Водещият на "Бруталика" по "Z-Rock" става гост-автор в "Metal Katehizis"

8 фев 2010, 19:39 ч. 527 / 6 15
пред./следв.
Вдъхновени от почина на хер Tobias Sammet, който неизменно кани гости в изданията на своя проект AVANTASIA, и от "Metal Katehizis" решихме да прибегнем към подобна стъпка. Но, за разлика от Тоби, ние няма да гоним количество, а качество.
   Първият - и засега единствен гост-автор в нашия сайт е съвсем небезизвестният Стоян Цонев. Перото му оставя запомнящи се следи по уникалното българско ъндърграунд списание "Brutallica" (на което кръщава и радиопредаването си) от 1997 до 2007 г. В този период за кратко издава и безплатното списание "Free Rock", а по-късно публикува материали в пет от броевете на несъществуващото вече "S.M.F. Magazine" и дори и в двата подготвени, но неизлезли броя на "Monsters of Rock Magazine". След това г-н Цонев се преориентира към радиото и започва ежеседмичното си предаване за тежка музика по "Z-Rock".
   По кое точно време от богатата кариера на Стоян бе първата ни среща е трудно да си спомним. Помним добре, обаче, че отношенията ни с него са били винаги добри и приятелски и така естествено дойде идеята да го поканим да пише за KATEHIZIS.COM. На първо време новият ни автор ще се представя предимно с ревюта на новоизлезли албуми, а впоследствие може да публикуваме и някое и друго от неговите интервюта. В медийната му колекция са "главите" на изпълнители като HEAVEN & HELL, QUEENSRYCHE, W.A.S.P., DIO, BOLT THROWER, CANNIBAL CORPSE, ANNIHILATOR, NEVERMORE и др.
   А ако не знаете - "Бруталика" се излъчва всяка сряда и събота от 21:00 до 23:00 ч. по радио "Z-Rock". Повече за предаването - на www.brutallica.zrockbg.com и brutallicaonzrock.blogspot.com, като на последния адрес ще намерите и новия личен Топ 10 на Стоян Цонев - този път за Десетте най-велики прогресив метъл албуми.

   Наскоро Стоян прикова общественото внимание и с участието си в сутрешния блок на БНТ, където с други "метални" гости обсъди представянето на хеви метъла като религия и стана пряк свидетел на нещо не по-малко уникално - излъчване на част от песен на MORBID ANGEL в сутрешен блок на БНТ - със сигурност невиждано дотогава зрелище.
   Но когато някой ден с обединените сили на сайта за Праведна Музика и нейни проповедници като Стоян метълът наистина стане религия и у нас, да се надяваме, че това ще се повтори ;-)))

   We Rock!


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Feersum 10.02.2010 14:54:13 отговори + 0 0
Бравос, Дагоне!
Продължавай да ни радваш с яка музика!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Христина 10.02.2010 00:17:06 отговори + 0 0
Много е лесно да се пише анонимно и е много удобно, защото се говорят неща, които не биха се казали в очите на човека. Стоян е супер компетентен и много интелигентен в това, което прави, и неговото постоянство заслужава адмирации и уважение. Рокът и метълът не са само черни тениски с любимите групи, за някои от нас те са нещо много повече. Щото има едни неща, дето са невидими за очите и нямат нужда от непрекъсната показност. Има си време и място и за тениските, и за костюмите. Същественото е под тях. Другото е завист, елементраност и комплекс. Трябва да се поддържаме, когато сме от едната страна на света, защото от другата му страна са ордите на чалгарите и мутрите. Аз поздравявам Стоян и му пожелавам да върви уверено по своя път както досега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Писнало ми е от "умн 9.02.2010 23:27:31 отговори + 0 0
Абе пичове явно страдате от същите предразсъдъци, като обществото, от което се разграничавате. По дрехите ли ще се посрещаме? А уж метълите виждали в дълбочина. Същите лекенца сте и вие: всички трябва да са като вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.02.2010 21:22:21 отговори + 0 0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkana 9.02.2010 18:30:26 отговори + 0 0
Поздравления и успех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


shogot 9.02.2010 17:34:15 отговори + 0 0
Страшно се радвам за теб, Стояне! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.02.2010 16:58:05 отговори + 0 0
"Cronos-e, един път видях Джо де Майо с бяла тениска - голяма излагация, пич " За джо де майо няма да се изненадам да е целия в бяло даже на сватбата си, ПИЧ, ама никога като позира за офиц. снимка или е в студио или на сцена, където работи, няма да го видиш изтипосан в костюм? А тоя даже в коридорите на РОК радио, в което работи се е изтипосал като перо деформеро. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.02.2010 15:45:14 отговори + 0 0
Cronos-e, един път видях Джо де Майо с бяла тениска - голяма излагация, пич Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.02.2010 15:42:54 отговори + 0 0
Честито! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Юрген Прохнов 9.02.2010 14:06:24 отговори + 0 0
Това е уникално! Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cronos 9.02.2010 12:27:27 отговори + 0 0
Разбирам фолкаджия турбогазар да се облече така, ама "ъндърграунд" металист.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kooti 9.02.2010 12:18:45 отговори + 0 0
Браво на него! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 9.02.2010 01:18:37 отговори + 0 0
Успех в новото начинание и дерзай Стояне!
Heavy Metal Is The Law!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.02.2010 23:38:10 отговори + 0 0
супер човек с ужасна вратовръзка! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredded_Human 8.02.2010 20:29:24 отговори + 0 0
ех,чул ви....тоя,дето го няма!ако не религия,поне малко да се отчалгари тази наша китна,но запростяваща (за съжаление) страна!m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".