Вижте изключителни снимки от концерт на AVENGED SEVENFOLD и STONE SOUR в Лондон

24 ное 2010, 08:12 ч. 568 / 5 12
пред./следв.
Българската виртуозна фотографка, живееща и работеща в Англия Violet Damyan, бе така добра да ни изпрати снимки и репортаж от едно невероятно шоу, състояло се навръх Halloween (31 октомври) в британската столица Лондон. Невероятно, не само с участието на HELLYEAH, STONE SOUR и AVENGED SEVENFOLD (с Mike Portnoy в състава), но и с това, че нощта на Вси Светии явно е вдъхновила част от музикантите да се пременят в ексцентрични костюми. Предаваме ви текста на нашата сънародничка, която очевидно е умела не само с фотоапарата, но и с перото, с минимална редакция, а под него може да разгледате и впечатляващите снимки.

   ------------------------


   AVENGED SEVENFOLD & STONE SOUR live in Hammersmith Apollo, London, UK – Halloween, 2010
Support - HELLYEAH

SASS
violetdart.com

   Близо 5000 души събра легендарната зала "Hammersmith Apollo" в Лондон във вечерта на Хелоуин. Пет хиляди души, които в тези 4 часа бяха едно семейство, споделящо невероятна атмосфера и емоции. Още с влизането в залата беше ясно, че ни очаква страхотно шоу, разтърсващо както в рок/метъл план, така и в емоционален, имайки се предвид трагедията, която преживяха и двете банди през последната година (AVENGED загубиха техния барабанист и най-добър приятел Jimmy "The Rev" Sullivan, а Cory Taylor и Jim Root от SLIPKNOT - Paul Gray). Страхотно бе да се види огромната енергия и любов към музиката и феновете, които групите показаха, да не говорим за уникалното качество на звука, нещо, с което и самата зала е известна.

   HELLYEAH откриха нощта с разбиващ (буквално) сет. И, макар че не за това се бяха събрали всички, си струваше да се види на барабаните иконата в метъл музиката - Vinnie Paul от големите PANTERA, както и неговите колеги.

   Първи в ко-хедлайнинг събитето бяха АVENGED SEVENFOLD. Типично в духа на Хелоуин, сред облаци дим на фона на почти филмова сценична продукция, състояща се от горящи гробищни порти, скелети и транспарант, изобразяващ (най-вероятно) обладана от духове лудница, момчетата се появиха с маски на лица и откриха с "Nightmare" - дебютната песен от изключително успешния им едноименен албум, който ги изстреля на първо място в класациите. Макар че представиха парчета именно от него - "Welcome To The Family" и "Buried Alive", не липсваха и обичаните по-стари - "Critical Acclaim", "Beast and the Harlot", "Afterlife" и "Unholy Confessions". В средата на сета им на фона на огромно платно, представляващо снимка на Jimmy в гръб, вокалистът M. Shadows разказа трогателна история от детството им и благодари на феновете за огромната подкрепа през изминалата тежка за тях година. Очевидна беше липсата на техния брат The Rev, който освен, че бе в сърцата на всички в тази нощ, бе и видимо навсякъде - чрез плакати, скандирания, тениски, колани на китари, татусите на всички от групата - "foREVer", а гласът му се чу и по уредбата в две от песните. Последва сърдечна благодарност от групата и феновете към присъединилия се в помощ на бандата, великолепно представящ наследството на Sullivan, негов идол и един от най-добрите барабанисти в света - Mike Portnoy (екс-DREAM THEATER), и това въведе към баладата "So Far Away" (писана специално за Rev от китариста Synyster Gates). Последва избухващата "God Hates Us", в началото на която се получи засечка с китарата на Zacky Vengeance, с което Shadows се пошегува като каза, че е странно китарата да спре точно в тази нощ, точно на тази песен и отбеляза, че най-вероятно заради нея ще отидат в ада, но и ще вземат с тях всички присъстващи за "rocking party". Сетът завърши с "Almost Easy", след което бандата хвърли в публиката огромни количества хелоуински бонбони и близалки.
   Прекрасно бе да се види и усети силата на групата - да се завърне на сцената след преживяната загуба и въпреки всичко да представи един динамичен сет, изпълнен с енергия и позитивизъм. Страхотно впечатление прави и начинът, по който АVENGED SEVENFOLD звучат на живо - изключителен музикален талант, режещи китарни партии и дуелиращи се сола, на фона на добре издържани басови хармонии, преплетени с остри като бръснач, редуващи се ревящи и мелодични вокали, и нахъсващи барабани. И всичко това, поднесено добре и визуално, все пак групата е известна и с веселяшкото си сценично поведение - музикантите си правят закачки постоянно, гонят се и хвърлят странни погледи към публиката, а и помежду си.

