Вече са ясни сигурните финалисти в "Голямото Rock Междучасие"

15 дек 2016, 15:11 ч. 1190 / 4 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Училищните групи „The Lefties“, „Bloodrush“, „Анекдот“ и „Different Highway“ завоюваха запазено място в големия финал на риалити формата „Голямото рок междучасие“. Това стана ясно снощи, след последния концерт-елиминация в музикалното състезание на БНТ1 и D2. В заключителната битка феновете ще изпратят и още една банда. Коя ще получи втори шанс, ще стана ясно другата сряда, когато Миленита и Дидо ще оповестят резултатите от зрителското гласуване на www.rockbg.com.

В четвъртия решаващ етап на „Голямото рок междучасие“ шест банди премериха сили с изпълнение на своя авторска песен. Макар че, две от тях отпаднаха – „Rockids“ и „From the Ashes“ – всички те обраха овациите както на публиката в студио 1 на БНТ, така и на строгото жури.

Лидери във временното класиране продължават да бъдат момчетата от „The Lefties“, които снощи безупречно представиха своята композиция „Swallow My Aggression“. За нея получиха комплименти от Светлана Василева-Elaison, Ерсин Мустафов, Васил Върбанов и Ивайло Нойзи Цветков и признанието, че вече са готови за турне и собствени концерти.

На втора позиция, с минимална разлика след „The Lefties“, е рок групата от Добрич - „Bloodrush“. За тяхното парче „Not a Fiction Anymore“ те получиха висока оценка. „Бих пуснал вашите записи по радиото“ – каза журналистът Васил Върбанов, а фронтменът на „Jeremy?“ Ерсин Мустафов допълни, че се чувства горд, че в България има такава млада група.

Музикантите от „Анекдот“ излязоха на сцената с бунтарската песен „Давя се в грях“, изпълвайки я с много енергия и хъс за победа. „Впечатлен съм от синхрона между вас“ – каза поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков.

Последните финалисти от „Different Highway“ представиха „Огън гори“, а журито отбеляза високия глас на фронтмена като изключителна рядкост.

Още двама специалисти имаха сериозно присъствие в снощния лайв - вокалният педагог Евгени Господинов и текстописецът Александър Петров. С тяхната помощ изпълненията добиха перфектен завършек и звучене.

„Музикантите, които видях, имат много ентусиазъм и потенциал да растат в професията“ – подчерта Александър Петров. А заключението на Евгени Господинов е, че рок музиката е пътят, по който младите хора могат да открият себе си, защото в нея протестът е силно изразен.

Следващата сряда предстои финалът в шоуто, когато временното класиране ще бъде анулирано и бандите ще атакуват върха с равен старт. Победителят в „Голямото рок междучасие“ ще бъде избран както с гласовете на журито, така и чрез зрителски вот.

Гледайте големия финал на „Голямото рок междучасие“ на 21 декември от 21:00 часа по БНТ1!

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Misery 16.12.2016 17:06:22 отговори + 1 0
Ако още веднъж прочета някъде за "поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков", ще повярвам в Дядо Коледа.
Няма как някой да е толкова тъп, но пък от друга страна казват, че по Коледа стават чудеса.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IgorKA 16.12.2016 13:26:08 отговори + 2 0
Не знам чии протежета са и кой точно пробутва Леваците, но някой трябва да му каже на този някой, че сме 2016 година и отдавна не е актуално да мрънкяш жално над китарката в пияндурско-наркоманско отчаяние, и да редуваш това с шизофренични "избухвания" и френетични крясъци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 15.12.2016 20:00:56 отговори + 8 0
"поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков"

Така се развълнувах от тази фраза, че неочаквано пръднах, изненадващо за самия мен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 15.12.2016 19:49:42 отговори + 3 0
То е ясен и победителя още от кастинга - наркоманчетата с ниския рошав Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".