TIDES FROM NEBULA с концерт в София на 29 септември

17 юни 2022, 15:42 ч. 605 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Една от най-добрите европейски инструментални групи Tides From Nebula пристига за концерт в София на 29-ти септември.

Специални гости ще са сънародниците им In2Elements.

Tides From Nebula са създадени в началото на 2008 г. във Варшава. Още от самото начало съставът им се състои от Maciej Karbowski, Tomasz Stołowski, Adam Waleszyński и Przemek Węgłowski и остава същият до края на 2018 г., когато Адам напуска групата, а TFN официално остават трима.

Но преди това те завършват 2018 г. по зрелищен начин, изнасяйки концерт за рожден ден пред 1000 фенове, събрани в родния им град Варшава, Полша. Тъй като TFN далеч не е локална група, те обикалят усилено из цяла Европа и Азия, разширявайки своята фенбаза постепенно с всеки албум. Не е преувеличено да се каже, че те са вече една от най-уважаваните и добре познати инструментални рок групи в Европа.

Тяхната музика би могла да се определи като рок, ако не беше фактът, че никога не са имали нужда от вокалист. Те охотно посочват ембиънт музиката като източник на вдъхновение, но динамичността и живостта са най-важни в техните композиции. Разбира се, някои от стилистичните влияния, които групата черпи, са от Oceansize, Deftones, Radiohead, M83, Niels Frahm. Продукцията им е брилянтна, звукът им е направил още една крачка напред и е превъзходно добре балансиран. Няма вокали и семпли, но всяка песен има история за разказване и заедно образуват нещо специално.

След трудните последни две години Tides From Nebula се завръщат, по-силни от всякога с два нови сингли, написани по време на пандемията. Групата ни е подготвила освежен сет, пълен със стари класики и нови епични парчета.

In2Elements стартира през 2017 г. като самостоятелен инструментален проект на китариста Adam Szopa, вдъхновен от ембиент/пост музиката. След издаването на сингъла The World to Come през 2018 г. и добре приетия пълнометражен албум Cold през 2019 г., проектът се превръща в група, която да работи върху нови издания. Допълнени от Krzysztof Rutka (бивш Transmission Zero) на бас и Michał Szendzielorz (Gallileous) на барабани, триото записва новия материал в Nebula Studio във Варшава през декември 2019 г. и го издава на 17 април 2020 г. под формата на албум, озаглавен Cycles.
Две години след издаването на Cycles, In2Elements се завръщат с нов албум, наречен It's Always Darkest Before the Dawn, който ще бъде издаден през септември 2022 г. и в който изследват по-тъмни теми и по-тежки рифове.

Концертът ще е на 29-ти септември в клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) с начален час 20:30.

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg - https://epaygo.bg/3093869216

В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".