тениски на охранители сигурно предизвика не малко въпросително повдигнати вежди, но когато в освободеното малко пространство бе инсталирана стойка на микрофон и онзи малък кийборд със столче, които помним от миналата година, колко очи светнаха и колко усти затаиха дъх... Самата Tarja си проби път до центъра на залата заедно с Max Lilja и Alex Scholpp. Последва акустичен сет, през който една в друга преляха мелодиите на "Wisdom of Wind", "Boy and the Ghost", "Our Great Divide" и "Calling Grace". С риск да се повторя от миналата година, в тези уж крехки и раними моменти, Tarja е най-силна.
   "Die Alive", изпълнена вече от сцената с цялата група, изглеждаше като финалът на финалите. Дойде ред и на странните поклони на един крак и някакво плюшено мече, подадено от първите редове, което намери пътя си до плексигласовата преграда пред барабаните на Mike Terrana. Барабанистът пък връчи една от палките си на Tarja, която лично я хвърли в тълпата. Но все още това не бе всичко.
   Последната изненада на вечерта беше разтапящата балада "Sleeping Sun", която Tarja сякаш посвети изцяло на българските си фенове (не можах да открия такова изпълнение в друг сетлист от "Final Storm Tour"). И докато слънцето от Севера залязваше над морето от развълнувани ръце и хвърляше топли златни отблясъци, всички вече знаеха, че пак ще изгрее. Може би след една година.

   Следва пълният сетлист на състоялия се на 12 октомври 2009 г. в зала "Универсиада" в рамките на фестивала "Арена Музика" концерт на Tarja Turunen, организиран от "Sofia Music Enterprises", а галерията от почти 100 снимки можете да разгледате тук.
01. Intro (The Reign)
02. Enough
03. My Little Phoenix
04. She Is My Sin
05. Damned and Divine
06. Minor Heaven
07. I Walk Alone
08. Drum Solo / Ciaran’s Well Solo
09. Ciaran’s Well copied
10. Tired of Being Alone from
11. Lost Northen Star katehizis.com
12. Poison
13. Oasis
14. Nemo
15. Sing For Me
Бис:
16. Wisdom of Wind / Boy and the Ghost / Our Great Divide / Calling Grace
17. If You Believe
18. Deep Silent Complete
19. Die Alive
20. Sleeping Sun
Florimel


Коментари   (77)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


phantomlord 24.01.2010 17:20:07 отговори + 0 0
Концерта беше невероятен. Все едно бяхме участници в приказка, беше магическо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

danchorg 8.11.2009 12:18:08 отговори + 0 0
най готината група Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

autist 31.10.2009 18:28:27 отговори + 0 0
За мен беше истинско удоволствие да видя Макс - свързвам го винаги с най-доброто от Апокалиптика - заедно с Антеро, разбира се! За мен тази невероятна група не съществува отдавна - това, което остана от нея не заслужава коментар! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

autist 31.10.2009 14:53:18 отговори + 0 0
Black Day, не си загубил - аз лично смятам, че първия концерт беше значително по-добър! Истината, е че 80% от публиката искаше парчетата на Таря С Найтуиш - нейните също са добри, но не това е, с което я познаваме и обичаме! Определено мога да кажа, че тазгодишния концерт отстъпи по всички показатели - с едно голямо изключение - уникалната българска публика! Таря едва ли е посрещана където и да било по този начин! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Day 23.10.2009 14:22:49 отговори + 0 0
Таря е много добра, спор няма. Бях на миналогодишния концерт, този умишлено го пропуснах (е, браво, че е бил по- добър, де,). Защото е тъжно да видиш част от нещо прекрасно, което някога е било едно цяло. Таря не е това, което беше с NIGHTWISH , нито пък NIGHTWISH са това, което бяха с Таря. Тъжен факт, който не мога да преглътна все още. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


justakid 21.10.2009 22:04:51 отговори + 0 0
Като стана дума за блога:

