Тройна немска вечер в Каварна със SCORPIONS, BLIND GUARDIAN, EDGUY

2 юли 2009, 20:27 ч. 2024 / 16 45
пред./следв.
В късния следобед на втория ден на "Kaliakra Rock Fest 2009" разликата в количеството посетители спрямо първия (репортаж) беше ясно видима. По улиците се движеха коли пълни с фенове, по чиито фланелки пълзяха скорпиони. "Wind of Change" и "Always Somewhere" звучаха от почти всяко капанче. Накратко: Каварна се подготвяше за гостуването на SCORPIONS.
   Преди обаче на сцената да се качат знаменитите рокаджии, феновете можеха да се насладят на цели две други прекрасни немски банди - BLIND GUARDIAN и EDGUY. Предвожданият от Tobias Sammet квинтет се качи на сцената точно в 20:00 под звуците на атмосферично интро, което премина в "Dead or Rock" от актуалния албум на формацията "Tinitus Sanctus". За едни EDGUY са клоуни, за други са хеви метъл веселяци, но може да им се признае - когато петима чаровници засвирят с видимо настроение и динамика е трудно да не се заразиш от ентусиазма им. Макар и да изпълниха само седем песни, Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer, Tobias Exxel и Felix Bohnke спечелиха на своя страна неутралните елементи от публиката с много усмивки и чист звук. Натроението рязко се покачи с епичната "Speedhoven", а Hellfire Tobi (помните ли фланелката, с която той се появи на първото EDGUY-ско участие у нас?) побърза да обясни забавянето при вдигане на паното на бандата като обвини Австрийските авиолинии за загубата на част от багажа на бандата. Бяхме и надлежно посъветвани да не ги използваме. Кратко разпяване (задължителна част от шоуто на EDGUY) и две ударни класики - "Lavatory Love Machine" и "Tears of a Mandrake" като началния стих от първата беше обърнат в "If only Bulgaria was not so far..", а представянето на публиката на втората впечатли вокалиста до степен да "маструбира" с микрофона... Хер Замет търчеше от единия край на сцената до другия и накара охранителите да придържат една разклатена платформа, върху която той реши да дивее по-близо до първите редове. Поредната похвала към родната публика беше, че се държим като супергерои (със "Superheroes"), а в предпоследната "Ministry of Saints" неуморният фронтмен подкачи дори и хедлайнърите на предната вечер - MOTLEY CRUE - като я завърши с "We are, we are the saints..." (цитат от "Saints of Los Angeles"). За край чухме дежурната "King of Fools", която попари надеждите на част от присъстващите да видят Hansi Kursch заедно с EDGUY на каварненска сцена, с песен в чието студийно изпълнение той взема участие. Но пък само хората, наричащи галено бандата Ед-гей, биха се издразнили на тези 45 минути. Останалите изглеждаха приятно надъхани да посрещнат следващата атракция за вечерта - BLIND GUARDIAN. Близо 50 снимки от гига на EDGUY може да разгледате тук.