   И докато хората се лутаха напред-назад, за да оберат от пода и последната паднала близалка, бяла завеса се спусна пред сцената и всички зачакаха STONE SOUR. Предишната вечер AVENGED бяха закрили, за това сега беше ред на петорката от Айова. Зазвуча мелодия, завесата се спусна и... се появи той - Corey Taylor - с рокля на балерина, жартиери, бенка, червено червило и цикламена перука. Залата се взриви от смях и кой ли не би го направил при вида на не кой да е, а вокалиста на SLIPKNOT, облечен по този начин? Но това все пак е Corey, който освен с музикалния си талант, е известен и с огромното си чувство за хумор. Момчетата представиха много енергичен сет, като показаха несравними умения и страхотен саунд и редуваха песни от новия си албум "Аudio Secrecy" - "Say You’ll Haunt Me", "Digital", с по-старите им "Made of Scars", "Your God" и "Hell & Consequences". Малко странно бе да се наблюдава мистър Taylor, облечен така да свири и пее песни като "Bother и Through Glass", но в случая перфекционизмът напълно задраска образа и остави слуха да се наслаждава на красотата на чуващото се.

   Въпреки че очевидно повечето хора бяха дошли специално заради AVENGED SEVENFOLD, всички прекараха един невероятен музикален Хелоуин, наслаждавайки се на две страхотни групи, които за пореден път доказаха майсторството си, две групи които напълно си заслужава, ако не е и задължително, да се видят на живо. Концерт, който не само беше страхотен за гледане и слушане, но и изключително забавен за снимане. Концерт, на който дори служителите в залата и гардовете се забавляваха, и припяваха песните. Една вечер, в която всеки даде и получи по нещо.

   Пълните галерии със снимки може да разгледате тук - www.violetdart.com.
AVENGED SEVENFOLD сетлист:
01. Nightmare
02. Critical Acclaim
03. Welcome To The Family
04. Beast And The Harlot
05. Buried Alive
06. Afterlife
07. So Far Away
08. God Hates Us
09. Unholy Confessions
10. Almost Easy

STONE SOUR сетлист:
01. Mission Statement
02. Reborn
03. Made of Scars
04. Say You’ll Haunt Me
05. Get Inside
06. Let’s Be Honest
07. Your God
08. Bother
09. Through Glass
10. Digital
11. Hell & Consequences
12. 30/30- 150

















Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Никол 1.03.2013 15:09:40 отговори + 0 0
Сигурна съм че е било супер...много съжалявам, че не съм била там по няколко причини и една от тях е че обожавам Avenged Sevenfold...а и Кори Тайлър добре се е избъзикал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 25.11.2010 21:35:34 отговори + 0 0
Все едно си там докато четеш и гледаш снимките.Всичко е толкова професионално изпипано.А Кори е гвоздея на програмата.Как можа да се сети за това? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.11.2010 00:04:40 отговори + 0 0
Епично... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wrath 24.11.2010 23:18:00 отговори + 0 0
Било е много забавно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 24.11.2010 16:13:45 отговори + 0 0
Уникални снимки !!! Удоволствие е да ги гледаш !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анонимен 24.11.2010 16:05:59 отговори + 0 0
явно фотографката е на голямо ниво браво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 24.11.2010 15:58:38 отговори + 0 0
най великия репортаж и снимки които съм виждал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.11.2010 13:54:34 отговори + 0 0
Ама пък какви крака вади Кори, не е истина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.11.2010 13:51:48 отговори + 0 0
Бахти смешниците гърчави Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

motherfucker 24.11.2010 13:03:32 отговори + 0 0
Той ги е сложил заради Хелоуин. Кори никога не се взима насериозно и затова е пич. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 24.11.2010 12:37:54 отговори + 0 0
В Бирмингам на концерта Кори не го сложи тея жартиери
Лишил ни е от изключителна гледка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 24.11.2010 11:09:44 отговори + 0 0
Страхотни снимки! Кори Теълър е много секси Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".