"Like one year ago, my show in Sofia was a great success. It is very hard for me still to understand how on earth it is possible to have such an amazing audience in Bulgaria! The venue was once again totally crowded with singing and cheering people. All having big smiles on their faces during the whole concert. The band was SO happy and oh gosh, it was a thrill. One of the best audiences in the world, for sure "

http://www.mywinterstorm.com/blog/wp-content/photos/IMG_4476.JPG
http://www.mywinterstorm.com/blog/wp-content/photos/IMG_0282.JPG
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

NewComer 21.10.2009 15:02:48 отговори + 0 0
Само да кажа, че да с и потен и невчесан си е съвсем нормално като пееш и се движиш 2 часа. Трабва да го опита маноуор... Ама да пее!!!! и да се движи и да кара хиляди да се възхищават.

Съжелявам, че не можах да отида, но за това винаги ще има утре... Бях на пэрвия концерт, който ми се стори невероятен. Сегa изпитвам една чиста завист към всички посетили таз-годишния...

А! да - ест че ще пише на блог-а! Че как иначе! Тук вече си има здрава фен-база и то нейна си. Другия път - пак ще я изненадаме с многобройност
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

justakid 21.10.2009 12:09:18 отговори + 0 0
Е, явно Таря наистина ни харесва. Цитат от официалния й форум след концерта в Лондон.

Tarja's Bulgarian fans... when she was asked where in the world the best audience was, she said you guys! Her biggest surprise was when she played in Bulgaria, there were 5,000 people screaming and clapping for her, and she was like, "What the hell? Where did you guys come from?!"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стоил Тинков 21.10.2009 09:32:26 отговори + 0 0
Изпълненителите бяха страхотни, публиката - невероятна. Какво повече ти трябва. страхотен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.10.2009 19:55:14 отговори + 0 0
толкова ми е гадно,че не отидох.Тя е НЕВЕРОЯТНА!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cold Tears 19.10.2009 21:28:12 отговори + 0 0
Таря беше невероятна, а същото може да се каже и за БГ публиката, което ни прави чест. Приближаваме се до европейците... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Павел 18.10.2009 15:25:09 отговори + 0 0
Присъствах и на двата концерта на Таря. Определено мога да кажа че този беше доста по- добър, за разлика от миналогодишният когато озвучаването не беше добро и се губеше гласът на Таря. И на двата концерта имах удоволствието да бъда сред първите редово в близост до идола си. Определено изживях невероятни моменти , душата ми се изпълни. Таря се раздаваше и наистина и личеше че не се преструва, беше очарована от българстата публика. Ако изпълни отново казаното ще скоро пак ще е в България отново ще съм на концерта и. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нени 17.10.2009 22:06:44 отговори + 0 0
Бях на концерта на 12.10 беше невероятен не може да се опише с думи наистина какво мога да кажа повече Таря си е природен талант много збъркаха Найтуиш, че я изгониха без нея са за никъде! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

. 17.10.2009 14:35:37 отговори + 0 0
@manowar_slave - 2009-10-17 00:11:09 - и аз се чудя как може да има такива хора, които от нямане какво да правят досаждат на околните с малоумните си коментари, но - те - съществувате. Слушайте Азис, той е винаги добре дрениран и напудрен. Ако сте поне на 1/10 толкова "грозна" като "НЕЩО"-то няма да Ви откажа. Срещал съм я лично на живо и мацето си е супер, което категорично не мога да кажа за масата "метълки", които виждам. Преперете си злобата и си пуснете "Напипай го" да се понесете на вълните на екстаза и си намерете мъж. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

