Вижте непубликувани кадри от гостуването на Ronnie James Dio в края на 2006 г. Каварна

5 авг 2015, 17:54 ч. 2083 / 4 5
пред./следв.

   "Кметълът" на Каварна Цонко Цонев пусна в мрежата непубликувани досега кадри с легендарния рок певец Ronnie James Dio. На тях се вижда как великият музикант играе българско хоро - история, за която мнозина смятаха, че е само градска легенда. Кадрите са от гостуването на Dio в Каварна на 31 декември 2006 г. "Малкият човек с големия глас" изнесе концерт на площада в Каварна за новата 2007 г. и лично отброи последните секунди преди приемането ни в Европейския съюз. На видеото има и вече познати моменти - как Ronnie открива изрисувания с неговия образ панелен блок.

   Кадрите припомнят и за друга позабравена вече подкрепа, която Dio оказа на България. Много от хората на видеото са с фланелки "Освободете ги!", защото концертът беше броени дни след като българските медицински сестри и д-р Здравко Георгиев (който е от Каварна) за втори път бяха осъдени на смърт от режима на Муамар Кадафи по обвинение, че са заразили 400 либийски деца със СПИН. България тогава започна кампания, в която канеше най-големите имена в рока да призоват за освобождаване на медиците ни. Първите големи звезди, с които българската страна се свърза, обаче отказаха. Много известна група отказа концерт в подкрепа на сестрите. "Каузата е спорна, може да увреди продажбите ни", каза тогава вокалистът на известната с благотворителните си изяви група, която по мълчаливо съгласие на промоутърите, никога повече не беше поканена в България.

   Тогава Цонко Цонев се свързва с Ronnie James Dio, който стана първият посланик на кампанията и лично е убеждавал някои от най-големите имена в рока да дадат подкрепата си за каузата.

   Dio почина на 16 май 2010 г. Каварна беше първият град в света, където беше издигнат негов паметник.

Източник: OFFNews.bg

 

 

още за:

Ronnie James Dio


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


........... 6.08.2015 09:04:08 отговори + 4 0
Налягаме ме лека тъга като гледам и слушам, но въпреки това не спирам да се усмихвам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вало 5.08.2015 23:35:15 отговори + 9 0
Беше много весела нова година. Играеха се хора, лееше се вино, а Дио ни топлеше сърцата с магнетизма си... Незабравимо.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mogul 5.08.2015 22:06:20 отговори + 4 0
Бре....коя ли е тази голяма група , на която вокалистът е отказал....тц ...тц...тц
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Antonya Anarchy 6.08.2015 12:07:31 + 2 0
Наистина, коя? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 6.08.2015 12:35:01 + 0 0
Е коя е де, коя? Ако някой знае да каже. Аз наистина не знам. Да не бъде вече канена, значи, че е идвала но вече няма да дойде. Аз не се сещам... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".