Унгарски рок футуризъм с CORRODAL и POVZAKOWSKI довечера в София

23 окт 2013, 12:02 ч. 187 / 1 1
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   На 23 октомври от 22.00 часа клуб Maze ще е домакин на европейското турне на две от най-иновативните групи на съвременната унгарска алтернативна сцена.

   Първи на сцената ще излязат инструменталната прогресив метъл банда Corrodal. Специфично за стила им е смесването на класически набор от инструменти (китара, бас, барабани) с диджериду и перкусии. Футуризмът присъства и в темите, които вълнуват групата – вторият им албум, който излиза през март тази година, е базиран върху Sci-fi антиутопията на култовата американска писателка Урсула Ле Гуин „Грънчарското колело на Рая“ и носи същото заглавие.

   След Corrodal на сцената ще се качат едни от пионерите на съвременния експериментален рок в Унгария - Povzakowski. Това е вторият концерт на унгарците в България, след гостуването им като част от музикалната програма на международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“, Балчик преди 3 години.

   Povzakowski дебютират преди 11 години и имат зад гърба си 5 албума и няколко специални EP-та на винил, а стилът им еволюира непрекъснато, поставяйки ги в предните редици на съвременната европейска експериментална ъндърграунд сцена.

   Музиката им комбинира първичната сила на рок звученето с широк емоционален спектър и много шум, прекъсван от автентични архивни записи. Новаторският им звук е признат с няколко номинации и отличия на унгарските метъл награди и е представян с множество турнета в над 15 европейски държави.

   Задължителна част от концертите им е визуалното шоу на SzerediCs – четвъртият член на бандата, който прожектира документални архиви, унгарски образователни филми от 50-те години, както и заснети от него самия материали едновременно на 4 аналогови проектора.

   Входът за концерта на Corrodal и Povzakowski е 5 лева.
CORRODAL, POVZAKOWSKI

още за:

CorrodalPovzakowski
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


пиарин 23.10.2013 15:49:37 отговори + 0 0
Е то можеше направо утре да пуснат съобщението... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".