VRANI VOLOSA изнесоха зашеметяващо двучасово шоу в Бургас

1 май 2009, 15:54 ч. 612 / 1 9
пред./следв.
От известно време насам (повече от година), ако феновете на твърдата музика в Бургас искаха да гледат рок/метъл концерт, трябваше да пътуват до някой друг град, тъй като и последният клуб с музика на живо ("Party Club") в морския град, промени политиката си и спря да организира подобни събития. Абсудно, още повече, че от Бургас произлизат някои от най-силните имена в тежката сцена у нас. Така или иначе, клуб "Roxy" реши да промени това и да разнообрази програмата си (съставена предимно от други стилове, които не са приоритет на "Metal Katehizis") с метъл концерт на 30 април. Изборът на групата нямаше как да бъде по-удачен - дългоочакваните VRANI VOLOSA, за последно свирили в родния си град в далечната 2006 г. Логично, час преди концерта, в и около "Roxy" присъствието на хора с дълги коси и черни дрехи беше доста силно.
   Точно в уречения час - 22:00, VRANI VOLOSA превзеха сцената! Близо 150-те човека в публиката (може би оптималният брой хора за това място) започнаха мощни скандирания, явно беше вълнението и у музикантите, и у феновете. Още с първото парче на всички стана ясно, че дългото чакане ще бъде компенсирано тази вечер. Групата, формирана около магнетичния фронтмен Христо, известен още като Vran, забиваше адски надъхано. Въпреки дългата пауза петимата музиканти бяха перфектно сработени и с нескрито удоволствие се раздаваха на сцената. То нямаше и как иначе да бъде пред обезумелите от щестие фенове! Както се и очакваше, звукът и светлините в "Roxy" бяха на високо ниво, имаше всички предпоставки концертът на VRANI VOLOSA да се превърне в едно запомнящо се събитие. По много интересен начин бе подреден двучасовият сетлист: в началото всички 11 песни от предстоящия да излезе тази година втори албум на групата, след тях два ужасно яки кавъра на BATHORY - "Man Of Iron" и "One Eyed Old Man"; и за финал - целият дебютен албум "Където Сърцето Гори"! Цели два часа! Кога за последно сте гледали концерт на родна група с подобна продължителност? Аз не мога да се сетя... Но да се върнем на темата. Новите парчета бяха изключително добре приети, а една от тях - "На Раздяла", беше посветена на напусналият ни преди няколко месеца басист на варненците SYMBOLIC - Кольо. По време на кавърите и на старите парчета хората от първите редове пред сцената пееха с пълно гърло заедно с Ицо. Кулминацията на шоуто съвсем естествено настъпи по време на финалната и със сигурност любима на феновете на VRANI VOLOSA "Крушение". Получи се един наистина убийствен концерт! Малко е рано да изразяваме впечатления от новият материал на групата, но няма как да не спомента трите песни, които лично на мен ми направиха най-силно впечатление: "Слънце", "We Are Not Alone In Our Universe" и "Rivalry" - и трите коренно различни една от друга, но от еднакво висока класа!
   Бургас падна, да се готвят останалите! Почти сигурно в следващите месец-два VRANI VOLOSA ще изнесат концерти в Пловдив и София. Бъдете там - тази група не е за изпускане!

   Сетлист:
01. Sunrise Over An Age-old Ground (instrumental)
02. The Words That Ruin Me
03. Heresy
04. Слънце
05. Horizon
06. All To Ash
07. The Red Rising
08. Fires Don't Leave Me
09. На раздяла
10. We Are Not Alone In Our Universe
11. Rivalry
12. Man Of Iron (BATHORY cover)
13. One Eyed Old Man (BATHORY cover)
14. Sorrow
15. Remember
16. Там, където сърцето гори
17. Kрушение





Яни

още за:

Vrani Volosa


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 12.06.2009 06:30:46 отговори + 0 0
видях как се под държат българските групи от хората обичащи твърдата музика на 09.06.09. 50 човека във фенс и то за групи като Дарк Инвершън и Врани и после защо сцената не съществува и групите не свирили. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маняк 8.05.2009 16:34:08 отговори + 0 0
Леле, No, колко си зле. Екстра беше концерта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

No 7.05.2009 19:45:24 отговори + 0 0
нищо не изтървахте всъщност - едва изтърпях до средата !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пац 3.05.2009 11:12:11 отговори + 0 0
Готини снимки колега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 2.05.2009 12:00:52 отговори + 0 0
Eто клип от изпълнението на "Крушение":

http://www.youtube.com/watch?v=QF5z97SzilU
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.05.2009 22:13:24 отговори + 0 0
Ооо кавъри на Батори,сигурно е било много яко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stormbringer 1.05.2009 17:17:08 отговори + 0 0
браво момчета

много ме е яд, че не можах да присъствам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ставри-Symbolic 1.05.2009 16:41:01 отговори + 0 0
Благодарин ти, Ице!! И за подкрепата, и за концерта и за паметта!!
Поздрави от Варна!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vexo-NekroSexo 1.05.2009 16:16:15 отговори + 0 0
Ако дойдат в Пловдив съм там 10000000%! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".