   BLIND GUARDIAN са групата, която събра около 2500 души в София в годината (2007-а), в която през следващите месеци предстояха първи гостувания на IRON MAIDEN с Bruce Dickinson и MANOWAR. BLIND GUARDIAN са групата, чието второ име е "Фентъзи" и която не успя да запише саундтрака за екранизацията на "Властелинът на пръстените". BLIND GUARDIAN бяха втората немска група, която излезе на сцената в Каварна на втория ден от "Kaliakra Rock Fest 09". За съжаление на част от присъстващите - само за едночасов сет. Но вече няма невъзможни неща и винаги почитателите на Hansi Kursch и компания могат да се надяват на трето гостуване на "Бардовете" в страната ни. Самата банда сподели, че от нейна страна то е желано, в блиц-интервю, което "Metal Katehizis" успя да вземе в късния следобед на 2 юли.
   И така - часът е малко след 21:00 и музикантите от BLIND GUARDIAN заемат местата си един по един, като естествено последен е фронтменът им. Подобно на много други бивши дългокоси рок и метъл звезди - и той вече късоподстриган. И, оказа се - неприличащ на себе си. На нас той ни приличаше на Barney Greenway, но на наши читатели - на други личности. Някой ден ще го попитаме и на кого си мисли, че прилича той ;-)
   А под светлините на прожекторите (и на Железния хълм) Времето спря... Точно така - "Time Stands Still (At The Iron Hill)" бе първото парче на "гардиънци" за вечерта. Последваха "Born In a Mourning Hall" и "Nightfall", а сетне - недълго разпяване на многохилядната публика. От гледна точка на посещаемост - това бе кулминацията на тазгодишния "Kaliakra Rock Fest", като общият брой зрители прехвърли или бе около кота 10 000. Постижение, което едва ли ще се повтори или бъде подобрено на 3 юли.
   Обратно на сцената BLIND GUARDIAN не се и опитваха да прехвърлят феновете през цялото си творчество, защото за един час това е на практика невъзможно. Изкривяването на времето и пространството продължи с "Traveller in Time". По-късно прозвучаха "Sacred", "Valhalla", на чийто припев публиката пригласяше със скандинавска епика, "Imaginations From the Other Side" и др. За да приключи всичко с "Mirror, Mirror". Не чухме емблематичната "The Bard's Song", но това бе може би реверанс към Царете на баладите SCORPIONS, с чиито най-лирични мелодии "Песента на барда" спокойно би могла да мери сили. За да видите над 70 снимки на GUARDIAN, следвайте тази връзка.

