В Канада тръгва документален филм за историята на метъла

4 сеп 2005, 16:53 ч. 145 / 4 8
пред./следв.
Вестник "Toronto's Eye" съобщава, че на 14 септември на Международния филмов фестивал в Торонто ще бъде излъчен съвсем нов документален филм, предлагащ обиколка из историята на метъла, озаглавен "Metal: A Headbanger's Journey". Започвайки от интервюта с едни от бащите на жанра (като Tony Iommi, Bruce Dickinson, Alice Cooper, Lemmy) и достигащ до съвременните "екстремисти" (LAMB OF GOD, SLIPKNOT и някои "веселяшко злобни" норвежки блек метълисти), филмът е едновременно целенасочено проучване в културната антропология и своеобразен поклон към тъмната страна на рока.
   "Metal: A Headbanger's Journey" е дело на Sam Dunn, антрополог и заклет хедбенгър от Виктория, Бритиш Калъмбия, който първоначално е имал намерение да напише книга.
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


The Gothic Princess 14.09.2005 11:04:44 отговори + 0 0
Аве радвам се,4е най-накрая е направен такъв филм,макар 4е пред4увствам,4е няма да е особено добър!За кво ли не направиха документални,а сега му дойдевремето и на метъла!Най-добрия вариянт според мене е,някой истински фен да направи филм за тази музика!
A тая статия много много не ми харесва как е написана!Кви са тия изрази кат: "веселяшко злобни" и "метълисти"?!Не е ли по-правилно да се каже метъли?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kai Hansen 13.09.2005 03:32:13 отговори + 0 0
Я го тепах ама то неще да умре и я го дръпнах от щепсело и то тогаз УМРE

)))))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

joro 8.09.2005 22:24:06 отговори + 0 0
"веселяшко злобни" норвежки блек метълисти??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

divi LOZENCI 7.09.2005 16:50:38 отговори + 0 0
абе я не знам за к'во пишем ама ми е кеффф че има такъФ филм!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bombenhagel 5.09.2005 21:52:37 отговори + 0 0
и не само след концерти, всъщност... все се намират поводи за списване на компетентно мнение, информиращо "подобаващо" нормалните хора... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


PP 5.09.2005 21:51:35 отговори + 0 0
чул те Буда )
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bombenhagel 5.09.2005 21:50:14 отговори + 0 0
по-важното е това нещо да бъде гледано от някои родни "журналисти", за да спрат да пишат всевъзможните глупости по вестниците и списанията след концерти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jim Crow 5.09.2005 15:34:04 отговори + 0 0
Дано този филм по някакъв начин достигне и до България Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".