U2 подписаха с "Live Nation" за 12 години

31 мар 2008, 14:39 ч. 325 / 6 1
пред./следв.
Ирландската група U2 подписа договор за 12 години с промоутъра на концерти "Live Nation". Според сделката "Live Nation" ще държи правата за турнетата, мърчандайза и името на групата. Сумата, за която U2 са подписали договора, не се съобщава, предаде "Ройтерс". U2 обаче ще продължат да работят с "Universal Music Group" по записите и разпространението на албумите си. "Ситуацията със записите на албуми не е на живот и смърт", каза за "Ройтерс" управителят на "Live Nation" Michael Kohl. "Бихме искали да притежаваме и тези права, но не винаги се получава", допълни Kohl. През октомври 2007 г. "Live Nation" подписа договор и с друга световна звезда - Madonna. Стойността на сделката е изчислена на 120 милиона долара за 10 години партньорство между компанията и певицата. "Live Nation" е един от най-големите световни промоутъри на концерти. Компанията е основана през 2005 г., като само през първата година е организирала над 28 хиляди събития и има приходи от 4.4 милиарда долара.

Източник: Avtora.com

още за:

U2Live Nation


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fanatik Priest 1.04.2008 09:11:49 отговори + 0 0
"само през първата година е организирала над 28 хиляди събития и има приходи от 4.4 милиарда долара"

Ето така се прави!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".