   Точно в 22:30 ч. на сцената излязоха и хедлайнърите за вечерта. SCORPIONS са една от най-любимите групи на няколко поколения българи и появяването им за пореден път на родна земя предизвика бурна реакция у зрителите, придошли от цялата страна, за да видят любимците си. Това бе четвъртото гостуване на "Скорпионите" у нас, след концертите през 1993-а година в София, 2005-а година в Каварна и неосъществения "поради лоши атмосферни условия" концерт през 2006-а в Стара Загора. Началото на тяхното изпълнение бе дадено с класиката от албума "Love at First Sting" - "Coming Home". Песента преля в хита "Loving You Sunday Morning" и още в този момент се видя, че групата е в изключително добра форма. Гласът на Klaus Meine не е загубил почти нищо през годините, а силното му присъствие на сцената бe подпомагано от двамата китаристи - Matthias Jabs и основателя на легендарната група от Хановер - Rudolf Schenker.
   След първите две парчета темпото беше леко забавено - закачливата "Is There Anybody There" бе изсвирена с игриво китарно соло по средата, а "Make It Real" почти успя да накара феновете да си помислят, че днес ще гледат нещо лековато. Това се промени в мига, в който прозвуча една от най-силните композиции, изпълнени тази вечер - "The Zoo". Тя накара публиката на стадион "Калиакра" да заподскача под отсечените тонове на ритъм китарата на Schenker и да се опитва да следва текста на припева заедно с Meine. Той пък от своя страна се заигра със зрителите, хвърляйки им няколко от палките на James Kottak, а Matthias Jabs направи първото от няколкото си впечатляващи китарни сола. Мощен и чист звук съпътстваше както това изпълнение, така и целия концерт (макар и на първите две песни да имаше известни проблеми), а осветлението бе на изключително високо ниво. За още по-голямото удобство на зрителите се грижеше голямата видеостена разположена в дъното на сцената, която слава Богу проработи, както трябва, след като с нея имаше технически проблем в началото на концерта (идентична ситуация се получи и на концерта на METALLICA миналата година, по време на изпълнението им на националния стадион).
   Инструменталът "Coast To Coast" от един от най-силните албуми на групата - "Lovedrive" бе изпълнен не само за да може Klaus Meine да поеме глътка въздух, но и за да се убедят зрителите със собствените си очи, че SCORPIONS представляват една перфектно работеща и смазана машина, в която всеки един от елементите допълва и подпомага работата на останалите. Прекрасно изпълнение, което логично бе последвано от първите две балади за вечерта. Никак не е случаен фактът, че SCORPIONS често са наричани по народному "Кралете на блусовете" - изпълнението на вечните класики "Send Me An Angel" и "Holiday", които вече две-три десетилетия карат сърцата на тийнеджърките (а и не само на тях) да подскачат лудо, докато ги слушат и са в прегръдките на любимия си човек, само затвърдиха усещането, че става ли въпрос за баладична песен, SCORPIONS трудно намират конкуренция (макар тази вечер да можеше да има такава).
    След 8 композиции, издържали проверката на времето, беше време и за нещо по-ново. "321" - песен от последния за момента студиен албум на групата "Humanity: Hour 1", беше вероятно най-твърдото парче изпълнено днес. "Tease Me Please Me" (от страхотния "Crazy World") ни върна обратно във времето, когато SCORPIONS пълнеха стадионите из целия свят, а на "Bad Boys Running Wild" публиката се опита да надвика незаглушаемия Klaus Meine, който показа, че може да достига завидни височини. Единици са изпълнителите, чийто глас може да издържи подобно нещо на живо след 40-годишна кариера и Meine е със сигурност един от тях. Вероятната причина за това е прословутата немска дисциплина и режима, който той спазва цял живот - един от малкото фронтмени, които никога не са злоупотребявали с алкохол и наркотици. Тук дойде и моментът, в който зрителите бяха зарадвани от James Kottak (ударник на групата от 1996-а година насам) със солото му на барабани. "Blackout" - една от най-обичаните песни на групата (и същевременно една от най-бързите) разтресе Каварна, а след нея зрителите чуха и "Big City Nights". Песента сякаш не беше случайно изпълнена и носеше в себе си някаква символика – това малко, (почти) морско градче, в последната петилетка се превърна в един ГОЛЯМ рок град. А ние, феновете на Праведната Музика, можем само да си пожелаем това да не се променя още дълги години. С тази песен основната част на концерта приключи, а музикантите отидоха зад сцената за заслужена кратка почивка.
   Никой не си и беше помислил, че бис няма да има и съвсем очаквано той започна със "Still Loving You" - най-сърцеразтупващата и сърцеразбиваща песен на SCORPIONS. Едва ли в средата на 80-те години е имало девойка, която да не е чакала със затаен дъх дали ще бъде поканена на танц на тази песен и едва ли е имало младеж, който поне веднъж, разтреперил се от притеснение, да не е изпълнявал този ритуал. Стадион "Калиакра" бе озарен от светлината на хиляди запалки и телефони, а групата зарадва почитателите си с още една вечна песен - "Wind Of Change". И макар 20 години след рухването на Берлинската стена ясно да виждаме, че нещата не са се случили точно така, както се пее в песента, че дори и днес, хората от западните страни да не са толкова близки с жителите на Москва, за да могат да се нарекат техни братя, това парче винаги ще си остане емблематично за немската група, както и за цели поколения, преживели края на Студената война.
    Чудесен концерт, в чийто край бяхме отнесени от ураган ("Rock You Like A Hurricane"), а след това всички си тръгнаха усмихнати. Причините за това бяха две: прекрасното изпълнение на SCORPIONS и надеждата, която всеки от зрителите таеше в себе си, че това няма да е последното гостуване на тази велика група у нас. Точно 47 снимки на "Скорпионите" може да видите тук. Така приключи и втория ден от "Kaliakra Rock Fest", а утре, в заключителната трета вечер на фестивала, ни чака не по-малко вълнуващо преживяване с едни от законодателите на прогресив метъла - DREAM THEATER, подкрепени от култовите CYNIC.















Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


stanislava 6.07.2009 15:42:25 отговори + 0 0
Моето скромно мнение е, че всички групи свириха изключително добре. При все,че не съм фен на Мотли и Скорпиънс, трябва да призная- бяха на много високо ниво! То принципно ако търсим кусури, винаги ще намерим де Публиката беше определено доста нахъсъна, което очевидно се хареса на музикантите.Наистина може би донякъде голяма част от хората бяха дошли да чуят баладите на Скорпиънс, които за съжаление на въпросните"фенове" и за моя радост бяха твърде малко.Факт е,че по тези фестове няма време за изпипани сетлистове и винаги има недоволни. Аз останах с чудесни впечатления от феста и незабравими 3 дни в Каварна! Въпреки очевидната липса на прилични места за хранене и често срещаната нелюбезност на местните хора Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мечоп 6.07.2009 10:24:36 отговори + 0 0
Прочетох всички коментари внимателно и видях,че се прокрадва мнение,че публиката е била малко!По принцип и аз така мисля,но една от причините е че в ГРАДА ИМА САМО ДВЕ НОРМАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ/пицария Какаду и снек бар Жули!?!?!/ и това е от години вече...останалите са кафенета...След концертите магазините вече са затворили!?!?Иначе феста отново беше супер як...догодина пак Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kashmir 6.07.2009 00:20:38 отговори + 0 1
Агрр... повече няма да чета фенски словоизлияния. Дрън-дрън. Концерта си беше суперяк. Edguy ме наистина успяха да ме подгреят и ме спечелиха като фен. Гардиан... амиии, те - не.
Скорпиънс... аааах, от кога ги чакам. Бяха велики, някой долу беше написал, че Клаус е пял всички песни в една тоналност. Да, и аз тва го забелязах, ама човека е на 65 години, кво искате от него! Важното е, че ги видях на живо. Сета ми хареса. Мислех, че ще включат повече от последния албум. Изпяха си класиките. Няма лошо.
Аз лично се скъсах да кряскам и обикалящия ме народ ме запаше странно. Жестоко беше. Много ми хареса. Цонко, обичам те!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D.S.V. 5.07.2009 21:03:49 отговори + 0 0
уникално изживяване,не спрях да викам от излизането на Едгай до прибирането на Скорпиънс и 3те групи ми харесаха изключително много,нямам забележки страхотно шоу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.07.2009 12:09:32 отговори + 0 0
И трите дена бяха много яки,не съм фен само на Мотли,ама не мога да отрека че се представиха страхотно.Единственото което не ми хареса бяха късите сетове на Ед и Гардиан,като че ли и 3-те дена концертите трябваше да свършат точно в 00.00...А за това кои песни е трябвало да има или не е трябвало,в сет-листите е пълно безумие!Все пак всеки един от феновете си има любими песни,които примерно друг не би сметнал за такива.Пожелавам другата година поне 6 часови концерти,както си е редно за един фест! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 5.07.2009 11:25:51 отговори + 0 0
Kaliakra Rock Fest 02.07.2009

Scorpions:
01. Coming Home
02. Loving You Sunday Morning
03. Is There Anybody Out There
04. Make It Real
05. The Zoo
06. Coast To Coast
07. Send Me An Angel
08. Holiday
09. 321
10. Tease Me, Please Me
11. Bad Boys Running Wild
12. Drum Solo: Kottak Attack
13. Blackout
14. Big City Lights

Encore:
15. Still Loving You
16. Wind Of Change
17. Rock You Like A Hurricane
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

livones 5.07.2009 10:00:35 отговори + 0 0
Am fost acolo... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpio_MH18 5.07.2009 07:59:18 отговори + 0 0
+ Make It Real (между Is There Anybody There и The Zoo) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Edwar 5.07.2009 02:14:12 отговори + 0 0
Kaliakra Rock Fest 02.07.2009

Edguy:
01. Dead Or Rock
02. Speedhoven
03. Lavatory Love Machine
04. Мandrake
05. Superheroes
06. Ministry Of Saints
07. King Of Fools

