Ученик пострада във войната "метъл срещу чалга"

15 дек 2007, 13:24 ч. 497 / 3 36
пред./следв.
Седмокласник от Варна бе набит от по-големи момчета заради музиката, която слуша. Никола Станев от училище "Добри Чинтулов" в града предполага, че саморазправата е поръчана от четири негови съученички, с които спорят за музика, съобщи БНТ. Никола слуша метъл, а момичетата - чалга. Полицията открила насилниците и те си признали за побоя. Инцидентът станал след края на учебните часове в четвъртък, когато Никола чакал майка си пред училището. Тогава две по-големи момчета го нападнали в гръб и започнали да го бият. "Те казват, че ме познавали от няколко години и ми били ядосани от доста време, а аз никога не съм ги виждал", разказва битото момче. Децата от класа на Никола потвърдиха, че между метълите и чалгарите често възникват конфликти. Класната Кремена Иванова обаче не знаела да има такава "война". Момичетата, с които Никола е имал конфликт, заявиха, че нямат нищо общо със случая. Те потвърдиха, че познават побойниците. "Въобще не са такива. Не можех да повярвам, че са го направили", разказва едно от момичетата. Майката на Никола - Валентина Дандерс, няма да търси възмездие в съда. "Искам държавата, училището, педагогическият съвет да проумеят, че не трябва да стане най-лошото, като с Халил от Разград", призовава жената. 14-годишният Халил Хасанов почина след училищен бой в Разград на 11 декември. Два дни по-късно в Самоков 12-годишно момче бе ранено с джобно ножче от приятел заради спор за прякори.

Източник: News.dir.bg

Благодарности на: Данаил Данаилов

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (36)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


S***** 15.06.2011 14:18:58 отговори + 0 0
Аве Вие без бой няма да се оправите ама 1 ден всички такива отворковци и "пичове" ще си намерят майстора и най - накрая България ще се оправи.Мисля че никой друг освен мен не е способен да оправи погубената от най - крадливият народ държава!Един ден ще се оправим и тогава ще има възмездия.. обещавам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ina 21.12.2007 19:28:59 отговори + 1 0
Много ме дразнят хората, които говорят за толерантността сякаш това е решението на всички проблеми, защото точно толерантността доведе до това 90% от малдите хора в бг да слушат чалга, което си е направо безобразие...
И всичко това дължим на безкритичното приемане на всякакви помии, наречено толерантност...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз ям 1.01.2018 01:30:27 + 0 0
Аз Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хихихихих 21.12.2007 02:10:16 отговори + 0 0
тфа са глупости
хлапетата сиурно са най мн 7-8клас и ЪкЪл немат.... заебават са за ената музика...

************...
тъпо е да строшиш еди-кфо-си на еди-кой-си само щот слушал еди-кфа-си-музика или са обличал еди-как-си (мн 'еди-' а? бива си ме)
проблема на тея деца, а и на повечето коментатори (моите уважения към великата метълска раса), основния проблем са ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ!!! освободете съзнанието си... защото независимо от различията си... всички сме хора ! (е, ас съм трол де
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метала 18.12.2007 20:23:58 отговори + 0 0
@БЕЙБИ,колкото и метъл да си слушала това,което даде за пример по-долу,е непростимо.Онези ... са тотални позиори,дори бих се изразил предатели.А факта,че въобще слушаш чалга и даваш пример "КОЛКО МЕТЪЛ СИ СЛУШАЛА" (!)е много смешно.Виждам,че си свестна жена,не искам да се заяждам,но би трябвало да знаеш,че метъл чалгар няма.Направи си сама изводите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 17.12.2007 23:49:57 отговори + 0 0
@метАла

бейби не разбрах с кво ме поздравяваш, аз колкото метъл съм изслушала за моите 30 години, ти толко не си и сънувал!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ScreaM 17.12.2007 20:02:56 отговори + 0 0
Отвратен съм от такова поведение.Съгласен съм с предишното мнение ,че ей такива "метъли" се гаврят с една от любимите ми групи по този начин ... Отврат ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метала 17.12.2007 17:10:36 отговори + 0 0
@Дю ето поздрав за теб- http://zazz.bg/play:517b07a8 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 17.12.2007 03:20:02 отговори + 0 0
Гавра е! Представям си как чалгарите коментират това изстъпление: ,,Гледай, и метълите свирят чалга..." Срам и позор, тия ,,метъли" опозориха метъла... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 16.12.2007 22:14:42 отговори + 0 0
http://vbox7.com/play:2925cdcb

