Tim "Ripper" Owens: "Обичам България!"

20 авг 2017, 20:40 ч. 2380 / 16 1
пред./следв.

   В края на миналия и началото на настоящия месец бившият вокалист на JUDAS PRIEST, работил още с ICED EARTH, Yngwie Malmsteen, WINTER'S BANE и др., Tim "Ripper" Owens осъществи поредното си госутване в България. Той бе подкрепен от местните хард рок герои Б.Т.Р. и се изяви в Тутракан, Бургас и Крапец. 

   При пребиваването на именития певец у нас той е интервюиран от Даниел Стефанов за сайта "Metal Temple" (metal-temple.com). Интервюто бе предоставето от автора му и на WeRock.bg, като може да го прочетете по-долу.

 

Даниел Стефанов: И така, добре дошъл в Бургас!
Tim "Ripper" Owens: Благодаря!

Това е четвъртото ти посещение в България, какво ти харесва най-много, когато свириш тук?
Мисля, че може и да съм идвал повече от четири пъти, всъщност, още два пъти за самостоятелни концерти. Това, което е хубаво, е че сега тези момчета стават мои приятели - тези момчета от бандата (Б.Т.Р., бел. ред.) - и е чудесно да бъда заедно с тях, така имам добра банда със себе си тук. А феновете - вече познавам много хора, имам много приятели - от кметове на градове до всякакви други хора - тук е страхотно и това е чудесно място за концерти.

Свирил си пред 100 души и пред десетки хиляди хора. Кое от двете предпочиташ и защо?
Ами, огромната публика е обикновено на фестивали. Там е по-трудно, тъй като не всички са там заради теб. И ако свириш пред 100 000 души, имам предвид, аз тъкмо свирих на Вакен пред над 70 000, това е страхотно и чудесно, но има около сто метра пред теб до публиката, защото загражденията са толкова далеч. Ако искаш феновете да участват и хората да са въвлечени в изпълнението, малките места са чудесни, но не мисля, че някой наистина харесва да свири на много малки места. Имам предвид от финансова гледна точка, но… Ако трябва да съм честен, аз обичам да го правя, така че мога да свиря пред 50 души или, на моите самостоятелни концерти, може би 100 човека е била най-малката публика, пред която съм излизал за отделни участия, а по турнетата ми излизам пред 4000 души и те всички са страхотни, всеки от тях. А не казват ли, че размерът няма значение?

Ronnie James Dio и Rob Halford са двамата най-велики певци в метъла за всички времена. А ти си единственият човек, който успешно се превъплъщавал в тях. Чии песни са по-трудни за изпълнение и кои е по-трудно да усетиш?
По отношение на Ronnie беше голям късмет, че имах възможност да почета неговата музика и това не беше като превъплъщаване в когото и да е, беше яко да го правя. Ronnie определено е по-голямо изпитание за гласа, той е този, който те увлича повече, стилът му е по-труден. За мен е по-труден. Стилът на Rob Halford е по-забавен, повече смесва различни похвати, а моят стил е като да ги събереш заедно, но на турне да пея песни на Ronnie, понеже е различно за мен, е по-изтощително, определено ме изтощава повече.

Виждал си повече от метъл сцената от повечето други музиканти и си работил с банди от всякакъв калибър. С какъв тип хора предпочиташ да работиш - с по-малко опит, но с които можеш да се разбереш, или професионалисти с труден характер?
Хм, знам ли, когато съм работил с хора, дори и да съм критичен към цялото начинание, никога не съм имал проблеми с никого, професионалист или не. Мнението ми е, че определено искам да работя с някой, който ще бъде професионалист и ще действа професионално. Няма значение дали е местна банда с хора, нямащи опит, ако можеш да работиш професионално. Това е работа не е почивка. Но професионалните музиканти, повечето с които съм работил, имат този подход - да знаят как да правят нещата. Всички, с които работя, имам предвид бандата, която обикновено използвам в Европа, това е група от Ирландия, наречена Sandstone, тези момчета са фантастични и са чудесни музиканти и толкова професионалисти, колкото е възможно. А в Южна Америка, в Бразилия също работя с определена банда за целия тамошен пазар, има и друга група, с която работя в Аржентина, всички те са много добри и големи професионалисти. Млади са, а аз съм работил с банди по целия свят, срещал съм и хора, които не са толкова професионалисти колкото си мислят. Това е по-трудното. Мисля, че е по-трудно да работиш с изпълнител, който не е професионалист, но си мисли че е, и има поведение все едно е всемогъщ. Случвало се е и в моя роден град и това е най-лошият тип хора, с който съм работил. Никой не е всемогъщ, ние сме равни, всички сме равни като личности.

На феновете наистина им хареса да работиш с Blaze Bayley. Можем ли да очакваме още проекти като този?
Да, Blaze и аз си изкарваме страхотно. Забавно е, защото ние реално се срещнахме само преди няколко години на съвместно турне в Южна Америка, а аз нямах представа какво да очаквам. Получи се фантастично, прекарахме чудесно, станахме наистина добри приятели, смяхме се много. Настина беше удоволствие да съм на турне с него, изнасяхме концерти и после прекарвахме време заедно и бяха хубави времена.

Страхотно е да чуя това, той определено е чудесен човек? Когато K.K. се оттегли от Judas те взеха Ritchie Faulkner и продължиха. Ако някога Rob се пенсионира, би ли се върнал в Priest?
Няма съмнение, че бих, ако би било точното време. Искам да кажа… Това няма да се случи. Това никога няма да се случи изобщо, Rob няма никога да напусне Judas Priest, няма да се пенсионира, нищо такова няма да се случи. Но, все пак, ще ти кажа причината заради която бих се върнал - приятелството. От финансова гледна точка, не знам, няма да бъде по-добре отколкото се справям сега, но приятелството с тези хора е наистина чудесно, те са страхотни хора и беше уникално с тях, това може би ми липсва най-много - приятелството и да бъда заедно с тях.

Кои групи слушаш напоследък?
Не слушам много музика, харесвам Disturbed, те все още са наоколо, за мен те са банда, която има този подход към по-тежкия метъл, който в някаква степен харесвам. Но има и много други банди, които трябва да слушам - новата група на Corabi и Dough Aldrich (The Dead Daisies, бел. ред.). Вероятно наистина ще харесам тази банда, така че трябва да ѝ обърна внимание, просто не слушам много музика, слушам "Screaming for Vengeance" и "Heaven and Hell" и не слушам много нови неща.

И последно, посланието ти към твоите български фенове?
Хубаво е да бъда отново тук, обичам да съм тук. В свободния си ден ще отида до Каварна и ще се срещна с бившия кмет и ще се забавляваме. Обичам България! Сега това е специално място за мен, защото като че ли идвам тук по веднъж всяка година и правя по два концерта, така че - обичам страната ви. Посетете всички мои страници във "Фейсбук" и моя профил в "Инстраграм", както и уебсайта ми. Потърсете ме в "Гугъл" и ще намерите всичко - "Туитър", всичко което е там, просто отворете страниците ми в социалните мрежи.

За мен беше чест.
Да, човече, благодаря ти! Абсолютно!

 

още за:

Tim OwensWerock.bg


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Рейпър 21.08.2017 08:42:47 отговори + 14 14
Как няма да обича България... сигур един тон каварненски кебапчета е изял. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".