Blind Guardian:
01. War Of Wrath (Intro)
02. Time Stands Still
03. Born In The Mourning Hall
04. Nightfall
05. Traveler In Time
06. Turn The Page
07. Script For My Requiem
08. Sacred (from Game “Sacred II”)
09. Valhalla
10. Imaginations From The Other Side
11. Mirror Mirror

Scorpions:
01. Coming Home
02. Loving You Sunday Morning
03. Is There Anybody Out There
04. The Zoo
05. Coast To Coast
06. Send Me An Angel
07. Holiday
08. 321
09. Tease Me, Please Me
10. Bad Boys Running Wild
11. Drum Solo: Kottak Attack
12. Blackout
13. Big City Lights

Encore:
14. Still Loving You
15. Wind Of Change
16. Rock You Like A Hurricane

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Evil14 4.07.2009 22:47:50 отговори + 0 0
dementor - 2009-07-04 22:32:12
Блайнд Гардиън беха номер 1 !

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dementor 4.07.2009 22:32:12 отговори + 0 0
Блайнд Гардиън беха номер 1 ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredded_Human 4.07.2009 21:45:58 отговори + 0 0
супер си беше-звуци,това-онова-на когото не му е харесало,негова си работа...аз отидох да видя и чуя някои от любимите си групи и през тия 3 дни успях.дано феста да интригува хората всяка година с групите на него,защото наистина направи и града по-популярна дестинация,а и донякъде оживи обстановката откъм рок и метъл концерти у нас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 4.07.2009 20:43:10 отговори + 0 0
Да обобщим след като се прибрахме
Концерта беше добър, Гардиън просто имат нужда от самостоятелен ден а не половината публика да седи и да си чака баладките. Скорпиънс също ми харесаха след първите 3 песни(още се бях отнесъл преди това).
А май забравих някой заради който скъсиха листа на Гардиън толкова... Както е казал народа за тея и мъртвите или добро или нищо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Roxy 4.07.2009 19:05:44 отговори + 0 0
Scorpions са велики!!А на Wind of change просто..абе побъркващо яко беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jaklina 4.07.2009 18:48:21 отговори + 0 0
Ама ние наистина нищо не заслужаваме!Бях там и се изкефих максимално!А SCORPIONS бяха просто уникални! Как може след всеки концерт да се появяват разни "фенове" които я били там я не, да почват да мрънкат, а и акъл да дават какво е трябвало да се включи в сет листа или к'ъв е бил звука.Аз забележки нямам за нито един посетен досега концерт.Щастлива съм ,че съм била там а ако искам да чуя някоя определена песен ,просто ще си я пусна. Явно не сте фенове!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


