Вижте новия видеоклип на ТДК "Петнайската"

24 ное 2023, 11:41 ч. 396 / 12 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

ТДК с първи видеоклип за албума си “Неместа”

Пловдивската авангардна джаз-метъл група публикува първи видеоклип от тазгодишния си албум “Неместа”. Клипът е на първата песен, която носи името “Петнайската”. Видеото е изцяло заснето в родния им Пловдив от собствения
им екип.

За процеса по заснемане и идеята зад видеото групата споделя следното: “Детайлите в случая нямат значение, по-важна е концепцията. Тя е издържана на много нива, минала е през редица осмисляния, прехвърлена е от един ъгъл в друг, като след това е съгласувана с всичко, което може да съгласува. Кураторската дейност, извършена от нашия съветник Ватерварк Кроа Сан (на когото благодарим безкрайно), ни помогна изключително много да осъзнаем точно какво искаме, какви са най-дълбоките ни желания и дали можем да постигнем себе си чрез другия. Видеото пресъздава една нощ на безсилие, в която няколко души решават да злоупотребят със себе си. След като прекрачват всички граници на благоприличие, осъзнават че крайните идеологии са фашистки, независимо от техните цветове, и започват да рушат всичко около себе си с радост… докато не се намесва полицията. Намесата им, както в повечето случаи, не е добре дошла и се посреща със скептицизъм от героите във видеото.”

Следващия концерт на ТДК е на 31.12 в Club Void - в Пловдив.

Видеото е финансирано по програма на Национален фонд Култура “Дебюти” 2022.

 

тдк видео 15-ката

още за:

Тдк


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".