manowar_slave 17.10.2009 00:11:09 отговори + 0 0
Все още се чудя как може да има хора посещаващи концерта на тази...да де това..ъъ НЕЩО! Да си пуснеш една песен - да,но да гледаш това потно и грозно Нещо толкова време пред теб.. Не не ужас! Пълен Ужас! А да слушаш виенето му (shake) Не бих го преживяла !! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Все тая 16.10.2009 19:51:55 отговори + 0 0
До kukumqv - 2009-10-16 15:34:46 - не мога да се съглася. Бях на концертите и в Истанбул и в София. Не забелязах подобно нещо. Още повече, че челистът на практика е по-напред от нея на сцената това едно. Второ: Терана също е изнесен (доста нетипично за барабнист) най-отпред на сцената, а не по традиция някъде назад. Таря в крайна сметка е вокал и лице на групата, да слезе да пее от мазето ли? Четох някъде изказване на Тоумас, че когато тя е била в НУ е имало разбиране помежду им за да не са като повечето групи - вокалът да е гласът на групата и в интервюта и навсякъде извън сцената, Таря да стои по-встрани. Що се отнася до истината за това, какви са причините да я изгонят от групата - това си го знаят само те и не виждам, защо някои хора могат да го преживеят вече 4 години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kukumqv 16.10.2009 15:34:46 отговори + 0 0
слушах концерта в букурещ,в софия не.пее върховно ...но за себе си ,групата я няма ,тя е някъде отзад и само държи фона...затова таря я няма в найтуиш.просто иска да пее сама ,което не е лошо, но не става за група и затова се разделиха с нея... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 15.10.2009 00:46:05 отговори + 0 0
Florimel, от опит казвам, че е трудно да се пише за концерт, тъй като концерта е емоция, а емоция се описва трудно. Добро ревю, на мен ми даде представа какво е било на концерта . Успех.

А за плюещите - отидете да ударите една бира и не си затормозяваите живота с негативизъм
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vassito 14.10.2009 21:52:51 отговори + 0 0
до viks - Таря даде автографи на всички, само че много късно след полунощ. Аз бях от 10-те, които се срещнаха с нея след концерта.Отблизо е мнооооого красива! Но тези които чакаха отвън също взеха автографи, не се е измъкнала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тони 14.10.2009 21:00:30 отговори + 0 0
Страхотни снимки! Изключително емоционален концерт! Таря отново ни показа стил, класа, уникален глас, невероятен контакт с публиката и сценично поведение! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.10.2009 12:29:26 отговори + 0 0
Това, че Таря олекоти значително музиката си и не използва толкова дисторшън както в Найтуиш, не означава, че е свалила летвата. Просто не допада на вкуса на много от феновете на Найтуш, но за сметка на това си спечели нови фенове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanley 14.10.2009 10:19:34 отговори + 0 0
Таря е най-съвършеното творение на Господ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nat 14.10.2009 00:09:18 отговори + 0 0
много готин репортаж

а концерта ... УНИКАЛЕН! дори по-готин от предния път, а тогава се изкефих на макс.
и не мога да се съглася, че солото на Таря е по-слабо от кариерата и с Nightwish - разни хора, разни вкусове.

@deville: "беше сред най-добрите примери за тържеството на музиката като такава. Имаше метъл, имаше класика, имаше интимност, имаше хъс, имаше лудост, имаше красота." - мн добре го каза



адски мн се радвам, че тя дойде (пак), че аз отидох (пак), че залата беше пълна и цареше екстаз вътре и ... дано се върне.


поздрави

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 14.10.2009 00:05:55 отговори + 0 0
А аз предлагам на тези, дето дуднат за репортажа, да ходят да си заврат главите в свинско шкембе.
Написали сме "немците от Furnaze", те ни дуднат, че си били казали, че са от Англия. Групата е базирана в Англия, но в нея участват немци. Това е явно невъзможно според някои. Или прави немците англичани :-D
Не можело да споменаваме, че басистката им била дебела или материята на роклята на Таря. Ами, ако Таря се появи гола и това ли не можем да споменем? Щото сигурно няма да има отношение към концерта :-DDD
И т. н.
Може би е време да декларираме, че сайтът ни е порнографски и децата, чиито родители са имали благоразумието да инсталират "Cyber Patrool", "Net Nanny" или нещо подобно, да нямат достъп до него. Или поне до коментарите :-D