lady 4.07.2009 18:43:13 отговори + 0 0
Много кофти сетове и на трите групи , заедно с Дрийм Тиатър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.07.2009 11:42:40 отговори + 0 0
Нашенска си работа. Едни от най-големите имена идват в нашата скромна държава и ние отново сме недоволни. Nice. Концерта беше страхотен, бях най-отпред и всички около мен се _размазаха_, това сигурно беше породено от факта, че най-големите фенове, чакали с часове пред стадиона се бяхме наредили централно на първите редове, не знам. Концерта беше страхотен, а шоуто-грандиозно.
@Каlandor
Пич, как може да сравняваш България с някои други фестове, а ? Да, наистина може в чужбина да ти дават много повече за тези пори, но там посещаемостта е в ПЪТИ повече, по този начин се избиват парите, които задължително взема една група, за да участва
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 4.07.2009 10:07:39 отговори + 0 0
gammaraythebest - айде направи сет в рамките на 1 час, който да задоволи вкусовете на цялата публика. Мен продължава да ме дразни факта, че този "фестивал" всъщост представлява 3 концерта, в три поредни дни. За същите пари почти където и да е извун българия получаваш в пъти повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 4.07.2009 08:01:33 отговори + 0 0
Баси мрънкалата, дето сте се събрали тука... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.07.2009 00:38:02 отговори + 0 0
единствената група която съм виждал да се раздава докрай пред 200 фена,все едно са на вакен(където свириха)е сабатон на концерта в солун!сори! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Evil14 3.07.2009 22:48:50 отговори + 0 0
Guardiaaaaannnnnnn бяха велики,Scorpions също бяха добри,а пък Edguy бяха Гола вода. Незнам какво им харесвате толкова лигавия вокал или това че се прави на клоун. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Heart 3.07.2009 20:25:53 отговори + 0 0
Бях там! Беше ВЕЛИКО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nqkoj 3.07.2009 20:11:10 отговори + 0 0
Абе аз няма да се учудя, ако кажат, че феновете са биле повече от тези в ROCK IN RIO 2001.Въобще картинката в Абсурдистан е отчайваща... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tashe 3.07.2009 20:03:52 отговори + 0 0
преди малко по новините на нова телевизия казаха че имало 15 000 (хиляди) публика ! Не ! просто няма такова продажно племе като българската журналистическа младеж lol Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nqkoj 3.07.2009 19:46:30 отговори + 0 0
Нека не се заблуждаваме че Скорпионс и Блайнд ще свирят със същото отдаване към публиката в Каварна както във Вакен, където са хедлайнери пред 150 000 много по-компетентни и познаващи цялата им дискография фенове. Нека сме честни и си признаем, че 80% от публиката в Каварна беше дала по 55 лева
заради 3-4 балади на Скорпионс... Много жалко!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


gammaraythebest 3.07.2009 18:49:06 отговори + 0 0
Признавам си че пропуснах Manowar. Те бяха страхотни
през 2007. Но "свиренето по часовник" през 2008 с цел поставяне на някакъв рекорд, който не беше признат от Гинес не ми се струва за много оригинално!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.07.2009 18:31:15 отговори + 0 0
Не е така. Скорпиънс бяха пълни професионалисти, не знам дали са дали всичко от себе си, но бяха страхотни, а сета им съдръжаше най-големите хитове и песни подлудяващи публиката.
Ще ти напомня още ManowaR, които не само, че дадоха всичко от себе си за БГ публиката, но и го надминаха. Знам, че много от вас мразят "Mъжовар", но за нас феновете им това значеше адски много.
Също и редица други групи. Да твърдип, че никой не дава 100% от себе си в България е глупаво. А и нека не забравяме, че Блайнд Гардиън и Едгай бяха _подгряващи_ групи
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gammaraythebest 3.07.2009 18:01:00 отговори + 0 0
Това някакво недоразумение ли е?!? Сет на EDGUY без парчета от Vain Glory Opera и Theater Of Salvation.
Сет на BG без парче от Somewhere Far Beyond. Не е истина. Потвърди се мнението че в България никоя група не дава 100% от себе си. Изключения - GAMMA RAY, HELLOWEEN-когато снимаха за DVD...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I 3.07.2009 17:11:36 отговори + 0 0
Позволете и аз да кажа няколко думи за снощния концерт:
EDGUY-много забавни,нахъсани и себераздаваши се .Бяха направо страхотни, въпреки поорязания си саунд/което е нормално за погряваща група/.Браво на Тобияс.
BLIND GUARDIAN-Отвратителен звук по време на първите три парчета ,имах чувството , че соло китарата е тотално разтроена но след това нещата се оправиха и Те показаха , че са голяма банда и трябва да са хедлайнери за да могат да покажат истинския си блясък и сила.
SCORPIONS-Голяма група,страхотно шоу,пълни професионалисти,страхотни музиканти.Единствения проблем бе Клаус Майне , който иначе е страхотен певец но снощи приличаше на скопено котенце.Всички песни изпя в една тоналност ,без значение дали пее някой от великите хеви метъл химни на бандата или сърцераздирателна балада.Неговото пеене ми приличаше повече на мяучене , нямаше я тягата в гласът му,нямаше го онзи чувствен хрип който ние познаваме от великите албуми на групата.
Публиката-вярно този концерт може би ще бъде най-посетения тази година но петдесет процента от хората които бяха на стадиона бяха дошли да чуят само и единствено сълзливите балади на скорпионите и нямаха никаква представа , че те са една от най -големите хеви метъл банди.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I 3.07.2009 16:49:01 отговори + 0 0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.07.2009 15:56:15 отговори + 0 0
Концерта беше СТРАХОТЕН. Скорпиънс ни отвяха отвсякъде, бях точно на първи ред и видях всичко, просто съм в еуфория и нямам думи... невероятно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уилетс 3.07.2009 14:08:12 отговори + 0 0
хаха, оня от Б Гардиън наистина е същински Барни Грийнуей, щеше ми се и да свиреха като Напалм, но не би ...германци са, все пак Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.07.2009 14:08:00 отговори + 0 0
Скорпиънс бяха скучни. Гардиън бяха готини, ама за кратко и нямаше Бард. Едгай май бяха най-добре от всички, което е странно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