специален поздрав за всички...
къде и кога носим тениските на Сепултура?
това смешно ли е?
или е гавра?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pusciferian 16.12.2007 16:43:35 отговори + 0 0
Ох... направо е смешно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дю 16.12.2007 16:02:31 отговори + 0 0
@пак съм аз
приятелите с дълги коси и високи по 2 метра в момента опъват струни в последния хит на Преслава или Андреа бе пич....
Чалгар е долна катерогия, но не е задължително да произлиза от музиката (в случая поп-фолк). Като при "село" и "селянин". Да кажеш, че всеки фен на Ивана е куха глава или добитък е същото като да твърдиш, че всеки фен на Мерилин Менсън е потенциален масов убиец.
Както и това, да слушаш soft jazz/chill out не те прави горна класа, сещаш ли се?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак съм аз 16.12.2007 13:37:11 отговори + 0 0
.... дю, ти си ЮДА, макар юда да е пич, христос да мре, се тая... какво е един бой ве ??? нищо... телесни травми... метъла ако е метъл ще си остане метъл!!! кухите глави на онея ще си останат кухи!!! важното е сърцето и това как чувстваш музиката! тоя пич дето са го били ще попорасне и той ш си намери някви приятели с дълги коси и високи по 2 метра и тогава смърт за тъпите чалги!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 16.12.2007 11:07:55 отговори + 0 0
Ами какво да очакваш от примитиви като чалгарите!
За тях няма ценностна система, а само първосигнална: бой, ебан и чалга!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carnalsoul 16.12.2007 10:50:08 отговори + 0 0
и мен в даскало ме юркаха ама кат претрепеш 1-2 и им зимаш страха ама аз съм 2 пъти на размери и маса от сички други и няям проблеми докато по слабичките метали имат проблеми ;/ тряя са помага Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kristin 16.12.2007 10:46:54 отговори + 0 0
@Blackiel, така май най-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Wargasm 16.12.2007 09:43:30 отговори + 0 0
Селяции, комплексари, дупедавци, тесногръди, некомпетентни, невежи копелета на ***** и чакали...мога да продължавам безкрайно много, ама все тая. Сещате се за кои говоря - чалгарите бе! Чалгарина първо на първо не е българин! Причините би трябвало да са очевидни и очевадни за всеки българин в нашата красива държавица. Второ - не е човек! Причините...хм, още повече са. Това е добитък с липса на култура, визия, личност, грамотност, достойнство и мироглед. Цитирам Вазов в този сюблимен момент ,,...кого родила една майка луда, който равен в адът има само Юда..." Мда, следвайки чистата логика мога да кажа, че попът предател и чалгарина са една и съща личност...
Иначе ги мразя тия отрепки от дълбините на затъмненото си сърце и в подобни случаи, когато ми падне пердето ( провокирано от такива новини, когато селянията отново взема превес над гласа на разума, поради рядката си способност да мучи гърлено от къра с неприсипващ пъдарски тембър ) съм абсолютно склонен да скоча без чужда помощ и да избия това, което наричат живот от това, което наричат ,,себе си". Да мрат!

Послепис: получи се дълго и доста цветисто есе, ама...това е АДСКИ СКАПАНА новина. ДА МРАТ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тони 16.12.2007 09:22:31 отговори + 0 0
Сатире, една молба към теб - моля те спри да пускаш такива заглавия тип ВАЦ-овски таблоид клати кабинета на Костов Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тони 16.12.2007 09:21:09 отговори + 0 0
Всички коментари дотук са плод на толкова първосигнални реакции, че се чудя авторите им в свободното си време дали танцуват по масите . Пичове, хлапето казало, че непознава двамата биячи, обаче, виждаш ли, най-вероятно са били пратени от други четирима и всичко е заради метъла. Истината е че причините да го ступат може да са цял куп.
За щастие чалгите ще са тук още дълго. За щастие, защото чалгата е лакмус за ширещата се простащина в милата ни татковина. Кючека не кара хората да изпростяват, той просто е практикуван от простаци.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Corpse_Slasher 16.12.2007 03:43:58 отговори + 0 0
С радост бих строшил няколко чалгарски черепа заради такива хора като тия които са били момчето , хем по-големи от него , хем са били двама и го нападат в гръб.....

