"The Other Side" празнува 20 години с концерт на 18 януари

19 ное 2019, 11:46 ч. 1344 / 4 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

The Other Side ще отбележи своята двадесета годишнина с концерт. Събитието ще бъде в столичния клуб Live & Loud на 18 януари 2020 г. (събота). Предстои анонс на групите-участници и предварителната продажба на билети.

Нека припомним историята. През 1999 г. се проведе фестивалът в Приморско, който даде името на нашата скромна медия. Идеята бе да издаваме фестивален бюлетин на събитието край морето. Събитието събра групи от България и чужбина и по свой начин изигра ролята си в бългърския ъндърграунд.

За добро или не, изданието от 99-та бе единственото (има репортаж за него в първия брой на нюзлетъра). В този първи брой се съдържат репортажи на други култови събития, като АнтиСПИН Феста в Благоевград и Storms In Dreamssilence, провели се през декември същата година. Може би това е едно от първите интервюта на ENTHRALLMENT... И така, януари 2000 г., на ксерокса бяха копирани малко повечко от 100 такива книжлета, които се разпродадоха на цена от 1 лев. Ще забележите, че доста често фигурира името Forlorn Magazine, някъде в периода 1998 – 2002 г. бе ползвано и това име, даже през 2000 г. се появи англоезичен уебзин с него, който бе активен в продължение на две години. За съжаление, голяма част от материалите в него са загубени... Но през 2017 г. Forlorn бе възстановен като англоезичен блог, който придобива своя онлайн живот.

Идеологът на The Other Side и негов жаден редактор Гияс Гулиев коментира: "Обръщайки се назад, виждам времена, когато нямаше блогове, сайтове правеха малцина, информацията се разпространяваше с флаери и плакатчета „от принтера", сложени на стратегическо място на Попа, Кравай или Борисова градина... Тогава аз се подписвам като Гого, псевдонимът Mrazek дойде по-късно. В ревю секцията на броя ще видите и няколко текста на Rock Thrashler, който сътрудничи и до ден днешен и един от ударните ни автори.
Искам да благодаря на всички читатели през годините, както и на всички настоящи и вече ненастоящи сътрудници, редактори, фотографи, главни редактори и просто фенове, отделяли от времето си, за да помагат. Наздраве и поклон! "

 

още за:

The Other Side


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


!!! 19.11.2019 13:47:37 отговори + 13 2
Хубави времена бяха и феновете бяха по-истински и всичко бе по-спокойно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".