Вижте анимационното видео на SABATON "Night Witches"

9 окт 2020, 08:58 ч. 670 / 7 1
пред./следв.

   Шведските пауърметъли SABATON реализираха ново анимационно видео към песента си "Night Witches". То е създадено в сътрудничество с "Yarn Hub" и разказва историята, която е в основата и на песента - за съветските бойни авиаторки, чийто бомбърдировъчен полк придобива легендарен статус през Втората световна война.

   Прякорът "Nachthexen" е даден от германците, които дори се отнасят с уважение към тази част от въоръжените сили на враговете си. В началото на военните действия на жените е забранено да участват в боеве. Това се променя със заповед на Сталин през октомври 1941 г. "Нощните вещици" действат до края на войната и са най-награждаваната съветска част, съставена от жени. 

 

 

още за:

Sabaton


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Хр. Енчев 9.10.2020 09:39:36 отговори + 5 0
46 гвардейски нощен бомбардировъчен авиационен полк е съветски авиополк от периода на Великата отечествена война съставен изцяло от жени. Формиран е съгласно заповед на НКО СССР № 0099 от 8 октомври 1941 г. като 588 нощен лекобомбардировъчен авиационен полк. В РККА полкът на шега и с известно пренебрежение е наричан "Дунькин полк" по името на командира капитан Евдокия Бершанская. В последствие той ще остане в историята като "Нощните вещици" - прозвище дадено му от нацистите, които са ужасени от ефективността на женското формирование. За целият период на войната авиополкът извършва 23 672 бойни полета, в боевете загиват 23 жени, но нито една не попада в плен. Полкът е разформирован на 15 октомври 1945 г., а голяма част от състава му е демобилизирана. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".