А на разни стари познайници, които са заемали длъжност драскач в жълто вестниче и в момента са само едно стъпало по-нагоре, пожелавам здрави пръсти. За да се държат добре за перилата ;-))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 23:35:14 отговори + 0 0
А кой е "неизмисленият" журналистически факултет? Може би този в юго-черноморския нов свободен университет? :-D

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Florimel 13.10.2009 23:06:49 отговори + 0 0
А аз предлагам да си пишат собствени репортажи. Има блогове, last.fm, Facebook, MySpace - пишете, моля, публикувайте и споделяйте! И разбира се, осигурете ни възможността и ние да коментираме написаното от вас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 22:58:57 отговори + 0 0
Аз предлагам на тези, дето дуднат за качеството на репортажа, да си скъсат гьона от учене за диплома по журналистика (и то не в измисления журналистически факултет на СУ), да поработят по специалността и чак после да раздават акъл как се пише репортаж.
Благодаря за вниманието!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

viks 13.10.2009 22:08:44 отговори + 0 0
абе аз не разбрах последно Таря излезе ли от задния вход да се види с феновете или се измакна отнякаде. Аз чаках до 1 без нещо, но трябваше да тръгвам. Казаха че няма смисъл и че няма да излизе от там но чух отнякаде че е излязла Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 13.10.2009 21:55:09 отговори + 0 0
Бъзикам ви бе, хора, много сте лесни... :-D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jetttttt 13.10.2009 20:58:27 отговори + 0 0
Имам чувството ,че тази -дето спа до мен-,е написала репортажа за концерта... Беше ВЕЛИКО !!!За съжаление минало ,но с надежда за следващ път ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Florimel 13.10.2009 20:34:33 отговори + 0 0
vassito - 2009-10-13 12:17:56
"...и освен това, когато пя в публиката беше с челиста и пианиста Кристиян, а не с Алекс Шолп."

За справка, че Алекс е бил долу с нея: http://www.youtube.com/watch?v=5_dy0518OiU
Иначе да, мой пропуск е, че не съм споменала Кристиян.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 13.10.2009 20:23:02 отговори + 0 0
"Пък който харесва боб с наденица - може да си хапне! Ай, добър апетит! "

Пич ти си някъв пророк! :Д
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 19:52:45 отговори + 0 0
Страхотен концерт Клиповете го доказват:
She is my sin - http://www.youtube.com/watch?v=oB_HhAl5AiE
Ciaran’s Well- http://www.youtube.com/watch?v=EIaSktTWRt0
Nemo - http://www.youtube.com/watch?v=oO_sjia7qi4
Medley - http://www.youtube.com/watch?v=5_dy0518OiU
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станимир 13.10.2009 18:26:08 отговори + 0 0
Не ми се мислят епитети, а и не мисля, че има думи, които да опишат точно концерта, за това ще кажа просто, че беше ЗАШЕМЕТЯВАЩО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BloodyRose 13.10.2009 18:00:17 отговори + 0 0
Невероятно шоу и невероятна публика.Беше още по-хубав концерт от миналогодишния Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ostrogoth 13.10.2009 17:09:46 отговори + 0 0
Както е тръгнало коментарите има шанс да надминат концерта по интерес :-)))На който му е харесал концерта - си е за него, пък на който не му е харесал - пак си е за него! Въпрос на вкус!
Пък който харесва боб с наденица - може да си хапне! Ай, добър апетит!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

