Vicky Cornell отговаря на искането на SOUNDGARDEN да получат достъп до профилите си в социалните мрежи

3 апр 2021, 08:50 ч. 809 / 6 5
пред./следв.

   В края на миналия месец живите членове на SOUNDGARDEN отправиха иск да им бъдат предоставени потребителските имена и паролите за профилите на групата в социалните мрежи, до които те нямат достъп от декември 2019 г.

   В момента всички социални акаунти на SOUNDGARDEN са контролирани от вдовицата на Chris Cornell. Сега Vicky Cornell и нейните адвокати отговарят на настояването на останалите членове на бандата.

   Vicky твърди, че тримата музиканти искат достъп до профилите, за да я "оклеветят злонамерено", "да провокират нейните онлайн преследвачи" и "да подбудят трети лица" да тормозят нея и малолетните ѝ деца. Юристите на вдовицата заявяват, че тя се е грижила за социалните мрежи на групата повече от десет години, тя самостоятелно и със свои средства е създала, развила и популяризирала тези профили, отделяйки от своето време. Останалите музиканти никога не са проявявали интерес към тях, освен в случаи, в които да промотират собствените си проекти. Затова и Kim Thayil, Ben Shepherd и Matt Cameron нямат достъп до спорните акаунти.

   Посочва се, че и по-рано (през май 2020 г.) тримата са поискали пред съда във Флорида достъп до профилите, а сега повтарят иска си. Всъщност съдебните спорове между живите членове на SOUNDGARDEN и вдовицата на певеца са на повече нива. Тя съди музикантите, че не получава пологаемите ѝ се отчисления от авторските права на съпруга ѝ. Kim, Ben и Matt пък настояват, че са съавтори на част от останалия неиздаван материал на Chris, който вдовицата му определя като изцяло негово самостоятелно творчество. Всички дела са все още текущи и по тях няма окончателно взети решения.

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Кире 5.04.2021 09:21:40 отговори + 3 0
Лелка не дава . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уоджър Ротърс 4.04.2021 17:53:31 отговори + 1 0
"Пазете се от данайците, дори когато поднасят дарове!"
Вергилий - "Енеида"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 4.04.2021 18:13:27 + 2 0
Е да ама това е фраза, която визира Троянския кон.
А има голяма разлика от това да правиш мръсно на някой на дребно и да му вкараш цял Троянски кон.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

};-( 4.04.2021 11:06:45 отговори + 2 0
кучка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 3.04.2021 16:51:24 отговори + 6 1
Опасна , византийка ..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".