Трети епизод от историческите видеа на SABATON - Битката при Курската дъга

21 фев 2019, 17:39 ч. 1675 / 4 2
пред./следв.

   Четвъртък е и е време за поредния епизод от стартиралата на 7 февруари историческа видеопоредица на шведските "воини" SABATON. В специалния "Sabaton History Channel" в "YouTube" музиканти от групата обсъджат с историци и др. важни исторически събития, вдъхновили някои от песните на SABATON.

   Днес, 21 февруари, се коментира Битката при Курската дъга от 5 юли до 23 август 1943 г. по време на Втората световна война. Това е последната голяма немска офанзива срещу Червената армия. Част от битката при Курск е и най-голямата танкова битка в историята. В района на с. Прохоровка става едно от най-крупните в историята на войните танково сражение, в което от двете страни участват 1 500 танка и самоходни оръдия и много авиация. Битката при Курската дъга извършва коренен прелом в хода на войната на Източния фронт и съществено влияе върху хода на Втората световна война. След нея стратегическата инициатива окончателно преминава в ръцете на съветското командване.

   Композицията, в която SABATON възпяват битката, е "Panzerkampf" от албума от 2008 г. "The Art of War". По-долу може да гледате историческия епизод, както и фен-видео към парчето:

 

 

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Wtf 21.02.2019 21:05:03 отговори + 3 6
Мачкай фашагите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

историк 21.02.2019 21:34:31 + 7 1
При Курск италианци не са се били. Кой да мачка? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".