владислав 13.10.2009 17:01:44 отговори + 0 0
тоалетите,сценичното поведение,гласа,излъчването на Таря и самата и красота-ето з атва отидох на концерта. Иначе в музикален план нее кво знае кво,но концерта е ,з ада с егледа,а не само за да се слуша :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 16:53:02 отговори + 0 0
УНИКАЛНО беше!
Незабравима вечер!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Florimel 13.10.2009 16:37:37 отговори + 0 0
Айде народеееее юруш на коментарите, топли и евтини! Благодаря на всички, прекрасни сте - както много точно отбеляза Satyr, "незначителните детайли" в статията са там именно за да има за какво да се хванете всички вие. Детайлите правят един концерт. А при Таря сценичното облекло е неразделен елемент от цялостното й представяне и не може да не се дискутира.
Специално Ламята Спаска бих почерпила една бира за откровеното, но културно изразено мнение. Ламьо, нищо лошо няма в това, че не те кефи как пиша. А колегата Малдорор наистина е майстор на перото, пожелавам ти да се радваш на още множество негови творения. Следващото очаквай в неделя, след концерта на Rage и Sabaton. Ще се видим там m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 13.10.2009 15:21:33 отговори + 0 0
Не, шостакович, синергията всъщност е нещо доста по-вълнуващо от просто тампонче с конче накрая, обаче гладкото ти комплексирано мозъче просто няма как да го разбере, затова се иска малко въображение и по-редовен секс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


60stak0v14 13.10.2009 15:08:25 отговори + 0 0
@deville - тва, синергията, беше нещо заради което момичетата ползват тампони с кончета накрая, нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 15:04:22 отговори + 0 0
Furnaze сами си казаха, че са от Англия. Не виждам какво общо има това, че басистката имала наднормено тегло!? Не ми се коментират тия глупави детайли от статията. Концертът на Таря беше много по-добър от миналата година, поне откъм звук. Явно Универсиада става за концерти, за разлика от Фестивална( миналата година беше кошмарно озвучението, чувах само Майк Тарана) Беше емоционално, беше красиво- факт е че публиката пощуря Само дето по-голямата част от нея пак беше дошла най-вече за да чуе песните на Найтуиш. Явно добри певци много, но добри композитори......тц Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 13.10.2009 14:57:22 отговори + 0 0
Таря е певица, при това оперна, при това завършила оперно пеене, при това практикувала такова, много преди Nightwish да я вземат под крилото си и да я вербуват за метъла.
Това, което Таря не е, тя не е метъл певица, но с годините постигна чудесна синергия между двата взаимнодопълващи се жанра.
Това, което няма никакво значение в момента е, каква точно певица е Таря и към кой жанр принадлежи. Без да съм била някога особен фен, нито на Nightwish, нито на такъв тип пеене, не мога да не призная, че това, което тя поднесе снощи, беше сред най-добрите примери за тържеството на музиката като такава. Имаше метъл, имаше класика, имаше интимност, имаше хъс, имаше лудост, имаше красота.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 13.10.2009 14:50:26 отговори + 0 0
Tarja : Nightwish = 5:0

