Техническата подготовка за концерта на Sting стартира в събота

2 юни 2011, 10:44 ч. 354 / 9 2
пред./следв.
"Sofia Music Enterprises" разпространиха следното съобщение:

   Техническата подготовка за концерта на Sting стартира в събота!!!

   Репетициите на Софийска филхармония вече започнаха!

   Остават броени дни до най-вълнуващото музикално събитие на това лято, което хилядите меломани очакват с огромно нетърпение – концертът на Стинг на 07 юни, София, част от Symphonicity Tour 2011.

   Концертът на Стинг в България се осъществява с любезната подкрепа на Райфайзен банк, Виваком и Туборг.

   Преди броени дни стана ясно, че Стинг ще се срещне с 10 от най-верните си български фенове, които ще бъдат избрани измежду участниците в три игри, които ще се проведат единствено в НОВА телевизия и радио станциите STAR FM и FM + - основните медийни партньори на София Мюзик Ентерпрайсис за това събитие. Печелившите ще имат изключителната възможност да се срещнат на живо с голямата звезда броени часове преди той да излезе на сцената на стадион „Георги Аспарухов”, да разменят по няколко думи с любимия си музикант и да се снимат с него.

   Техническата подготовка за събитието ще стартира с пълна сила на 04.06, събота. За стриктното изпълнение на всички детайли, касаещи озвучаването, осветлението и техническите съоръжения, които са идентични за цялото турне, ще се погрижат чуждестранни специалисти, които ще бъдат подпомагани от нашите местни екипи от професионалисти.

   Огромният интерес към концерта на Стинг в София беше прогнозиран преди месеци. За информация на многобройните фенове, ограничено количество билети на цени само от 100 и 150 лв., могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и неговите партньори, както и онлайн на www.ticketpro.bg

   Във всеки един от градове, част от Symphonicity Tour 2011, седмици преди датата на съответния концерт са предвидени репетиции на симфоничните оркестри, които ще бъдат водени от едни от най-изявените съвременни диригенти. Вчера в зала "България" започнаха и репетициите на Софийската филхармония. Те се провеждат от един от най-талантливите, млади, американски диригенти - Челси Типтън. Въпреки дългия и уморителен полет, маестрото вложи максимална енергия и емоция в първия ден на репетициите, които продължиха повече от шест часа. Маестро Типтън сподели, че изпитва изключителна лекота в работата си с нашия оркестър. Тези репетиции включват и подготовката на родните музиканти за първата им среща със Стинг и младата диригентка Сара Хикс на концерта им в Букурещ, ден преди този в София.

   Сара Хикс ще пристигне у нас в деня на концерта. Младата дама е първата жена диригент на Симфоничния оркестър на Минесота и ще дирижира по време на цялата европейска част на Symphonicity Tour 2011.

   Турнето на Стинг със симфоничен оркестър оставя трайна следа у публиката в цял свят, а отзивите за всеки един от концертите са повече от блестящи. Българската публика нетърпеливо очаква да види на живо този прекрасен спектакъл, изпълнен с чувственост и много талант.


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ха 2.06.2011 14:10:36 отговори + 0 0
"ограничено количество билети на цени САМО от 100 и 150 лв."
к`во му плащаш...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.06.2011 11:30:25 отговори + 0 0
Стинг - яко жица! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".