Какво е това , тези имат ли някаква чест или достойнство да еба тяхната ***************.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Diluted 16.12.2007 00:28:12 отговори + 0 0
Street War Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


метала 15.12.2007 23:28:10 отговори + 0 0
По земята кръв се лее и смъртта зловещо пее,падат черепи и кости,мрът чалгари прости!Аз най-милея да си забия кубинките в **** на някой чалгар ******** и после да му счупа шибаните зъби в тротоара!Тея двамата шибаняци ако ги набарам с приятели ще ги напраим на нищо,съжалявам че в коментара ми има груби обидни изрази,но чалгарчетата си го просят боя МН ЗДРАВО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slipaway 15.12.2007 20:18:48 отговори + 1 0
Не е точно заради музиката, а заради неспособнотта на хората да възприемат различните от тях. Тва е просто страх. Имало го е преди хиляди години и май винаги ще го има. Малко хора възприемат и не се страхуват от нещо непознато. Иначе фактът, че са елементарни и дори не се опитват да го разберат ми е ясен. Всичко е контрол. По същия начин група "метъли" биха пребили някой, слушащ gabba примерно. Отвращавам се. Не музиката ни прави хора. Тя може да ни обогати единствено. Надявам се скоро да не чета отново такива новини ; Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Felly 15.12.2007 18:39:20 отговори + 0 0
@ foreigner
Даскалите, скъпи, са наясно и с балъшките балади на ВИГ Форинър, танцуват на тях по коледните и 24-майските банкети.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ScreaM 15.12.2007 18:03:20 отговори + 0 0
Много културно от страна на чалгарите.Похвално! Нямам думи ... :@ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 15.12.2007 18:01:55 отговори + 0 0
Това доооста ме поиздразни. Много е смело да скочиш на 1 а ти да си с 3ма други. Пак показаха какви големи жени са. Защо не ми скачат на мен само се чудя. Трябва да действаме като чикагската мафия - те вкарват един наш в болницата, ние вкарваме един техен в моргата.
They can't stop us let 'em try.
For heavy metal we will die.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дю 15.12.2007 17:19:21 отговори + 0 0
за да не ям бой! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

foreigner 15.12.2007 16:27:57 отговори + 0 0
естествено даскалите никога не са наясно с нищо друго освен с размера на заплатите си... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.12.2007 16:13:40 отговори + 0 0
защото си селянин? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 15.12.2007 15:39:29 отговори + 0 0
ей сега разбрахте ли що слушам и двете! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.12.2007 14:56:13 отговори + 0 0
чалга = тъпи селтаци и простаци Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.12.2007 14:54:51 отговори + 1 0
Неам думи!
Това показва че голям процент от почитателите на чалгата са прекомерно тъпи и глупаво разсъждаващи същества! Майка им проста! Като че ли метълите са проблема на държавата....тцтцтц (всъщност чалгаджийската "култура" вреди на страната ни!) ! Айде стига с простотията деа!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.12.2007 14:30:16 отговори + 0 0
"е между метълите и чалгарите често възникват конфликти."
Сякаш това е най-важното, каква музика слушаме или какви дрехи носим.
Сякаш важното е да мразим различните. Тъжна новина.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Dragon 15.12.2007 14:23:10 отговори + 0 0
Въобще не се изненадвам. На тъпите чалги им е в кръвта да се заяждат с метълите. Ходя си по улицата с някоя дреха на група и веднага почват да показват "дяволските рога" и да се дерат. Селяния и комплексарщина. Надявам се Никола да не е пострадал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadMaxXx 15.12.2007 14:22:31 отговори + 0 0
интересно как безумно глупавите конфликти водят до сериозни последствия...no comment Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Crimson Glory 15.12.2007 14:01:52 отговори + 1 0
Боят настана, тупкат сърца ни!
Ей ги отсреща чалга-душмани!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".