URIAH HEEP разлюляха клуб "Joy Station" в Студентски град

6 дек 2013, 16:38 ч. 1175 / 5 9
пред./следв.
Ако поровите в Интернет, за да видите какво се случва с URIAH HEEP в момента, "Уикипедия" ще ви каже, че след 80-те години аудиторията им в САЩ и Великобритания намалява, но в редица други държави продължават да поддържат такъв статут, че редовно пълнят огромни зали по концертите си. Една от тези страни е България и въпреки че имена, така тясно преплетени с историята на групата, като John Lawton и Ken Hensley, присъстват сравнително активно в концертния живот тук, желанието на феновете да видят цялата група не отслабва. Въпреки че гостуваха във Велико Търново преди по-малко от четири месеца, концертът им на 5 декември в клуб "Joy Station" бе разпродаден дни преди събитието (а клубът не е от малките).

   С чиста съвест мога да използвам клишето, че залата бе пълна с "фенове от няколко поколения" - които приветстваха радушно и "старите златни", и парчета от по-новата история на групата."Можем да останем тук цяла нощ и да направим всички "класики" - каза между две песни вокалистът Bernie Shaw и публиката одобрително зашумя, - но ние имаме нов албум, който искаме да ви представим - какво ще кажете? Готови ли сте?" И под одобрителните възгласи на феновете започна "I’m Ready" от излязлата през 2011 година последна за сега творба на групата “Into the Wild".

   Самото начало на концерта бе дадено също със сравнително нова композиция - "Against the Odds" от албума "Sea of Light" (1995) и показа, че ентусиазмът на пълната зала не е запазен изключително за големите хитове. Те, разбира се, не липсваха - "Traveller in Time" и "Sunrise" като загрявка, за да се продължи нататък с огромните "Gypsy", "Look at Yourself", "Lady in Black", "July Morning", "Easy Living"...

   Атмосферата в клуба бе повече от приятна - добра видимост дори от по-отдалечените места, а имаше и видеостена, силен звук и дребното, но сладко удоволствие да пиеш питието си от стъклена чаша. Единствено осветлението, което с неотклонна настойчивост заслепяваше доволно на всеки няколко секунди, бе досадно, но може да се преглътне. В резултат и публика, и група се наслаждаваха максимално на преживяването - "Боже, вие сте точно като публика от петък вечер, а сме едва четвъртък! Страхотни сте!" - не пестеше комплименти Bernie и до края на вечерта не прекъсна близкия контакт с почитателите си, пускайки сполучливи шегички или подканяйки ги да пеят с него. Страстите се нажежиха, когато на сцената бяха поканени и най-красивите жени в клуба - едва ли се съмнявате, че се качиха не една и две. Така че накрая всички присъствали получиха не само възможността да чуят почти двадесет парчета на любимата си група, изпълнени по повече от чудесен начин - Bernie не среща никакви затруднения да изпее на ниво дори композициите, станали емблематични с гласа на David Byron - а и топло, земно общуване с любимците си, както и страхотен купон. А музикантите, въодушевени, се зарекоха да се върнат за новогодишно празненство. Ами ха дано!

Нуша


   На сайта ни може да разгледате и фотогалерия със снимки от концерта на URIAH HEEP на 5 декември в клуб "Joy Station" в Студентски град.
uriah heep live sofia

още за:

Uriah HeepJoy Station


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


utter 9.12.2013 13:41:50 отговори + 0 0
Някой може ли да даде сетлиста на концерта? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шукарията 9.12.2013 06:47:59 отговори + 0 0
Уместна забележка на крайно малоумен и лишен от смисъл коментар. Приема се. И се добавя едно извинение за сефте.

Колко струваха билетите за събитието, ако мога да попитам?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

К 8.12.2013 22:00:55 отговори + 0 0
Колко какво? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шукарията (да, пак) 8.12.2013 17:04:22 отговори + 0 0
Колко бяха билетите, ако мога да попитам? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 8.12.2013 12:41:20 отговори + 0 0
Добър беше звукът наистина. Но тези прожектори в очите бяха много повече от досадни. Също така масите в пространството пред сцената бяха доста нелогични. Втвърденият аранжимент се преглъща, но мен лично повече ме подразни бягането на вокалиста от вокалните линии спрямо студийните записи - особено на песните, на които е ясно, че публика ще пее. Иначе си беше доста приличен концерт с доста добър звук. Притесняват ме също и цените на билетите, имайки предвид това, че нямаше нито една подгряваща група. Само заради това, че клубът е "фенси"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Влади 8.12.2013 12:33:51 отговори + 0 0
И аз съм на мнение,че не трябва да се втвърдяват толкова много,все пак това са Uriah Heep,не е нужно да се правят на по-модерни,или нещо подобно,всички обичаме песните им,така както са си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hiparja Rip 6.12.2013 22:41:39 отговори + 0 0
- 2013-12-06 18:24:15
Страхотен е звука в този клуб!

Умре ли циганката дето ви хвали?
Има нещо извратено в този клуб...освен грозната сцена!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fasttakerbg 6.12.2013 19:45:38 отговори + 0 0
неприятно впечатление ми нашрави ненужно втвърденият аранжимент на песните Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 6.12.2013 18:24:15 отговори + 0 0
Страхотен е звука в този клуб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".