Tom Keifer от CINDERELLA донесе глем носталгия на София

8 окт 2015, 19:24 ч. 2871 / 7 5
пред./следв.

   Пътуване назад във времето към златната ера на глем метъла – 80-те и 90-те години на миналия век – предприе публиката на концерта на Tom Keifer в зала "Христо Ботев" вечерта на 7 октомври. Лидерът на легендарната банда CINDERELLA уверено поведе лоялните си фенове на това пътешествие и се раздаде от все сърце с цялата емоция, която носи човек, видял върхове и падове в над 30-годишната си кариера и стигнал до мъдростта на възрастта, без да губи младежкия си плам.

   Рокендрол празненството започна около 20:10 ч., когато на сцената на обновената и постегната спортна зала излезе родната хард рок банда SEVI, предвождана от енергичната и скоклива фронт дама Светлана "Севи" Близнакова. Групата, насъбрала много опит с концерти и фестивали в страната и чужбина, представи десетина композиции, сред които бяха предимно бързи и надъхани парчета като "Speed Up" и "Crazy", една песен от предстоящия албум на SEVI със заглавие "Dance With Me" и дръзкия поздрав за всички "лоши момичета" – "Bitter of Taste". Обиграната певица без видими усилия вдигна градуса на настроението на публиката и макар че в началото на концерта в залата имаше само около 300 души, тълпата бързо започна да се сгъстява. Шоуто на SEVI продължи близо 45 минути и към края му в залата вече имаше около 1500 жадни за добрия стар рокендрол с блус привкус, който очакваха от фронтмена на CINDERELLA.

   Светлините угаснаха в 21:30 и под звуците на интрото на албума "Long Cold Winter" от 1988 г., "Bad Seamstress Blues", се появи групата на Tom Keifer, макар и не в пълен състав – Paul Taylor (клавир/вокали, един от оригиналните членове на WINGER, свирил и с Alice Cooper и Steve Perry), Tony Higbee (китара/вокали), Billy Mercer (бас/вокали) и Paul Simmons (барабани/вокали). Защо липсваше втората съпруга на Tom, Savannah, щяхме да разберем скоро.

   Още от началото заваляха хитове на CINDERELLA от първите им три албума. Както и на дебютния в България концерт на групата на 15 юни 2011 г., "Still Climbing" от 1994 г. въобще не бе представен в сетлиста, но възражения не се чуха. София беше втора спирка от европейското турне на Tom Keifer след концерта му в Букурещ ден по-рано и певецът се извини, че е бил на път и гласът му е прегракнал. Въпреки това представянето му беше на високо ниво, а феновете му все пак не отказаха да му помогнат за баладата "Heartbreak Station", където припевите бяха изцяло преотстъпени на публиката. През това време барабанистът снимаше видео с телефона си. А когато самият Tom обеща да се похвали с българските си почитатели в социалните мрежи, реакциите бяха достойни за аудио и видео запис.

   Един от най-емоционалните моменти в шоуто беше когато Tom, Tony и Billy се качиха на високи столчета в предната част на сцената и хванаха акустичните китари. Тогава разбрахме защо съпругата на вокалиста, Savannah Keifer, не се е появила с него тази вечер. "Жена ми си е у дома и се възстановява след операция" – обясни Tom Keifer. После повика роудито си и го накара да му донесе телефона. Но не за да снима видео със сгъстилата се около подиума тълпа, а за да набере Savannah и да й каже: "Скъпа, сега съм в София и тук има едни хора, които искат да ти попеят". Така започна сърцераздирателната балада "Don't Know What You Got (Till It's Gone)", в която публиката даде всичко от себе си, за да бъде чута отвъд Океана – буквално. За беквокалите се погрижи красивата блондинка Kendra Chantelle. А точно преди последния припев за секунди високите столчета бяха отнесени, акустичните китари – сменени с електрически, а гласът на Tom претърпя трансформация и се върна 25 години назад към най-вълнуващия си дрезгав пик.

   Издаденият преди 2 години "The Way Life Goes", първи солов албум на американския певец, бе представен само с три парчета, но всички присъстващи се увериха, че Tom Keifer не се е отдалечил от корените си и продължава да прави прям, непретенциозен и просто готин блусарски рокендрол.

   Хитът "Shelter Me" закри едночасовия основен сет на Tom Keifer и компания, но паузата трая едва няколко минути. Изпълнените след нея кавъри на "It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)" и "With A Little Help From My Friends" отново затвърдиха посоката, в която твори неостаряващият вокалист и вдъхновителите, на които иска да отдаде заслужена почит. Пътешествието завърши под звуците на заразителния припев на "Gypsy Road", изпят от стотици гърла, и емоционално сбогуване с обещания за следващи срещи.

   Концертът бе организиран от "Sofia Music Enterprises" и бе второто от серия събития, предхождащи откриването на новия клуб "Music Jam". Ето и пълен сетлист на Tom Keifer от неговото шоу, състояло се на 7 октомври 2015 г. в зала "Христо Ботев":

-- Intro: Bad Seamstress Blues (CINDERELLA)
1. Fallin' Apart at the Seams (CINDERELLA)
2. It's Not Enough
3. A Different Light
4. Somebody Save Me (CINDERELLA)
5. Shake Me (CINDERELLA)
6. Heartbreak Station (CINDERELLA)
7. Don't Know What You Got (Till It's Gone) (CINDERELLA)
8. Nobody's Fool (CINDERELLA)
9. Solid Ground
10. Night Songs (CINDERELLA)
11. Coming Home (CINDERELLA)
12. Shelter Me (CINDERELLA)
Бис:
13. It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It) (ROLLING STONES)
14. With A Little Help From My Friends (BEATLES)
15. Gypsy Road (CINDERELLA)

Текст: Florimel
Снимки: Sofia Music Enterprises

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


е аз де 9.10.2015 13:52:06 отговори + 3 6
За първи път бях на концерт, на който публиката миришеше повече на парфюми, отколкото на пот и алкохол. Звука наистина на моменти се подобряваше, но в самото начало беше почти непоносим.Като цяло- доволно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........... 9.10.2015 15:35:02 + 5 3
Ще взема да си помисля, че метълите са само пияни свине, които не се къпят и не са виждали сапун... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кифр Сдр Ланд 8.10.2015 21:47:57 отговори + 5 53
Какво значи "бил прегракнал" ? Тоя чичо никога не е можел да пее и винаги е хриптял като смертелно заклещен в рибарски мрежи делфин. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шшшшшт! 9.10.2015 10:47:25 + 17 3
Тихо, тихо, шийпшагър! Директно си отнеси мнението във форума на зоофилите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 8.10.2015 20:10:18 отговори + 23 4
Приятен концерт, свеж репортаж, глем, носталгия по 80-те.
Звукът беше омазан, на моменти се подобряваше, на моменти обаче беше гола вода.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".