Варненците TERRAVORE са готови със записите на дебютното си EP

3 фев 2016, 09:54 ч. 761 / 7 9
пред./следв.

   Варненската траш метъл банда TERRAVORE съобщава, че е готова със записите на дебютното си EP, озаглавено "Apocalyptic Impact".  Продукцията е записана в "Playground Studio" с помощта на Марин Маринов и Атанас Мачев. Дебютът ще съдържа четири парчета, плюс интро и аутро. Групата е пуснала за свободно слушане една от песните в мини-диска - "The Chicxulub Impactor". Може да я чуете по-долу. Всички парчета ще бъдат пуснати за свободно слушане в рамките на този месец.

 

 

 

още за:

Terravore


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


MrUncleslayer 3.02.2016 17:35:31 отговори + 6 0
Браво,момчета! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гюро 3.02.2016 13:17:30 отговори + 2 11
Тези са атакисти и не ги харесвам. Също така няма жена музикант - няма нова порция снимките за момчетата ми. Искам българска група с жена/и, за да направя нови тениски с главата й/им на децата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо/FETUS RAPE 3.02.2016 12:49:34 отговори + 8 0
Желая ви успех момчета,само напред и нагоре m/m/m/!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 3.02.2016 11:47:49 отговори + 1 12
То лошо няма, но не ми е понятно, как група от Фарьорските острови, с население колкото малък град могат да пеят на фарьорски, а група от Варна с население 300-400 хил. не може да пее на български език. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 3.02.2016 11:54:20 + 12 1
Като пораснеш ще разбереш:

Групата от Фарьорските острови пее викинг/фолк метъл. На този стил пасва да се пее на такъв език.
Групата от Варна пее траш метъл. Ако пееше български фолк метъл като едни Балканджи например - щеше да си пее на български. А и Балканджи имат песни на английски. Пък и групата от Фарьорските острови има песни на английски.

Сега разбра ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 3.02.2016 13:59:52 + 1 1
Че съм пораснал, пораснал съм. Ясно беше, че говоря за основния език на който се пее (отделни песни на други езици не са проблем ест.), нямаше нужда да обясняваш и кой език за кой стил бил пасвал, защото е смехотворно като идея. Кой точно казва кой език за кой стил става, ти ли, някоя медия или групата си го определя? Недей да се изказваш така, че е нелепо просто. Цялата работа опира до мейнстрийм-а и това, което се харчи най-добре, и тук не говоря за варненската група в частност, а какъв е принципа. Българската сцена според мен само губи от липсата на групи, които да пеят на родния си език в жанровете на твърдия рок и метъла. Не ми пречи и на занзибарски да пеят, стига да е яка музиката, просто умишленото избягване на българския също не е оферта, а именно млади и талантливи групи биха могли да променят нещата според мен. Ако искат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 3.02.2016 14:20:41 + 4 1
Като ти е смехотворно като идея посочи ми:
1. Световно известна траш група, която не пее на английски
2. Световно известна хеви метъл група, която не пее на английски
3. Световно известна готик група, която пее на скандинавски език
4. Световно известна индъстриал група, която пее на скандинавски език
5. Световно известна дет метъл група, която не пее на английски

И т.н.
И какво правиш сравнение с ЕДНА група от Фарьорите? Там сигурно не е пълно с ъндърграунд банди, които пеят на английски?
Та може някой техен разбирач да им посочи Балканджи и да каже:
"Могат значи в малка България да пеят на български а на Фарьорите не можете да пеете на фарьорски". Много ще е умно.

И какъв успех ще постигне българска метъл група, която пее на български? Ще я вземат ли да подгрява чужда група? И да я вземат - имат ли шанс някой чужденец (мениджър, музикант) да им обърне по-сериозно внимание? При това мениджъра и музиканта няма да са англичани или американци, сещаш се.
Могат ли да пратят демо на чужд лейбъл? Могат и какво ще им отговорят? "Добри сте, ама пейте на английски".

Явно не си пораснал достатъчно, за да разбереш, че масовият език на рока особено след 2000 год. и особено на метъла е английски. Като искаш да ти пеят само на български - слушай чалга. Там няма английски и най-много някоя песен на цигански да чуеш.

Айде със здраве
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 3.02.2016 18:57:41 + 3 1
Ако опираше до "мейнстрийм", тогава щяха да бъдат изнежени емота и да реват (нищо общо с пеене) за това колко нещастни са. Я метълкор, я ню-метъл, я тийн поп... не че разликата е толкова голяма между жанровете.

Колкото до световна известност, наистина се съмнявам българска група да добие такава, дори да са най-добрите музиканти на света. Ако щете вярвайте, но дори в тази забутана държава има добри музиканти - просто никой не им обръща заслуженото внимание. За сметка на това можем да се насладим на изобилие от ч*лга и родни бездарници от сорта на Дриско
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 4.02.2016 15:10:01 + 0 1
@ маке

Аз говоря за България, говоря за родната сцена, доколкото има такава. Какво сменяш темата и обясняваш кой бил световно известен и търсиш примери да ти давам? За какво световно ниво говориш в България - въобще не става въпрос за това. Та болшинството български групи не могат да я докарат до сформирането на стабилна фенска маса в границите на страната ни, какво остава за световно ниво? Редица имена на групи от неанглоезични държави са доказали и доказват, че английският език не е единственият на който може да правят музика и то успешна музика, която да се харесва. Не виждам защо България да прави изключение в това отношение и не вярвам, когато една група е добра на някой да му е проблем, че пеят на български.

Употребявам думата "мейнстрийм" в нейния общ смисъл, носещ значението на масовост, доминантност, масовизиран вкус и в понятието включвам именно тенденцията да НЕ СЕ прави нещо различно, а да се придържаме към нечии измислени вкусове на мениджъри, студиа и продуценти. Сега - кой от тях на коя група и защо би подкрепил и обърнал внимание зависи от стотици причини, а не само на какъв език пеят.

Не искам групите да ми пеят само на български - никъде не съм казал подобно нещо. Изполването ти на неуместни примери и преиначаването на думите ми, говори за откровено безсилие и неразбиране на темата в цялост. За протокола - чалга слушам в такситата на мазни чички, които философстват точно като теб

Няколко произволни по-известни примера:

Turmion Katilot - суоми, англ. (индъстриъл)
In Extremo - немски, латински, и др. общо около 7-8 езика (фолк, медийвъл)
Laibach - словенски, немски, англ. (индъстриъл)
Rammstein - немски (индъстриъл)
Oomph! - немски, англ. (NDH, индъстриъл)
Tanzwut - немски, латински и др. (NDH, фолк, медийвъл)
Rotting Christ - гръцки, англ. (блек)
Moonsorrow - суоми (блек, пейгън, фолк)
Orphaned Land - иврит (прогресив, дет, фолк)
Chtonic - тайвански (блек, дет)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".