Вижте професионалните видеа на участниците в "Музикален Акселератор 2022"

30 ное 2022, 11:38 ч. 478 / 12 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Готови са всички професионални студийни записи и музикални видео клипове на участниците в тазгодишното издание на програмата за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители “Музикален Акселератор”. През 2022 г. за участие в нея бяха селектирани 14 групи и творци, а за втора поредна година форматът получи подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община. Корпоративен партньор на инициативата пък е Nexo, които ще подкрепят създаването на първия български NFT сингъл – както с видео, така и аудио съдържание.

“Музикален Акселератор” е инициатива на RockSchool и тази година даде възможност на 14 групи и изпълнители да запишат своя авторска песен и видеоклип към нея в Urban House Studio. Допълнително всички участници получиха менторска подкрепа и се включиха в еднодневен семинар за бизнес умения, където научиха ключови и съвременни начини за правене на музика и популяризирането ѝ.

“Въведение в музикалното продуциране”, “Какви са различните видове права в музиката?”, “Музикалният бизнес и екосистема” бяха сред темите на семинара, по време на който лекторите споделиха с участниците в “Музикален Акселератор” безценен професионален опит. Сред презентаторите бяха Боян Бояджиев, Радослав Лозански (Hayes & Y), Борис Малеванов (Stereofox) и Мартин Михайлов. Темата “Колективно управление на сродни права” представи Веселин Георгиев от ПРОФОН. За NFT в музикалния контекст пък говори екипът на Nexo - партньор на събитието.

Парчетата на участниците в “Музикален Акселератор” са резултат от огромния им талант и работата с професионалисти. Така младите изпълнители успяха да натрупат не само знания, но и реален продуцентски и студиен опит, с което се стремим да подпомогнем професионалната им музикална дейност. Защото това не е просто конкурс, а един от начините, по които RockSchool подкрепя развитието на младата музикална сцена.

Част от изпълнителите и техните парчета, записани и заснети професионално през 2022-а година, са:

Ralitsa - A Man Indeed

Kristina - На покрива на града

Изгубено момиче - Борислава Янева

Truth Be Told - The Day That Never Happened

NONSENSE - How Love

Ivo Icehard - Singularity

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".