THE DIALOGICS с видеоклип към сингъла "Mirrored Cracked Reality"

9 ное 2022, 17:06 ч. 721 / 14 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

The Dialogics се завръщат с втория си сингъл Mirrored Cracked Reality

Втората песен на групата, създадена от китариста и композитор Даниел Елисеев и китариста Александър Георгиев, е крачка встрани от първичното и сурово звучене на дебютното парче на The Dialogics "Градът" с Димитър Василев - Нуфри, като добавя повече пластове и по-богати вокални и китарни мелодии, но не напуска територията на рокендрола – в основата на композицията пак е тежък риф, чиято мисия е да влезе моментално под кожата на слушателя. Вокалите този път са поверени на Джейми Уилтшиър - певец на британската банда Standing Like Statues и финалист в UK Songwriting Contest 2021. Двамата с Даниел се запознават покрай работата си като сешън музиканти. Първоначално парчето е с български текст, написан от Даниел Елисеев, а английската му версия, изпята от Уилтшиър, е дело на Алексис Димитриу.

„В основната на Mirrored Cracked Reality стоят сблъсъкът между илюзия и реалност от една страна, а от друга страна двойнствеността на човешката природа. Всички ние сме изтъкани от противоречия, а да стои на кръстопът в живота си отдавна се е превърнало в естествено състояние за съвременния човек", споделя Даниел Елисеев, който е автор на музиката и аранжимента на песента.

„Идеята и амбицията ни е да издадем цял албум през 2023 г. Имаме доста идеи, но те трябва да бъдат облечени в подходящата форма - тоест ни предстои още много работа, оставили сме вратата широко отворена за нови съмишленици, които да се включат в композирането и целия творчески процес", отговаря на резонния въпрос за бъдещето на The Dialogics Александър Георгиев.

В записите на Mirror Cracked Reality освен Даниел Елисеев (китара), Александър Георгиев (китара) и Джейми Уилтшиър (вокал) участват Алек Цандев (бас) и Георги Варамезов (барабани). Сингълът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура" (НФК). Mirrored Cracked Reality е записана и смесена в в студио „Ретро" от Станислав Донев – Митеран с мастеринг от Дариус Ван Хелфтерен (https://www.amsterdammastering.com/). Видеоклипът към песента е режисиран от Димитър Гочев. Оператор е Симеон Парашкевов, а режисьор по монтажа на видеото е Ния Александрова. Графичният дизайн и визуалната комуникация са дело на Иво „Кукер" Христов.

Видеоклипът на Mirror Cracked Reality е тук:

 

 

the dialogics

още за:

The Dialogics


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".