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ела 13.10.2009 14:36:27 отговори + 0 0
Нямям думи!!!Концерта беше уникален Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Azzzz 13.10.2009 13:36:13 отговори + 0 0
Жалко, изглешдаше страхотно и с другите одежди. Нищо де и тези са супер. 10x Satyr!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 13:35:23 отговори + 0 0
Yanni, не знам защо реши, че Таря е слаба оперна певица, слушал съм доста нейни изпълнения, както и такива на легенди като Мария Калас, да ти кажа, мисля, че ти не си слушал а си пишеш наизуст за да се правиш на интересен. Доста странно, в предвид, че явно си фен на Yanni, който също е страхотен музикант. Озвучаването беше дело на THC - фирмата не е лоша, но инструментите не бяха настроени правилно, синтезатора беше фалшив, китарата изпъкваше, а залата пращеше като полудяла при по-ниски честоти ( чуваше се от щорите от двете страни ). Не ми хареса и включването на Furnace и Kings of Modesty - първите с копията си на Металика успяха да увредят слуха ми достатъчно преди Таря, една от песните им, някакво Pig беше, ползваше за основна мелодия дълги фрагменти от Master of Puppets. Вокалистът на KoM пък се усети навреме, че пищенето му се усилва десетократно и трансформира в пирон за мозъка от некадърно настроените озвучителни тела с ясно засилена високочестотна област на хорните. Да не говорим, че не разбрах какво общо имат като музика тези групи с музиката на Таря. Таря се представи отлично, направи една незабравима вечер и се надявам скоро да ни представи новият си албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kamski94 13.10.2009 13:11:01 отговори + 0 0
Не беше кой знае къв концерта,но Таря е страхортна мацка и има мног красив и силен глас.Песните от личните и албуми са много по-слаби в музикален план от тези на Найтуиш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arcturus 13.10.2009 12:26:25 отговори + 0 0
Yanni -леле голем "разбирач" си бил бе..тц,тц Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 13.10.2009 12:21:48 отговори + 0 0
Няма, разрешени за снимане бяха само първите три песни. И ме оставете на спокойствие, да си ям пицата с пеперони! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Azzzz 13.10.2009 12:20:41 отговори + 0 0
Браво за репортажа и снимките, но няма ли да има снимки и от по-натам, Таря беше облечена така само през първите 3-4 песни ...? Иначе концерта беше УНИКАЛЕН ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 13.10.2009 12:18:21 отговори + 0 0
А ако им погледнем имената:
Olivier Vermeersch
Andie Cayne
Daniel Zeman

Чисти роднини на Чарлс Дикенс :-)

vassito - По-спокойно. И питай по въпроса за епитетите учителката си по литература, ако не те е научила.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vassito 13.10.2009 12:17:56 отговори + 0 0
именно, кво значение от какъв плат й е мантията, туй ли е важното, че за него да пише в ревюто... и освен това, когато пя в публиката беше с челиста и пианиста Кристиян,а не с Алекс Шолп. Концертът беше великолепен и даже по-емоционален от миналогодишния. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 12:15:11 отговори + 0 0
Защото и те самите си го казаха, но какво и да е... това не е толкова важно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Все тая 13.10.2009 12:13:56 отговори + 0 0
До "Анонимен - 2009-10-13 12:11:23" - англичани са. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 13.10.2009 12:13:23 отговори + 0 0
Не е съвсем ясно. Според Майспейса им са в Лондон, но тук например ги дават немци:
http://www.metal-archives.com/band.php?id=12248
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 12:11:23 отговори + 0 0
Само да питам - тия Furnaze не бяха ли англичани? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 13.10.2009 12:07:08 отговори + 0 0
"Интересно как винаги се хващате за най-смешните детайли "

Това е правило тук, иначе няма за какво да се хванат :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 12:02:23 отговори + 0 0
Интересно как винаги се хващате за най-смешните детайли :@
иначе концерта беше уникален!!!! tuhannet kiitokset!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vassito 13.10.2009 11:58:57 отговори + 0 0
Как разбра пък, че мантията й е от сатен...? кви са тия глупости Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ламята Спаска 13.10.2009 11:45:58 отговори + 0 0
Това беше нечовешки концерт наистина! Не ми хареса само Poison на Alice Cooper. Такива парчета очевидно не й пасват. Прави ми впечатление, че сега изпълненията на Таря са много по-емоционални и динамични, а в Nightwish беше доста по-статична.
Страхотно беше. Florimel, много слаб репортаж, написан като от начинаещ, който не е успял да отрази достатъчно въздействащо атмосферата в залата, но набляга на маловажните детайли, като броя на сменените тоалети, например. А и стилът и изказът ти не ми харесват,нищо лично, но предпочитам да чета репортажи от Maldoror
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Все тая 13.10.2009 11:33:51 отговори + 0 0
Концертът беше супер! На светлинни години от този в Турция. За организация, звук и т.н. не ми се говори. Беше по-добре от миналата година като озвучаване - аз чувах и вокал и инструменти - кеф!

