"Universal Music Group" сключи договор за пълния каталог на THE BEE GEES

1 дек 2016, 14:02 ч. 348 / 1 0
пред./следв.

   Звукозаписната компания "Capitol Records", която е част от семейството на "Universal Music Group", сключи дългосрочно споразумение с Barry Gibb - основателя на THE BEE GEES и наследниците на Robin Gibb и Maurice Gibb за придобиване на правата върху пълния каталог със записи на една от най-успешните и продавани банди в историята на музиката.

   Освен всичките 22 студийни албума и няколко саундтрака, включително супер продавания "Night Fever", споразумението включва и права върху няколко компилации, неиздавани до момента звукозаписи и пълнометражни аудио-визуални проекти.

   "THE BEE GEES е една от най-уважаваните и важни банди в историята на музиката и ние сме пълни с идеи за това, как да напомним на феновете за брилянтните записи на тези велики музиканти и да продължим историята им като достигнем до още по-широка аудитория", заяви изпълнителният директор на "Capitol Music Group" - Steve Barnett.

   Основателят на бандата Barry Gibb споделя: "Цялото ни семейство се вълнува. Невероятно е, че ще получим подкрепата на водеща музикална компания в света. Искаше ми се да можех да споделя тази емоция с братята ми Robin и Maurice."

   Музикалната кариера на THE BEE GEES стартира през далечната 1967 г. с парчето, което се превръща в суперхит - "New York Mining Disaster 1941", и продължава до 21 век с последния албум - "This Is Where I Came In" (2001 г.) Бандата печели осем награди "Грами", редица престижни световни музикални награди и реализира над 220 млн. продадени копия в цял свят, което я прави една от най-продаваните банди в световен мащаб. Двадесет и два студийни албума и редица саундтраци. Саундтракът към "Saturday Night Fever" е един от най-продаваните и значими албуми на всички времена с над 40 млн. продадени копия.

 

още за:

Bee Gees


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".