krass 3.07.2009 12:45:49 отговори + 0 0
fukerkillas, мълча, мълча, нищо не каза и пак млъкна...Гардиан направиха жесток концерт, само дето беше твърде кратко. Скорпионс нищо ново не са измислисли от 2005 година насам, концерта беше почти 1/1 с тогава... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 3.07.2009 12:39:40 отговори + 0 0
Без песента на барда? Деймн... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


fukerkillas 3.07.2009 11:12:38 отговори + 0 0
Концертът беше велик!!! Scorpions доказаха че са най-великите в историята! И цената беше добра, който не му изнася или хареса да си ходи дома. Blind Guardian само дето ги натрисаха, големи измекяри, най-бай-ганювската група, Едгай трябваше да са преди скорпионс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 3.07.2009 10:35:05 отговори + 0 0
концерта беше силен,но на мен не ми хареса,може би не бях се настроел достатъчно,guardian са ми една от 3-те най-любими банди за всички времена,но не бях особено доволен от сета им,но не се сърдя,3 песни от imagination ми дойдоха добре,а за посещаемостта си беше доста голямо,а излизането от каварна беше кошмарно,еми сега идва ред на боргир(другата ми група от 3-ката),там да се надявам няма да има проблеми и мотивацията ще е на 715% Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

14/88 3.07.2009 10:11:27 отговори + 0 0
КОНЦЕРТА БЕШЕ ДОБЪР, НО ЕДНОДНЕВНИТЕ БИЛЕТИ СА ДОСТА СКЪПИ 55 ЛВ.!!! ТРЯБВА СА СМЪКНАТ ЦЕНИТЕ.БИЛЕТИТЕ ЗА ФЕСТА (ROCKCITY) В РУМЪНИЯ СА ПО 134ЛВ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КкК 3.07.2009 09:44:54 отговори + 0 0
Много слаб концерт.Много хора си тръгнаха по време на концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Musart 3.07.2009 08:06:25 отговори + 0 0
Костов е виновен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Льольо 3.07.2009 00:03:01 отговори + 0 0
Мен пък на Джак Блек ми бие :Р Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ВЕНКО 2.07.2009 23:39:20 отговори + 0 0
Ханзито прилича много повече на Евгени Маестрото от Куку бенда, от колкото на нейпълм детовското гърлище )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Coroner 2.07.2009 21:32:33 отговори + 0 0
Само където Девин Таунсенд ако беше на феста щях да го гледам, а ЕД ГАЙ едва изтраях в софия. Нека им се радват феновете им, а аз ще почакам още малко до диму боргир Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.07.2009 21:09:17 отговори + 0 0
А! Девин Таунсънд е Едгай! Хахаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mogul 2.07.2009 20:35:34 отговори + 0 0
Мисля, че този ден, ще е най посетения като публика от трите.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".