Енгелбърт Хъмпърдинг, надявам се, ако не догодина, то поне в близките години "възпитание" да не е мръсна дума. Чудно е, защо вместо човек да замълчи, когато няма какво смислено да каже, той предпочита да ръси простотии...?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

daingb 13.10.2009 11:12:31 отговори + 0 0
НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Енгелбърт Хъмпърдинг 13.10.2009 10:32:22 отговори + 0 0
Надявам се догодина Таря да бъде дори още по-близка с публиката, дори интимна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ppp 13.10.2009 10:22:19 отговори + 0 0
Само да кажа, че според мен тя не смени тоалетите си, защото беше наистина много топло в залата и може би това я накара. Концерта беше невероятен, когато дойде пак ще отида с голямо удоволствие Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metallica fan 13.10.2009 09:54:55 отговори + 0 0
Концертът беше изключителен, но озвучаването беше определено дразнещо на моменти. Хората от SME трябва да направят нещо по въпроса, като най-напред изяснят дали е ставало въпрос за грешка на озвучителите или просто самата техника е амортизирана. Но не бива една толкова вълшебна вечер да се помрачава от технически неуредици.
Надявам се Таря да си спази обещанието и догодина пак да дойде, като много ми се иска следващия път да изпълни повече песни на Nightwish, защото, за съжаление, нейният собствен репертоар просто не е от класата на бившата й група. Вярвам, че постепенно тя ще се наложи и като добър композитор.
Който не дойде на концерта, изпусна много
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 13.10.2009 09:53:26 отговори + 0 0
Беше великолепно. По-хубаво и от миналата година.
И к'во като е сменила само четири тоалета? - Нали не сме на модно ревю?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.10.2009 09:29:00 отговори + 0 0
ахахаха, отвратителен грим! повече няма да коментирам.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samantha 13.10.2009 09:23:56 отговори + 0 0
Страхотен концерт, по-емоционален от миналата година! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slania 13.10.2009 08:11:12 отговори + 0 0
Беше прекрасно! И по - красиво и по- емоционално и Таря бе още по - близка с публиката, страхотно!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Invidia 13.10.2009 00:21:05 отговори + 0 0
Беше по-красиво и от миналата година!
Браво на Таря и невероятната и банда, че ни направиха част от тази приказка!
Незабравим концерт, чакам ги с нетърпение отново!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Heart 13.10.2009 00:13:26 отговори + 0 0
Уникалният концерт просто! Който не е бил не знае какво е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

halitaan 13.10.2009 00:09:38 отговори + 0 0
При положение , че не сте били там ( имам предвид хората , които пишат глупости) , нямате право да казвате кой може да пее и кой не и всякакви подобни неща. Ако някой от вас може да направи нещо по-добро и по-невероятно от това , което ни Таря представи преди минути , то тогава ще ви призная . Но тъй като едва ли ще можете , най-добре е да си мълчите ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Crue Fan 13.10.2009 00:03:34 отговори + 0 0
Аре хейтърчетата тук да замълчат... току що се прибирам от залата и мога да кажа че няма такова шоу....пълна зала. И невероятен глас..... без думи просто..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

headache 12.10.2009 23:41:46 отговори + 0 0
За всеки влак си има пътници!
Това, че не я харесвате не значи, че е лоша певица.
Пълните зали и продажбите на албума и друга казват, но щом сте решили....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Yanni 12.10.2009 23:27:52 отговори + 0 0
Едва ли, тъй като Тарджа е кошмарна оперна певица. Тя всъщност изобщо не е оперна певица, но това е друга тема... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

опера 12.10.2009 23:17:33 отговори + 0 0
Феновете на операта в БГ са доволни сигурно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".