THE ORB и David Gilmour издават "Metallic Spheres" на 12 октомври

21 авг 2010, 14:10 ч. 206 / 2 1
пред./следв.
"Columbia Records"/"Virginia Records" ще издадат на 12 октомври "Metallic Spheres" на THE ORB и David Gilmour (PINK FLOYD). THE ORB е британска "ембиънт/хаус" банда, която започва работа с David Gilmour след съвместната версия на Graham Nash - "Chicago" за благотворителен проект. Youth (познат като Martin Glover) бе поканен за създаването на ремикс, и именно той и Alex Paterson, като THE ORB, толкова се въодушевяват от задачата, че продължават работата си, докато не се превръща в цял албум. След отправената молба към Gilmour, който участва с китарата си в студиото на Youth в Южен Лондон, да удължат и обогатят творението си - звукова микстура от разнообразни стилове. Така се ражда проектът "Metallic Spheres". Дискът е предназначен за слушане в две части - "Metallic Side" (24:48 мин.) и "Spheres Side" (25:09 мин.). Всеки трак, или страна, се състои от пет действия. В албума са включени уникалната разпознаваема електрическа китара на David Gilmour, саунд-експериментите на клавира на Alex Paterson и бас китарата и u.dlrtkrje на Youth. Албумът излиза в три формата: стандартна, двойно луксозна CD и дигитална версия и 180-грамов винил. Двойното луксозно CD включва допълнителен диск с новото 3D60-звучене, което позволява 360 градуса саунд преживяване със стерео парчетата без специално оборудване.

още за:

David GilmourThe Orb


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Викс 21.08.2010 14:53:18 отговори + 0 0
Страхотно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".